Hírek

Szülőkímélő „üzemmódban” éli napjait az év első babája

Dátum: 2024. jan 25. 08:00

Budai Panna ritkán sír, és háromóránként eszik, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Szülei pedig nemcsak maximálisan boldogok, de a várostól kapott baba-mama csomaggal és születési támogatással is elégedettek.

Álmodd meg Kolorcity legújabb installációját a Lidl-körforgalomba!

Dátum: 2024. jan 24. 16:00

Kazincbarcika 70. születésnapja alkalmából bárki előállhat egy kreatív látványtervvel a Mátyás király út — Pollack Mihály utcai kereszteződés körforgalmának szebbé tételére. A fő szempont, hogy az alkotás a város történetéhez, kultúrájához vagy jelképeihez kapcsolódjon.

Újabb díjakat kapott a Kazinczy Ferenc Tagiskola

Dátum: 2024. jan 24. 11:08

Bravúrosan kezdődött a 2024-es év is a Kazinczy Ferenc Tagiskola számára sport szemszögéből. A Magyar Diáksport Szövetség ugyanis Magyarország III. legeredményesebb általános iskolájának kiáltotta ki őket. Előtte éremesőben fürödtek a grundbirkózó kazinczys lányok, fiúk.

Megkezdődtek a 2024-es fakivágások Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jan 23. 20:02

A nemrég megjelent főkertészi szakmai riportunk nyomában már aktívan zajlanak az elkerülhetetlen, kritikus fakivágások Kazincbarcikán. Először január 22-én, az Egressy úton kellett kivágni összesen 8 darab korai juhart és ezüstjuhart, amelyek helyére 12 fűzlevelű körtefa kerül. A főkertész a lakosság megértését kéri a kényszerű beavatkozásért és a folytatással járó forgalomakadályozásért.

Extra menü notórius betűfalóknak – új könyvek a barcikai könyvtárban!

Dátum: 2024. jan 23. 18:00

Molekné Kőrösi Beatrix, az Egressy Béni Városi Könyvtár vezetője mindenki számára ajánl valami izgalmas olvasmányt: a kisgyerekes szülőknek éppúgy, mint a romantika kedvelőinek, vagy a környezetvédelem és a divat rajongóinak…

Nyolcadikosok a döntés súlya alatt - ki merre tanuljon tovább?

Dátum: 2024. jan 22. 18:00

Már nincs sok idő, február 24-én az általános iskolák továbbítják a középfokú intézmények számára a diákok jelentkezési adatlapjait. A kazincbarcikai középiskolák természetesen tárt karokkal várják azokat a gyerekeket, akik a városban szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Új családbarát intézkedések Kazincbarcikán: egyszeri rezsikiegészítő támogatás

Dátum: 2024. jan 22. 11:02

Több új támogatási formát is bevezetett a meglévő korábbiak mellett Kazincbarcika Város Önkormányzata 2024-től a lakosság, főleg a családok életminőségének javítására. A képviselő-testület decemberi ülésén döntött a tanulásösztönző, az egyszeri rezsikiegészítő, a nyári balatoni táboroztatás és a gyermek születésének támogatásáról. Szitka Péter polgármester az új lehetőségekről azt mondta: olyan támogatásokat kerestek, amelyek valóban segítséget nyújtanak az itt élőknek.

Többet ésszel, mint fűtésszámlával a tél erői ellen

Dátum: 2024. jan 21. 18:00

A jobb áron elért meleg otthonhoz következnek tippek, trükkök, tanácsok. Így, hogy az idei tél már megmutatta, hogy van benne kraft és még a naptárban is jut neki egy másfél hónap játéktér, praktikus okosan felfegyverkezni ellene. Pont nem a fűtésszabályzó feltekerésére gondolunk. Itt vannak a mentőötleteink. Magukban kicsik, de együtt sokra mehetnek.

A „kodályosok” kapták idén a küldetéssel járó Barcikart-díjat

Dátum: 2024. jan 21. 08:00

A magyar kultúra napjának ünnepén került sor a 2024-es Barcikart-díj átadására. A színvonalas rendezvényen maguk a díjazottak adtak műsort, verssel, zenével és tánccal tisztelegve az évforduló és a reformkor nagyjai előtt.

Mozgással a háztartási balesetek ellen!

Dátum: 2024. jan 20. 18:00

Télen nehezebben szánjuk rá magunkat a sportra. Pedig, ha tagjaink „elmerevednek”, ha mozgástartományunk kissé beszűkül, akkor még egy átlagos nagytakarítás is rizikóval járhat.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk