https://kolorline.hu/Fenntarthatósági témahét a Kazinczyban

Fenntarthatósági témahét a Kazinczyban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Április 24–28. között tartották országszerte a fenntarthatósági témahetet. A projekthét célja, hogy a diákok ne csak a tanórákon, hanem a tanórákon kívül is megismerjék a világot érintő globális problémákat.
A kazinczys tanulóknak és a többi tagiskolának is a Barcika Príma Kft. szakembere tartott előadást az egészséges táplálkozásról. Elmondta, milyen korszerű alapanyagokat használnak és újszerű eljárási módokat alkalmaznak annak érdekében, hogy megváltoztassák táplálkozási szokásainkat.
Az ÉRV Zrt. szennyvíztisztító telepét bejárva meggyőződhettek arról, hogy a város szennyvízét a legkorszerűbb berendezésekkel alakítják át tiszta vízzé, ügyelve a környezetvédelem előírásaira. Az Északerdő Zrt. munkatársai az erdők védelméről, élővilágáról tartottak játékos foglalkozásokat. Az Aggteleki Nemzeti Park képviselői pedig a „nem szeretem állatokról” a denevérekről és a barlangok élővilágáról meséltek.
A program zárásaként a tanulók játékos vetélkedőn mutatták meg a tanultakat, hogy mivel okosodtak a héten.
A program szervezői Mogyoródi Gáborné és Nagyné Tátrai Viktória voltak.

További híreink

Újabb kormányzati „ajándék”: tízszeres drágulás az intézményi távfűtésben

Dátum: 2022. okt 01. 17:16

A kormány szeptember utolsó óráiban, október elsejétől egy tollvonással több mint tízszeresére növelte az önkormányzati intézmények távfűtési díját. A megemelkedett költségek egyúttal azt is jelentik, hogy kormányzati támogatás nélkül a településeken bölcsőde- és óvodabezárások, valamint elbocsátások jöhetnek.

Idősek hónapja Kazincbarcikán – Nem csak szépkorúaknak

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A Barcika Art Nonprofit Kft. októberben, az idősek hónapján egy rendkívül változatos programsorozattal várja a kazincbarcikai közönségét.

Októberben is Fitt Barcika

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A népszerű programsorozat októberi órarendje az eddig megszokott módon több korosztálynak: kismamáknak, fiatal felnőtteknek, 40 vagy 50 felettieknek, vagy éppen speciális mozgásformát igénylőknek, esetleg egészségügyi problémákkal szenvedőknek kínál életkoruknak és állapotuknak megfelelő sportolási lehetőséget.

Hamarosan a postaládákban a Kolorhét legújabb lapszáma

Dátum: 2022. szept 30. 10:44

Új lapszámmal jelentkezünk, szeptember 30-án. Ezúttal is közérdekű témákat hoztunk Kedves Olvasóinknak! Megjelenő lapunkat a postaládákon kívül megtalálják a kolorline.hu oldalon.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek Hónapja – Szűcs Judith műsora

Don Bosco Sportközpont

Idősek hónapja – Szűcs Judit 2. műsora

Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok

Fitt Barcika – Ringató

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Pilates

Egressy Béni Művelődési Központ klubterem

Fitt Barcika – Kick box

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk