Hírek

Amikor a régmúlt nem megy ki a divatból

Dátum: 2024. febr 02. 12:41

"Hagyomány és korszerűség" címmel megnyílt Neszádeliné Kállai Mária csipke- és viseletkészítő kiállítása a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat egyben nyitórendezvénye a város 70. születésnapját ünneplő programsorozatnak is.

Még több diák élhet a támogatásokkal – döntött a képviselő-testület

Dátum: 2024. febr 02. 12:30

Még kedvezőbbé váltak a tanulást ösztönző és a balatoni táboroztatásra vonatkozó feltételek, miután Kazincbarcika Város Önkormányzatának januári rendes ülésén elfogadták a képviselők az erről szóló rendeletet.

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

Dátum: 2024. febr 01. 00:00

Kazincbarcika 1954. február 1-jén kapott városi rangot, éppen 70 esztendővel ezelőtt. Az akkor 11 ezer főt számláló település főként a Borsodi Vegyi Kombináttal együtt nőtt. Lakosai a ’80-as években voltak a legtöbben, akkor 35 ezren éltek itt. Azóta ez a szám körülbelül 25 ezer főre csökkent, de a barcikaiak számára kiváló infrastruktúrát, könnyű elérhetőségeket, jó megközelíthetőségeket, gyönyörű parkokat, tereket, rendezett utcákat és sok-sok zöldet kínáló településsé vált.

Települési értéktárba választották Kazincbarcika játszótereit

Dátum: 2024. jan 31. 08:57

Kazincbarcika játszóterei bekerültek a települési értéktárba. A város változatos tematikájú, széles eszközparkkal rendelkező játszóterei a gyerekek boldogításán túl a település identitását is erősítik.

Újabb családtámogatási intézkedések Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jan 30. 19:23

FRISSÍTVE! Idén újabb támogatásokkal segíti Kazincbarcika Város Önkormányzata a családokat. Ilyen a tanulást ösztönző támogatás, a jeles érettségi, a gyermek születésének támogatása és a nyári balatoni táboroztatás támogatása is. Cikkünk folyamatosan frissül az intézkedések bemutatásával és a kérelmekhez szükséges nyomtatványok elérési linkjével is.

A Szalézi Gála Puskás Arénát varázsolt a Don Bosco Sportközpontból

Dátum: 2024. jan 30. 18:00

Az iskola tanárai és diákjai szentmisével emlékeztek meg névadójukról, majd a gála során olyan fergeteges előadásokkal rukkoltak elő, amelyek szinte minden művészeti ágat lefedtek.

Nyílt nap a Flash Táncstúdióban

Dátum: 2024. jan 30. 08:00

Tánctanoncaik családtagjainak, a műkedvelőknek, a tánctanulással kacérkodóknak és a pusztán kíváncsiaknak tartott nyílt napot január 26-án a kazincbarcikai Flash Táncstúdió a Mezey István Művészeti Központban. A több korosztályt megmozgató alkalomra 3-400 fős közönség gyűlt össze. A publikum hódolata csak mélyült a modern táncok iránt.

Igéző női tekintetek a Szaléziban – Új kiállítással debütált a Gimi Galéria

Dátum: 2024. jan 29. 23:40

A látogatók ezúttal Vincze Andrea Victória festményeit csodálhatják meg, aki a NovArt Kulturális és Művészeti Magazin főszerkesztőjeként hétköznapjait is a képzőművészet népszerűsítésének szenteli. Női portréival pedig igencsak elgondolkodtatásra késztet.

Vasárnapra és hétfőre sztrájkot hirdetett a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet  

Dátum: 2024. jan 26. 17:19

Január 28-án és 29-én a VOLÁNBUSZ biztosítani fogja az elégséges szolgáltatásokat a jogszabályban foglaltaknak megfelelően, a helyi autóbusz-közlekedésnek pedig legfeljebb 20-30%-át érintheti a sztrájk a társaság tájékoztatása szerint.

Házi(orvosi) praktikák a légúti megbetegedések ellen

Dátum: 2024. jan 25. 18:00

Hogyan védjük magunkat ügyesen, okosan a légúti betegségek évadjában? Háziorvosi tanácsok következnek bárkinek, mindenkinek, dr. Erdei Sándortól.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk