https://kolorline.hu/Pályázati felhívás civil szervezeteknek

Pályázati felhívás civil szervezeteknek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata „A civil szervezetek pályázati támogatásáról” szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján 2017. évre pályázatot hirdet a város közigazgatási területén működő civil szervezetek pénzügyi támogatására.

Pályázat célja

A pénzügyi támogatás célja a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának erősítése, polgárok közéletbe való bevonásának segítése, az esélyegyenlőség megteremtése, a közéleti értékek fejlesztése, a társadalmi szolidaritás megerősítése. Elismert tevékenységek különösen a település szépítése és környezetvédelem, oktatást-nevelést segítő tevékenység, kultúra- és hagyományápolás, egyéb karitatív és szociális tevékenység.

Pályázatot nyújthat be:

            a) azon jogi személyiséggel rendelkező társadalmi szervezet, amelyet a bíróság a pályázat kiírása előtt legalább egy évvel nyilvántartásba vett, és az alapító           okiratnak, a szabályzatoknak megfelelő tevékenységét ténylegesen folytatja;

            b) azon önálló jogi személyiséggel nem rendelkező öntevékeny közösség és          csoport, amely a pályázat kiírását megelőzően legalább egy éve -         dokumentálhatóan -   folyamatosan működött, és stabil (minimum 15 fő)             taglétszámmal rendelkezik, feltéve,   hogy a város közigazgatási területén székhellyel, vagy telephellyel rendelkezik és             tevékenységét a városban fejti ki.

A pályázatnak tartalmaznia kell a rendelet 6.§. (3) bekezdése értelmében: a konkrét cél meghatározását, megvalósításának teljes összegét, részletes és ellenőrizhető költségvetést, a kért támogatásösszegének felhasználási tervét, saját forrás igazolását, valamint a pályázati kiírás szerint csatolandó okiratokat.

A pályázatot a pályázati kiírásban megjelölt határidőben és módon, az átvételt igazolva (ajánlott postai küldemény vagy személyes benyújtás) a polgármesternek címezve kell benyújtani.

A személyes benyújtás helye: Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Iroda (207. iroda).

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

Elnyerhető támogatás összege pályázatonként: 50.000-250.000 Ft.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. május 26.

Elbírálás határideje: a benyújtási határidő lejártát követő 15 napon belül.

Egyéb információ:

A pályázati felhívás, a pályázati adatlap, valamint a 7/2010. (II. 19.) sz. önkormányzati rendelet a www.kazincbarcika.hu honlapról tölthető le.

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást ügyfélfogadási időben a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Irodájának munkatársai adnak a 48/514-731-es telefonszámon.

További híreink

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk