https://kolorline.hu/Te melyiket választanád? - cikksorozat második rész

Te melyiket választanád? - cikksorozat második rész

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Tizenhét sportegyesület mutatkozott be több, mint kétezer diák előtt május 7-én a I. Nagy Sportágválasztó Show-n. Cikksorozatunkban bemutatjuk őket, és elmondjuk többek között azt is, hogy mikor és hol tartanak edzéseket.


 (Az eseményről ITT írtunk bővebben)


KVSE ATLÉTIKA SZAKOSZTÁLY 


A KVSE atlétika szakosztálya az utánpótlás nevelés terén ott van a város legeredményesebb sportegyesületei között.

A szakosztály büszke arra, hogy versenyzői a különböző diákolimpiai és szövetségi versenyeken ragyogó eredményeket értek el. A 2016/2017-es tanévben a Pollack Mihály Általános Iskola első helyezett lett az országos diákolimpiai pontversenyben, ami nagyban köszönhető az atlétika szakosztály sportolóinak is. Nem csak azért, mert atlétikában ilyen jól teljesítenek, hanem azért is, mert több más sportágban is megállják a helyüket. Külön kiemelendő Tóth Anna, Komlósi Panni és Komlósi Bence, akik a magyar gyermekválogatott tagjaiként már többször is képviselhették hazánkat Varsóban.


Fotók: Zele Tímea

A szakosztály rendszeresen szervez kölyökatlétikai versenyeket és állandó résztvevője a Magyar Atlétikai Szövetség által meghirdetett Sport XXI. programnak. A szakosztály jövőbeli célja, hogy eredményességét megtartsa és minél többeket ismertessen meg az atlétikával.

Az atlétika szakosztály edzéseit Tóthné Szepesi Éva vezeti. Az egyesület edzéseinek a Kazinczy Tagiskola csarnoka vagy atlétika pályája ad helyet minden kedden és csütörtökön 15 órától.


BARCIKAI TENISZ CLUB


Kazincbarcikán 2002-ben alakult meg a Barcikai Tenisz Club, amely a legkisebbektől egészen a felnőttekig várja a tenisz sport szerelmeseit. Az egyesület jelenleg 3 teniszpályán tartja edzéseit, melyek a Kazincbarcika Sportközpontban és a Sportközpont Tornacsarnoka mellett találhatóak és teljes mértékben a klub kezelésében állnak.

Az edzéseket Darai Imre vezeti, aki a pályák folyamatos karbantartását is lelkesen irányítja diákja segítségével. Az edzések az előbb felsorolt pályákon hétköznapokon 14 és 16 óra között, szombaton és vasárnap pedig 7 és 14 óra között látogathatóak.

A klub büszke arra, hogy az elmúlt években utánpótlás versenyzői sorra aratták a tornagyőzelmeket egyéni és páros kategóriákban is. Büszkeséggel tölti el őket az is, hogy a helyi szabadidős teniszezők létszáma olyan mértékben megnőtt, hogy újabb teniszpályák építése vált szükségessé. A klub céljai között szerepel egy olyan teniszkomplexum kialakítása városunkban, amelyben megfelelő körülmények között készülhetnek a jövő tehetségei és a szabadidős sportolók is megtalálják számításaikat.


TOLLASLABDA


A tollaslabdáról sokáig azt hihettük, hogy egy nagyon jó kis szabadidős sportág, amelyet alkalom adtán játszhattunk együtt barátainkkal. 1992-ben aztán bekerült a tollaslabda is az olimpiai sportágak közé és a képernyők előtt mindenki csodálkozva nézhette, ahogy a versenyzők hatalmas csatákat vívnak egymással a háló két oldalán.

Kazincbarcikán a tollaslabdával először a nagy közönség a tavalyi Kolorfesztiválon találkozhatott, mikor is egy lelkes csapat, akiket Barcikai Lelkes Amatőrök néven jegyeztek be, óriási szervezőmunkával és elszántsággal összehozott egy 24 órás tollaslabdás rekordkísérletet, amely egyedülálló volt az országban. A sportág azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvend, az edzések egyre nagyobb látogatottságúak, a Fitt Barcika program keretében is hetente 30-40 fő vett részt a Csorba Róbert által vezetett foglalkozásokon.

Aki érdeklődik a tollaslabda iránt az minden szombaton és vasárnap 16 órától a Kazincbarcikai Sportközpont munkacsarnokában vehet részt az edzéseken. 


TRIKOLOR TRIATLON SPORTKLUB


A TriKolor Kazincbarcikai Triatlon Sportklub 2016. november 9-én alakult, mint Kazincbarcika első triatlon egyesülete. Céljuk a triatlon sporttal kapcsolatos programok szervezése és a triatlon sport széles körben való népszerűsítése.

A triatlon megfelelő módon történő űzéséhez legalább a következő felszerelésekre van szükség:

  • triatlon mezre, hogy a depóban ne kelljen minden számhoz külön átöltözni,
  • úszósapkára, amit legtöbbször a versenyeken kapunk, hogy a versenyzőket könnyen észre lehessen venni a vízben,
  • úszószemüvegre, lehetőség szerint speciálisan nyíltvízi úszáshoz kialakítottra,
  • neoprénre, hogy 24 fok alatti vízben is komfortos legyen az úszás,
  • legalább országúti kerékpárra, de a hosszabb távokon előnyt jelent egy triatlonos kerékpár,
  • kerékpáros bukósisakra, a fejünk épségének megóvása miatt,
  • kerékpáros cipőre klipsszel, amely megakadályozza, hogy a lábfej lecsússzon a pedálról, így elősegítve a minél hatékonyabb tekerést,
  • napszemüvegre, a napsütés és a szembe szálló por és bogarak ellen,
  • futócipőre, a futáshoz,
  • baseball sapkára vagy napellenzőre, szintén a napsütés elleni védekezésre, valamint az izzadtságcseppek szembe folyásának megakadályozására.
  • depótáska, a depóban elhelyezendő felszerelések könnyebb és kényelmesebb mozgatása céljából. 

De a lista még hosszan-hosszan folytatható lenne, egészen az edzéseken és versenyeken elfogyasztott táplálék-kiegészítőkkel (energia gélek, sótabletták, izotóniás italok stb.) bezárólag.

A triatlon három versenyszámát egymás után, pihenés nélkül kell teljesíteni. A sorrend minden esetben úszás, kerékpározás és futás. Az úszást rendezhetik medencében vagy nyílt vízben (tóban, folyóban, tengerben) is. Az egyes számok közötti váltás a depóban depózással történik, amelynek menete egyesületünk tagjainak bemutatásában éppen látható. Nincs meghatározva, hogy mennyi időt lehet a depóban tölteni, azonban a depózás is beleszámít a versenyidőbe, ezért a depóban a versenyzők futva közlekednek.

A depózás legfőbb szabályai:

  • A depóterületen nem szabad kerékpározni, hanem tolni kell a kerékpárt.
  • A kerékpárt érinteni csak becsatolt bukósisakkal szabad (azaz a sisak felvétele előtt nem szabad a kerékpárhoz nyúlni, és a kerékpár állványra helyezése előtt nem szabad kicsatolni a sisakot).
  • A depóban csak versenyzők és rendezők tartózkodhatnak.

KAZINCBARCIKAI KÉZILABDA SPORTEGYESÜLET


A Kazincbarcikai Kézilabda Sportegyesület, ismertebb nevén KKSE 1994-ben alakult. Igaz, kézilabdázás már korábban is volt városunkban, de akkor még ennek szabadtéri változatát játszották a Kazincbarcikai Sportközpont egyik betonpályáján.

A KKSE pályája nagyon szépen ível felfelé az elmúlt években. Mind női, mind férfi vonalon a 8 évesektől egészen a felnőtt korosztályig 16 utánpótlás és 2 felnőtt csapat szerepel az országos és területi bajnokságokban. Az egyesület büszke arra, hogy az évek során kiterjedt utánpótlás bázist sikerült kiépíteniük és a helyi általános iskolákkal is jó kapcsolatot alakítottak. A távlati célok között is az utánpótlás bázis minél jobb megerősítése szerepel.

Kézilabda edzések korosztálytól függően több helyszínen is zajlanak: Kazincbarcikán a Don Bosco Sportközpontban, a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokban, a Pollack Mihály Általános Iskolában és Dózsa György Tagiskolában, de vannak edzések vidéken a putnoki sportcsarnokban is.

További híreink

Virágbörze Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 22. 21:01

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület Virágbörzét rendezett szombat. A programon délelőtt mintegy 2000 tő növény talált gazdára, majd délután Szomorú Miklós okleveles kertészmérnök tartott előadást az organikus gazdálkodásról.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőr focistái országos elődöntőbe jutottak

Dátum: 2024. ápr 22. 13:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőrökből álló rendkívüli labdarúgócsapata a McDonald's Fair Play Cup őszi és tavaszi fordulóján veretlenül végzett. Ezt megyei szintre emelve bejutottak az országos bajnokság elődöntőjébe, amelyet Debrecenben rendeznek április 23-án.

Progresszív Digitális Témahét a Tompa Mihály iskolában

Dátum: 2024. ápr 22. 08:19

Az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája idén 9. alkalommal csatlakozott a Digitális Témahét nevű országos digitális pedagógiai mozgalomhoz. Az április 8-tól 16-ig tartó program címeres témája pedig kiváló alkalomszerűen Kazincbarcika kerek 70 éves születésnapja lett, köré épített kreatív feladatokkal az alsósok számára.

Kazincbarcikai siker a 6. Kassa-Miskolc Ultramarathonon

Dátum: 2024. ápr 21. 17:50

Nem akármilyen kazincbarcikai sikerek is születettek a 6. Kassa—Miskolc Ultramarathonon. A BorsodChem Runners férfi ötös váltója rögtön a dobogó legfelső fokára állhatott fel, de szépen szerepeltek további egészben vagy részben kazincbarcikai formációk is.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk