https://kolorline.hu/Kazincbarcikai ultrafutó a 48 órás magyar bajnokságon

Kazincbarcikai ultrafutó a 48 órás magyar bajnokságon

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Idén először vett részt a Balatonfüredi Atlétika Club szervezésében zajlott Ultrafutó Magyar Bajnokságon a kazincbarcikai Gyöngyösi Róbert. A versenyt a Balatonfüredi Ultrafutó Fesztivál keretén belül rendezték meg októberben.

– Mit érdemes tudni a balatonfüredi ultrafutó versenyről?
– Itt minden futó kedvére választhatott a lefutni kívánt távból, én a legnagyobb kihívást a 48 órás versenyben láttam, nem is kellett sokat gondolkoztam rajta ott leszek-e, természetes ötletnek tűnt. Látván a rajtlistát, nagyon erős mezőnynek ígérkezett, egy ilyen versenyen részt venni már önmagában is büszkeség! Örömmel tölt el, hogy a Magyar Futósport Egyesület (MFSE) színeiben indulhattam, valamint hogy egyre több barátom van az ultrafutók táborában! A versenyre 12 országból érkeztek nevezők. A pálya egy 2348 méteres hitelesített terület volt, nagyrészt aszfalt, kevés térkővel. Egyáltalán nem szoktam ilyen rövid körpályán futni, itt szembesültem először ennek nehézségeivel hosszú távon.

– Milyen nehézségekkel kellett szembenéznie?
– A verseny első 80 kilométere pénteken könnyen indult, de a kanyarok és az aszfalt hamarabb megviselte a lábaim, mint számítottam volna rá, viszont mivel folyamatosan találkoztam futókkal és szurkolókkal a frissítőponton, minden nehézséget elfeledtetett. Az éjszaka viszonylag hideg és szeles volt, nehéz volt megtalálni az ideális öltözetet, mivel a túl meleg sem volt jó a futáshoz. Napközben teljesen ideális futó idő volt számomra, napsütéssel. A második napra a terv szerint a kísérőm Vonyigás Rita is megérkezett, akinek fontos szerepe volt a frissítésben a versenyközpontban, őt bíztam meg, rugdosson ki a sátorból, ha túlságosan elhagynám magam! Az energiám kisebb pihenőkkel próbáltam beosztani, de a második éjszakára éreztem már, hogy túlságosan fájnak a lábaim ahhoz, hogy normális tempót futhassak, már nekiindulni is nehézkes volt, így beiktattam egy hosszabb pihenőt. Vasárnap reggelre, mintha teljesen regenerálódtam volna, viszonylag könnyedén futottam le az utolsó 50 kilométerem.

Gyöngyösi Róbert

– Milyen gondolatok születnek a futó fejében egy ilyen hosszú versenyen?
– A monoton körözés ellenére sem tűnt unalmasnak a futás, végig jókedvű voltam, de már az elején elgondolkoztam, hogyan keveredtem már megint ilyen őrült futók közé. Csodálva tűnődtem azon, mennyi akarat van bennük, és azon gondolkoztam, honnan lehet ennyi energiájuk.

érem

– Milyen tapasztalatokkal tért haza a bajnokságról?
– A szervezés és a frissítés nagyszerű, mindenre kiterjedő volt, hálás köszönetem Baranyai Máténak és csapatának a Balatonfüredi Atlétikai Clubnak a lelkes és kitartó munkájukért, újra rengeteg élménnyel gazdagodtam. A verseny végére 220,7 km-et gyűjtöttem, így a férfiak közötti 6. helyezést értem el. Mivel számomra a verseny eltért az eddig megszokottaktól, új tapasztalatokat és stratégiát gyűjtöttem a következő hasonló jellegű eseményre. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki szurkolt értem és bármilyen formában segítette a versenyem, nagyon hálás vagyok érte, hogy ennyi bíztatást kaptam! Szívből gratulálok minden versenyzőnek az elért eredményéhez!

Gyöngyösi Róbert

– Mik az újabb kihívások?
– Az emberben egy ilyen megterhelés folyamán felmerül a gondolat, soha többé nem akar már futni, egy nap múlva pedig már türelmetlenül várja a következőt. Pár nap pihenés után elkezdek majd készülni a novemberi versenyre, a Fifty Church Ultra 166 km-es távjára, melyet szintén Balatonfüreden rendeznek meg.

További híreink

Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület – Karácsonyfa-szépségverseny

Dátum: 2021. dec 08. 10:24

Örömmel adjuk hírül, hogy a megújult Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület meghirdeti első KARÁCSONYFA-SZÉPSÉGVERSENYÉT, melyben keressük városunk legszebben feldíszített fenyőfáját, ezzel arra buzdítva minden városlakót, hogy mutassák meg másoknak is, hogy kezük munkája milyen szépen ragyogja be a szeretet ünnepét.

Baleset miatti forgalomelterelés az Egressy út 26-os főút és Jószerencsét út közti szakaszán

Dátum: 2021. dec 07. 17:25

Öt óra előtt nem sokkal egy személygépkocsi gyalogost gázolt az Egressy úton, a 26. sz. főútról a Jószerencsét út felé haladva. A gyalogos sérüléseit a mentőszolgálat kiérkező munkatársai látják el. A helyszínt rendőrök bíztosítják és a rendészet munkatársai is segítenek a forgalom elterelésében. A helyszínelés idejére az útszakaszt lezárták, a Jószerencsét utat a Tóth Árpád útról lehet megközelíteni. Cikkünket a legújabb információk birtokában folyamatosan frissítjük.

Jótékony futók Kazincbarcikán

Dátum: 2021. dec 07. 14:51

Idén a Télapó indította el a Mikulás-kocogást december 6-na a megújult Fő téren. A népszerű sportrendezvényre szép számban érkeztek nevezők, hiszen több, mint 120 Mikulás-csomag gyűlt össze, amit a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ a Nagycsaládosok Karácsonyán oszt szét a rászoruló családok közt.

A VRCK adománya a rászorulóknak

Dátum: 2021. dec 07. 13:51

A Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika a hétfői mérkőzése alatt adománygyűjtést is szervezett, és idén is rengeteg felajánlás gyűlt össze a kazincbarcikai rászoruló családok részére.

KolorTV élőben

Programajánló

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

III. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Kiskarácsony – Nagykarácsony

Gyermekek Háza – Kézművesház

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

IV. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk