https://kolorline.hu/Hétköznapi csoda

Hétköznapi csoda

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Október elseje a zene világnapja, melynek célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet, és az UNESCO elveinek megfelelően - szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést.

Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975 óta a zene világnapjaként tartják számon október elsejét, s azóta a föld minden pontján ezen a napon különös figyelmet szentelnek annak a csodának, ami a születésünktől a sírig elkísér: a zenének.


Fotók: Zele Tímea (archív - Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola)

A tizenötödik században azt mondták: a muzsika a menny rezonanciája, angyalhang, madárének, az Éden gyönyörűsége, az egyház orgánuma, szomorú szívek épülése, néha ördögi csodaszer. Kodály Zoltán szerint: „A zene nem magánosok kedvtelése, hanem lelki erőforrás, amelyet minden művelt nemzet igyekszik közkinccsé tenni.”, Thomas Mann pedig a „legmorálisabb művészetet” látta a melódiákban.

A legcsodálatosabb, ami velünk történhet, az a zene hallgatása és szeretete. Ez az ember legő- sibb kifejezési formája, amely segít bennünket a kikapcsolódásban, enyhíti a bánatunkat, a szomorúságunkat, örömöt szerez, boldogsággal tölt el, kikapcsol, és mindemellett személyiségfejlesztő, közösségfejlesztő és értékteremtő. 

Egyszóval nem lehet élni nélküle. Mindegy, hogy milyen stílusú és műfajú, csak értékes legyen, szeressük, segítsen az életünkben, vagy „csak” szórakoztasson bennünket.

További híreink

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

Dátum: 2023. febr 01. 20:25

Kerek évforduló közeledik. Kazincbarcikát a Minisztertanács 1954. február 1-jén nyilvánította várossá, 2023-ban pedig már a 69. születésnapját ünnepli városunk.

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk