https://kolorline.hu/Ismét gyérítik a szúnyogokat Kazincbarcikán

Ismét gyérítik a szúnyogokat Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Közérdekű

Július 8-án (hétfőn) földi-kémiai szúnyoggyérítésre kell számítani Kazincbarcikán. Időjárástól függően az esőnapot július 9-10-re (keddre-szerdára) jelölte ki a Katasztrófavédelem.

Sokadik alkalommal folytatódik a védekezés a szúnyogok ellen Kazincbarcikán. Ezúttal a Katasztrófavédelem megbízásából történik gyérítés, az országos ütemterv részeként. 

A csapadékos és meleg időjárás miatt hazánkban erőteljes invázió tapasztalható. A helyi szaporulat mértékét a város önkormányzata is igyekszik enyhíteni, gyakorlatilag heti szinten zajló, egyedi megbízással történő szúnyogirtással, amelyet a Bogármérnökség Kft. végez. Ez azért is feltétlenül szükséges, mert a Katasztrófavédelem hazai szinten bonyolítja a gyérítést, azonban a tényleges kezelések a szúnyogártalom mértékét monitorozó szakértői javaslatok alapján, kizárólag szakmai alapon és ütemezetten történhetnek. Hétfőn ennek eredményeként zajlik majd a földi-kémiai gyérítés az éjszakai órákban, amely javasolt lakossági intézkedésekkel is jár.

A készítmény kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra és emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

⇒ A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. 
⇒ A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. 
⇒ A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. 
⇒ A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.


A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

További híreink

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

Kínai delegáció Kazincbarcikán – fókuszban Yantai város

Dátum: 2024. júl 21. 15:48

A város részéről Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere fogadta a kínai delegációt, amelynek kiemelt tagjai voltak Yantai város gazdaságfejlesztési vezetői, szakemberei. A delegáció kíséretében helyet kaptak a BorsodChem vezetői, Kazincbarcika képviseletében pedig önkormányzati képviselők, szakbizottságok és intézmények első emberei képviselték Kolorcityt.

A KolorTV stúdiójában a kolortáborosok

Dátum: 2024. júl 20. 12:13

A tévézés, a vágás és a hangrögzítés kulisszatitkaiba is betekinthettek azok a gyerekek, akik a Barcika Art Nonprofit Kft. által szervezett napközis táborban vettek részt. A diákok hangfelvételeket készíthettek, műsort vezethettek és birtokba vehették a TV stúdiót is. Az egyhetes program során sok izgalmas felfedezés várt rájuk, ebbe illet bele az a péntek délelőtt, amelyben médiaismeretekre is szert tehettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk