https://kolorline.hu/Egy csipet Amerika a Deákban

Egy csipet Amerika a Deákban

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Amerika napot tartott az Ózdi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Szakképző Iskolája és Művészeti Szakgimnáziuma április 27-én.

Az esemény célja az volt, hogy a diákok és a pedagógusok betekintést nyerhessenek az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének munkájába, valamint tájékozódhassanak az amerikai továbbtanulási lehetőségekről és kreatív módon szerezzenenek még több információt az Egyesült Államokról és annak kultúrájáról.

Az eseményen előbb Mészáros Gáborné, az intézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket. Az igazgató úgy fogalmazott, nagyon örült annak, hogy a Deák is bekerült azon hat intézmény közé, akik sikeresen szerepeltek az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az amerikai nagykövetség "Ál­ma­id­ban Ame­ri­ka vissza­in­te­get" című pályázatán, ennek részeként szervezhetik meg Kazincbarcikán is az Amerika napot.
– Az angol nyelvtanáraink álma valósult meg ezzel a nappal, hiszen évek óta dolgoznak azon, hogy egy angol anyanyelvű előadót hallgathassanak meg tanulóink. Erre most lehetőség lesz, hiszen iskolánkba látogatott a mai napon Darrin J. Kowitz, az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének munkatársa – mondta Mészáros Gáborné.

Ezt követően Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere szólt, aki elmondta, első pillanattól támogatta az iskolát abban, hogy induljon a pályázaton, és megrendezhesse ezt a programot.
– Mindig nagyon nagy öröm, hogyha városunkba látogathat egy-egy magasrangú külföldi vendég, hiszen ők megismerkedve Kazincbarcikával és intézményeivel – jelen esetben a Deák Ferenc Szakképző Iskolával és Művészeti Szakgimnáziummal – biztosan viszik majd jó hírünket a világban – hangsúlyozta Szitka Péter.

Darrin J. Kowitz a kolorline.hu érdeklődésére úgy fogalmazott, a program ugyanolyan fontos volt a nagykövetség, mint az intézmény életében.
– Jó látni, hogy milyen színes és színvonalas angol programmal készültek az iskola diákjai és pedagógusai, sok tanulóval beszéltem is angolul. Ez a nyelv a világban ma nagyon fontos éppen ezért kiemelt jelentőségű, hogy a fiatal generáció itt, Magyarországon is elsajátítsa azt, így ugyanis könnyebben fog boldogulni későbbi munkája során. nagy öröm volt számomra, hogy vidéki iskolák is sikeresen szerepeltek a pályázatunkon, hiszen mindig szívesen szabadulok ki egy kicsit Budapestről és jó megismerkedni más magyar városokkal és az ott működő intézményekkel, ott élő emberekkel – mondta.

Az egész napos programok során előadást tartott Darrin J. Kowitz és Somodi-Hornyák szilárd művésztanár is, díjazták az intézmény szavaló- és rajzversenyének legjobb résztvevőit, de az érdeklődők részt vehettek divat. amerikaifutball- és birkózóbemutatón, az iskola udvarán pedig egy különleges élményparkotis berendeztek, ahol több amerikai épületet is bemutattak, volt művészeti játszóház és jellegzetes amerikai ételeket is megkóstolhatott bárki.

A rendezvény keretén belül tartottak egy Amerikaversenyt is, melyen 6 fős csapatok vetélkedtek egymással. A megmérettetés eredményeinek kihirdetése után az Amerika nap a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárainak műsorával zárult.

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk