https://kolorline.hu/A kisfeszültségű vezetékek mellett gallyazás kezdődik Kazincbarcikán

A kisfeszültségű vezetékek mellett gallyazás kezdődik Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Közélet

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a zavartalan villamosenergia-szolgáltatás biztosítása érdekében rendszeres karbantartást végez hálózatának biztonsági övezetében, ami magában foglalja a gallyazásokat is. A munkálatokat a cég alvállalkozója szakemberek segítségével kezdi meg március 11-től, hétfőtől Kazincbarcikán.

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. alvállalkozója a következő hetekben Kazincbarcika területén gallyazást végez azon fák esetében, amelyek megközelítették ágaikkal a vezetékrendszert vagy már belenőttek abba. Sok esetben ez a gallyazás kevésbé esztétikus megoldásokat eredményez, mintha azt egy kertész végezné. Az áramszolgáltató alvállalkozójának azonban figyelembe kell vennie, hogy a fa-vezeték távolságtartásra milyen előírások vonatkoznak, hogy ne történjen üzemzavar. Ha például a szélmozgás miatt a hajladozó gallyak összecsapják a két vezetékszálat, az zárlathoz, így áramszünethez vezethet, de szintén zárlatot okozhat, ha a kötegelt kábelvezeték burkolatát kidörzsöli a fa kérge.

Az áramszolgáltató közleménye szerint egy-egy portán (vagy akár az ingatlan előtt) sokan ültetnek fákat védőtávolságon belül, és elmulasztják a fa visszavágását.  Amennyiben az a vezeték felé közelít, akkor a szakemberek kénytelenek közbeavatkozni. Néhány esetben ez az áramszolgáltatás lekapcsolásával is jár, mivel a balesetvédelem nagyon fontos szempont a 400 voltos hálózat esetében, aminek óvatlan megközelítése akár halálos áramütést is okozhat .

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a lakosság megértését és türelmét kéri a munkálatok ideje alatt, amely március 11-én kezdődik Kazincbarcikán.

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk