https://kolorline.hu/Fenntarthatósági témahét a Kazinczyban

Fenntarthatósági témahét a Kazinczyban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Április 24–28. között tartották országszerte a fenntarthatósági témahetet. A projekthét célja, hogy a diákok ne csak a tanórákon, hanem a tanórákon kívül is megismerjék a világot érintő globális problémákat.
A kazinczys tanulóknak és a többi tagiskolának is a Barcika Príma Kft. szakembere tartott előadást az egészséges táplálkozásról. Elmondta, milyen korszerű alapanyagokat használnak és újszerű eljárási módokat alkalmaznak annak érdekében, hogy megváltoztassák táplálkozási szokásainkat.
Az ÉRV Zrt. szennyvíztisztító telepét bejárva meggyőződhettek arról, hogy a város szennyvízét a legkorszerűbb berendezésekkel alakítják át tiszta vízzé, ügyelve a környezetvédelem előírásaira. Az Északerdő Zrt. munkatársai az erdők védelméről, élővilágáról tartottak játékos foglalkozásokat. Az Aggteleki Nemzeti Park képviselői pedig a „nem szeretem állatokról” a denevérekről és a barlangok élővilágáról meséltek.
A program zárásaként a tanulók játékos vetélkedőn mutatták meg a tanultakat, hogy mivel okosodtak a héten.
A program szervezői Mogyoródi Gáborné és Nagyné Tátrai Viktória voltak.

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk