https://kolorline.hu/Rendészeti ellenőrzés a Kiserdő környékén

Rendészeti ellenőrzés a Kiserdő környékén

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kiserdő és a vízmű feletti hétvégi házas területen tartott ellenőrzést április 26-án az önkormányzati rendészet a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ munkatársaival együttműködve.

 

Vincze Csaba, az Önkormányzati Rendészet Kazincbarcika vezetője elmondta, a csütörtöki ellenőrzésen 11 rendész és egy mezőőr vett részt, de jelen voltak a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ munkatársai is.
– Kazincbarcikán ez az első ilyen fokozott ellenőrzés, hiszen maga a rendészet is mindössze két éve alakult meg a jelenlegi fogmában. Ennek az ellenőrzésnek az volt az alapja, hogy a helyi lakosok, és önkormányzati képviselők és munkatársaink is jelezték, hogy nincs minden rendben a területen. Több az oltatlan kutya, előfordult olyan, hogy egyes ingatlanokat jogszerűtlenül foglaltak el és természetesen ezeknek az állapotoknak az ellenőrzésére rendeltük el ezt az akciót, melyek során munkánkat a KSZSZK munkatársai is segítették – részletezte Vincze Csaba.

 

A rendészeti vezető hangsúlyozta, az ellenőrzéssorozatnak kettős célja volt, egyrészt az, hogy a jogkövető, jogtisztelő állampolgárok felé szeretné a rendészet jelezni, hogy figyelnek a lakókörnyezetükre, mindent megtesznek a biztonságuk érdekében. Másrészt pedig szeretnék elérni azt is, hogy a jogsértők tisztában legyenek azzal, hogy a felelősségre vonás nem fog elmaradni.

 

Vincze Csaba érdeklődésünkre elmondta, a délelőtt folyamán 114 ingatlant ellenőriztek a rendészek, ebből 27-ben tartózkodtak otthon.
– Tizenkét kutyának nem tudták bemutatni az oltási könyvét, illetve három ingatlanban nem tudták igazolni, hogy milyen jogcímen tartózkodnak ott. Ezekben az esetekben később ellenőrizzük, hogy a hiányosságokat pótolták-e – hangsúlyozta a rendészeti szakember, aki hozzátette: az ellenőrzések a jövőben más városrészeken folytatódnak.

 

 

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk