https://kolorline.hu/Folytatódnak a járdafelújítások

Folytatódnak a járdafelújítások

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Több mint százmillió forintból folytatódik a járdák felújítása Kazincbarcikán. A teljes egészében önkormányzati forrásból megvalósuló beruházás során azok a szakaszok újulhatnak meg, melyeket a lakosság, az önkormányzati képviselők és a városháza munkatársai jeleztek.

Bruttó 105 millió forintot költ a város járdáinak felújítására május 31-éig Kazincbarcika Város Önkormányzata. 
– A tavalyi év során sikeresen lefolytatott közbeszerzési eljárást követően valamennyi önkormányzati képviselővel megtörtént a körzetek bejárása, a felújítási igények számba vétele, majd a nyertes vállalkozóval a felújítandó szakaszok pontos felmérése, a műszaki tartalom megfogalmazása, beárazása. Az elmúlt évben észlelt és lejelentett igények túlnyomó része belefért a tavalyi évi keretösszegbe. A felújítások ősz végén meg is kezdődtek és a téli szünet után, az elmúlt hetekben újult erővel kezdtek neki a szakemberek – tájékoztatott Hegedűs-Medgyesi Anett, a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztályának vezetője
A kivitelezési munkálatok az Iskola közben, az Ifjúmunkás téren, az Építők útján, a Vasút úton, a Paál László úton, a Dobó téren, a Derkovits Gyula téren, az Árpád fejedelem téren, a Csalogány utcában, az Egressy úton, az Alsóvárosi körúton, a Tavasz és a Kikelet közben, valamint a Mikszáth Kálmán úton már folyamatban vannak, nagy része már csak az aszfaltozásra vár, melyek 1-2 héten belül be is fejeződnek.
A következő hetekben újabb szakaszokon kezdi meg a kivitelező a munkákat. Ilyen a Május 1. út, Mányoki Ádám utca, Liliom utca, Gyöngyvirág utca, Csontváry utca, Veres Péter utca, Jószerencsét út, Csokonai utca, Alsóvárosi körúti óvoda melletti járda, Liget park kísérő járdái, Vasvári Pál téren, Thököly Imre téren, Szemere Bertalan téren, Patak utcán, Kazinczy Ferenc téren, Deák Ferenc téren, Mátyás király utca 4-10., 20-26., 73-75. előtt, Hriszto Botev téren, valamint a Fő téren a Bíróság épülete mögött, és a Fő tér 6-11. előtt egészen a Jószerencsét útig, mely Fő téri szakaszok térkövezéssel újulnak meg.
Kétezer-tizenhétben az önkormányzat tovább folytatja a város járdáinak felújítását, melyre az ez évi költségvetésben bruttó 80 millió forintot különítettek el. Az igények összeírása, felmérése már folyamatban is van a Polgármesteri Hivatal illetékes kollégái és az önkormányzati képviselők jóvoltából.

További híreink

Döntetlen idegenben

Dátum: 2020. aug 11. 15:23

A Merkantil Bank Liga 2020-2021-es bajnokság harmadik fordulójában a Kolorcity Kazincbarcika SC felnőtt labdarúgói idegenben, a Kaposvári Rákóczi FC otthonában 1-1-es döntetlent játszottak vasárnap. Legközelebb a kék-sárgák már hazai pályán, a Kolorcity Arénában, vasárnap este 20 órától a Pécsi MFC gárdáját fogadják.

Zsomborért sportoltak

Dátum: 2020. aug 11. 14:08

A múlt hétvégén, augusztus 8-án rendezték meg az Egészségmegőrző klub szervezésében, Múcsony Nagyközség Önkormányzatának segítségével a Burinda Zsombor támogatását célzó Jótékonysági Fitness Napot.

Szuper nagyikat képeznek Barcikán

Dátum: 2020. aug 11. 12:10

Ősztől "Szuper Nagyi" képzés indul Kazincbarcikán

Városi intézkedések a járvány alatt

Dátum: 2020. aug 10. 09:30

Munkaterv szerinti ülést tartott augusztus 5-én reggel 8 órától Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A napirendi pontok között a koronavírus járvány megelőzése érdekében tett önkormányzati intézkedésekről szóló tájékoztató is szerepelt.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk