https://kolorline.hu/Hétköznapi csoda

Hétköznapi csoda

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Október elseje a zene világnapja, melynek célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet, és az UNESCO elveinek megfelelően - szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést.

Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975 óta a zene világnapjaként tartják számon október elsejét, s azóta a föld minden pontján ezen a napon különös figyelmet szentelnek annak a csodának, ami a születésünktől a sírig elkísér: a zenének.


Fotók: Zele Tímea (archív - Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola)

A tizenötödik században azt mondták: a muzsika a menny rezonanciája, angyalhang, madárének, az Éden gyönyörűsége, az egyház orgánuma, szomorú szívek épülése, néha ördögi csodaszer. Kodály Zoltán szerint: „A zene nem magánosok kedvtelése, hanem lelki erőforrás, amelyet minden művelt nemzet igyekszik közkinccsé tenni.”, Thomas Mann pedig a „legmorálisabb művészetet” látta a melódiákban.

A legcsodálatosabb, ami velünk történhet, az a zene hallgatása és szeretete. Ez az ember legő- sibb kifejezési formája, amely segít bennünket a kikapcsolódásban, enyhíti a bánatunkat, a szomorúságunkat, örömöt szerez, boldogsággal tölt el, kikapcsol, és mindemellett személyiségfejlesztő, közösségfejlesztő és értékteremtő. 

Egyszóval nem lehet élni nélküle. Mindegy, hogy milyen stílusú és műfajú, csak értékes legyen, szeressük, segítsen az életünkben, vagy „csak” szórakoztasson bennünket.

További híreink

Jelentkezz iskolaőrnek!

Dátum: 2024. júl 15. 16:39

A police.hu iskolaőröket keres. Az iskolaőr feladata, hogy közreműködjön a nevelési-oktatási intézmények rendjének - azok területén, tanítási időben történő - fenntartásában. Az iskolaőr intézkedésre és kényszerítőeszköz használatára jogosult, közfeladatot ellátó személy. További részletek a cikk alján található linken keresztül érhetőek el.

Triplán összetett balatoni „applikációs” tábor a kazincbarcikai gyerekeknek

Dátum: 2024. júl 14. 20:56

A kazincbarcikai diákok balatoni táborozását támogatja idén a város önkormányzata. A Kazinczy Ferenc Tagiskola 47 tanulóval már elégedetten túl van az izgalmas alkalmon. Újdonságként 2024-ben minden eddiginél összetettebb, három különböző választási lehetőséget kínáló tábort szerveztek révfülöpi bázissal, de számtalan helyre csatangolással a tágabb környéken.

Szabadidős táborban jártak a héten a kazincbarcikai gyerekek

Dátum: 2024. júl 13. 18:02

A nyáron elérhető kazincbarcikai gyermektáborok egyik legizgalmasabbika a szabadidős Kolortábor volt. A kis résztvevők ügyességi, mozgásalapú, zenés, egyéni készségfejlesztő programokon és csapatjátékokon vehettek részt, de a Kolortábor különleges programjait, mint a médiaközpont-látogatást, a tánctanulást és a pizzasütést is kipróbálhatták.

Meghosszabbították a harmadfokú hőségriasztást

Dátum: 2024. júl 12. 11:57

Eredetileg ma éjfélig adta ki a harmadfokú hőségriasztást az országos tisztifőorvos az ország egész területére, azonban a rendkívüli melegre való tekintettel meghosszabbította az érvényességét július 18-án (csütörtökön) éjfélig.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk