Hírek

Bányásznapot ünnepeltek Kazincbarcikán

Dátum: 2023. szept 11. 07:00

A Fő téri bányászszobornál tartott megemlékezést Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Borsodi Bányászok Területi Tagozata. Az ünnepségen elhangzott: fontos a bányászhagyományok ápolása, hiszen egykor ez volt az ipari felemelkedés zászlóshajója.

Őrizetben Veres-dűlő rémálma

Dátum: 2023. szept 10. 21:00

Zsarolást, kapcsolati erőszakot és még több más bűncselekményt is elkövetett a kazincbarcikai Veres-dűlőben az a férfi, akit a rendőrök őrizetbe vettek.

Írószercsomag minden barcikai általános iskolásnak — segítség a tanévkezdéshez

Dátum: 2023. szept 10. 17:00

Minden kazincbarcikai általános iskolába megérkezett az az írószercsomag, amellyel Kazincbarcika Város Önkormányzata járul hozzá a tanévkezdéshez. Szitka Péter polgármester hétfőn személyesen adta át a felszerelést a Tompa Mihály Református Általános Iskola 3. osztályos diákjainak.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalom — a legszebb virágos képek mérettetnek meg

Dátum: 2023. szept 10. 15:52

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület újra meghirdeti a „Tiszta, virágos városszépítő mozgalmát”, melyben Kazincbarcika lakossága, intézményei és vállalkozói mutathatják meg idei virágos miliőjüket.

A házfalon is kerékpárok mennek Kazincbarcikán — elkészült a 46. tűzfalfestmény

Dátum: 2023. szept 09. 19:10

Minden képzeletet felülmúlt, és várakozáson felüli népszerűségre tett szert Kazincbarcika legújabb házfalra került alkotása. A 3D-ben készült festmény a Mátyás király úton látható, és stílusosan egy kerékpárkonvojt ábrázol, nem messze a Kolorplatztól, egyértelműen utalva városunk kiemelkedő és erőteljes sportos szemléletére.

Leállósáv épül a Tardonai úton

Dátum: 2023. szept 09. 14:58

Rekonstrukció kezdődik szeptember 11-én a Tardonai út Kiserdősor utcai kereszteződésében. A munkálatok miatt november 30-ig fennakadások várhatóak a közlekedésben.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2023. szept 07. 10:40

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

Vadgázolás — változtak a szabályok

Dátum: 2023. szept 06. 09:00

Hamarosan elkezdődik a szarvasbőgés, ennek fényében különösen fontos az a jogszabályi változás, amely július 1-jétől lépett érvénybe a vadgázolással, a vadak közutakon történő megjelenésével kapcsolatban. Az új szabályozás alapján csak akkor terheli felelősség a vadásztársaságot, ha bizonyítható, hogy a vad megjelenése a vadászatra jogosult tevékenységével áll összefüggésben, például ha etetés vagy kergetés miatt tévedt ki az útra. A változtatások célja az volt, hogy ösztönözzék a gépjárművezetőket a körültekintőbb közlekedésre.

Folytatódik a harc a szúnyogok ellen

Dátum: 2023. szept 05. 19:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata újabb szúnyoggyérítést rendelt el. Az irtásra szeptember 7-én (csütörtökön), az esti órákban kerül sor.

Emelkedtek a közlekedési bírságok — 30 százalékkal többe kerül a gyorshajtás

Dátum: 2023. szept 05. 09:00

A közlekedési szabálysértések megelőzése és szankcionálása érdekében mintegy 30 százalékkal emelkedtek a közlekedéssel összefüggő bírságok összegei szeptember 1-jétől. A szabálysértési törvény módosításának értelmében a helyszíni bírság legalacsonyabb összege 5000-ről 6500 forintra emelkedett, a felső határ pedig 50 ezerről 65 ezer forintra nőtt. Feljelentés esetén a maximális bírság 200 ezer forint is lehet.

KolorTV élőben

Programajánló

Mezey-workshop II.

Mezey István Művészeti Központ

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk