https://kolorline.hu/Szúnyoggyérítés újra

Szúnyoggyérítés újra

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Közügyek

Kazincbarcika Város Önkormányzata idén immár 11. alkalommal végeztet szúnyoggyérítést városunkban. Bár a légi irtás szükségszerű és indokolt lenne, ám azt csak az állami működtetésű Katasztrófavédelem kérhetne, de nem teszi, pedig az engedélyt megkapta a szakhatóságtól. Így a város számára marad a földi-biológiai szúnyoglárva-irtás és a földi-kémiai szúnyoggyérítés. Amennyiben ez elmaradna, még elviselhetetlenebb lenne a szúnyoginvázió Kazincbarcikán.

Mintegy 315 hektár területen járnak majd a Bogármérnökség Kft. autói augusztus 31-én (csütörtökön) az esti órákban Kazincbarcika területén.

A földi-kémiai szúnyoggyérítéshez használt vegyszer emberre és melegvérű állatokra veszélytelen, a méhekre azonban veszélyes. 

A földi-biológiai szúnyoglárva-irtás során alkalmazott vegyszer szintén veszélytelen az emberre és a melegvérű állatokra.

A szúnyoggyérítés időpontja rossz idő esetén: szeptember 1—2.

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk