https://kolorline.hu/A civilekkel egyeztetett a városvezetés

A civilekkel egyeztetett a városvezetés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Civil fórumot tartottak április 18-án a polgármesteri hivatal nagytanácskozójában. A rendezvényre a város minden bíróság által bejegyzett; illetve aktív, támogatásban részesülő, de be nem jegyzett civil szervezetét várta az önkormányzat.

A fórumon előbb Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, majd Klimon István alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. A városvezetők elmondták: a rendezvény célja az, hogy a civil szervezetek munkáját a korábbiaknál is jobban tudják segíteni.

A fórumon számtalan észrevétel, felvetés elhangzott. A háromórás tanácskozás végén Szitka Péter úgy fogalmazott: bár olyan intézkedést nem lehet hozni, amely mindenkinek egyformán jó, azonban a problémákat meghallgatva igyekeznek úgy módosítani a civilrendeletet, hogy az mindenkinek elfogadható legyen.

- Kazincbarcika nagyon gazdag civil élettel rendelkezik. Számtalan olyan szereplő van, akik szabadidejüket, rendelkezésre álló forrásaikat feláldozzák azért, hogy ez az élet a városban pezsegjen. Rendezvényeket hívnak életre, programokat szerveznek, amelyek mind-mind a település életét színesítik. Ezekhez nagyrészt a város is hozzájárul a civilpályázat formájában. A szervezetek hozzánk pályáznak egy keretösszegre, amelyből támogatjuk a működésüket, programjaikat. Az elmúlt években azonban a szervezetek és az önkormányzat lehetőségei, illetve igényei változtak, és ezeket szerettük volna ezen a fórumon összefogni - tette hozzá a városvezető.

Kiemelte, a tanácskozáson elhangzott felvetések, javaslatok hasznosnak bizonyultak, és ezeket igyekeznek beépíteni a 2017-es civilpályázatba annak érdekében, hogy még kiegyensúlyozottabban, szervezettebben és egymással minél nagyobb összhangban működjenek a helyi civilek.

- Az egyeztetésen sok kérdést sikerült tisztázni, amelyeket nem, azokat pedig a következő időszakban megnyugtatóan rendezni fogjuk - mondta Szitka Péter.

Hasonlóan vélekedett Domonkos Ferenc, aki az Ideál Népfőiskola Egyesület elnökeként volt jelen a fórumon.

- Az látszik, hogy Kazincbarcikán sok civil szervezet működik több-kevesebb programmal. Ezeket a jelenleginél szervezettebb formába kell önteni, illetve meg kell oldani a finanszírozási kérdést is, hiszen látszik, hogy ezen szervezetek anyagi forrása szűkös. Önállóan nem tudnak fennmaradni, és ezt rendezni kell, hiszen a város kulturális életének szerves részét képezik a programjaink. Örömmel láttam, hogy a civil szervezetek továbbra is tettre készek, és megfelelő támogatással továbbra is ténykednek majd a városban - mondta Domonkos Ferenc.

További híreink

Nyílt hét a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében

Dátum: 2024. ápr 20. 07:03

Előadások, szakmai programok és nyílt foglalkozások keretében a szülőknek és a szakmai partnereknek mutatkozott be a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye. Egy héten keresztül számos tehetséggondozó és felzárkóztató programot tekinthettek meg az érdeklődők.

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk