Hírek

Meghosszabbították a harmadfokú hőségriasztást

Dátum: 2024. júl 12. 11:57

Eredetileg ma éjfélig adta ki a harmadfokú hőségriasztást az országos tisztifőorvos az ország egész területére, azonban a rendkívüli melegre való tekintettel meghosszabbította az érvényességét július 18-án (csütörtökön) éjfélig.

A 70 éves Kazincbarcikához járó Kolorfesztivál 2024

Dátum: 2024. júl 10. 11:35

Különösen izgalmas kérdés, hogy milyen Kolorfesztivál dukál idén augusztusban Kazincbarcika 70. városi évéhez. Most egy helyen megmutatjuk: tételesen listázzuk a különféle programtípusokat, leplet rántunk a nagy fellépőkről, és a hasznos gyakorlati tudnivalókra is kitérünk. FIGYELEM: az early bird jegyek július 15-ig (hétfőig) válthatóak meg! (Cikkünkben a link!)

Kazincbarcikán és vizeinken is irtják a szúnyogokat

Dátum: 2024. júl 10. 10:19

Hétfőn a Katasztrófavédelem, csütörtök és vasárnap között pedig az időjárás függvényében Kazincbarcika Város Önkormányzatának megbízásából zajlik szúnyoggyérítés és szúnyoglárva-irtás.

Tovább bővült a telepített köztéri kamerarendszer Kazincbarcikán

Dátum: 2024. júl 09. 19:09

A kivitelező folyamatosan halad a köztéri kamerák telepítésével Kazincbarcikán. Július végére már legalább 7-8 helyen vigyázzák majd az utcákat és a tereket figyelő eszközök, amelyek minőségüknek és a technika rohamos fejlődésének köszönhetően meglepően pontos képet szolgáltatnak akár sötétben is a hatóságok felé.

III. fokú hőségriasztás lépett életbe péntekig

Dátum: 2024. júl 08. 18:12

Kazincbarcika több pontján is vízosztás zajlik a rendkívüli meleg miatt. A folyadékpótlás nagyon fontos a kánikulában, ezt segíti a város önkormányzata mobil vízosztópontok működtetésével a legforróbb napokon. Az országos tisztifőorvos július 12-ig (péntekig) III. fokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére.

Néhány napig nem üzemelnek a Szent Flórián téri pályaudvar parkolói

Dátum: 2024. júl 08. 11:28

FRISSÍTVE! Karbantartás és kátyúzás miatt előreláthatólag július 16-ig (keddig) tart a parkolók lezárása a Szent Flórián téri autóbusz-pályaudvarnál. Az autósok a munkálatok idején a közelben található kijelölt parkolókat vehetik igénybe.

Ismét gyérítik a szúnyogokat Kazincbarcikán

Dátum: 2024. júl 07. 17:54

Július 8-án (hétfőn) földi-kémiai szúnyoggyérítésre kell számítani Kazincbarcikán. Időjárástól függően az esőnapot július 9-10-re (keddre-szerdára) jelölte ki a Katasztrófavédelem.

A múlt értékeiből merítkezik, de a jövőbe tekint — portré Hódosné Tatár Ildikó Eszterrel

Dátum: 2024. júl 07. 10:04

A Csillagfürt EGYMI tagintézmény-igazgatója az idei pedagógusnapon négy elismerésben is részesült. Hódosné Tatár Ildikó Eszter a tankerületben miniszteri elismerést és Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, a városi ünnepségen a Pedagógus Szakszervezet Eötvös József emlékérem ezüst fokozatát, valamint Kazincbarcika Város Közneveléséért kitüntető díját vette át.

Beindult a ‘24-es diákmunkaszezon Kazincbarcikán: pénzkereset és munkatapasztalat

Dátum: 2024. júl 06. 21:40

Idén nyáron sem maradnak munkalehetőségek nélkül a dolgozókedvű diákok Kazincbarcikán. A 16 és 25 év közötti nappali tagozatos fiatalok a Polgármesteri Hivatalban, illetve az önkormányzat intézményeiben és cégeiben dolgozhatnak egy-egy hónapot, ahol napi négy órában foglalkoztatják őket. Az összesen 120 tanuló munkáját mentorok segítik.

Városi Semmelweis-napi ünnepség és díjátadó Kazincbarcikán

Dátum: 2024. júl 04. 22:10

A magyar egészségügy napját, a Semmelweis-napot követően, július 2-án gyűltek össze a kazincbarcikai egészségügyi dolgozók a Mezey István Művelődési Központban. A Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Kazincbarcikai Kórház rendezvényén köszöntötték a jelenlévőket és kitüntető díjakat adtak át, majd Vastag Csaba műsorával és desszertbárral kedveskedtek az egybegyűlteknek.

KolorTV élőben

Programajánló

Országos Könyvtári Napok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Közösségi nap a Herbolyai I-es tavon

Herbolyai I-es tó

Lélektől lélekig - Földesi Ildikó kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Barcika Trail terepfutó verseny

Don Bosco Barcika Tanoda – 3700 Kazincbarcika, Illyés Gyula út 1.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk