https://kolorline.hu/Erdélyben jártak az ádámos diákok

Erdélyben jártak az ádámos diákok

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Határtalanul programkeretében jártak Erdélyben az Ádám Jenő Tagiskola diákjai a közelmúltban.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma írja ki évről-évre, melynek célja az, hogy a fiatalok megismerjék a határon túl élő magyarságot, az ott tanuló diákokat, a határon túli magyar városokat, emlékhelyeket. A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola és tagiskolái évek óta sikeresen vesznek részt a programon.

Az Ádám Jenő Tagiskola diákjai tavaly például Kárpátalján jártak, Erdélybe pedig idén első ízben jutottak el a Határtalanul program keretében.  Az utazást megelőzően a tanulók előkészítő órán készültek az utazásra, és az ottani élményekre, május 5-én pedig az iskola aulájában számoltak be erdélyi élményeikről. Mint kiderült, az Ádámos csoport főként Petőfi és Arany nyomán próbált utazni, de felkeresték az Aradi vértanúk emlékhelyeit is.
– Tapasztalataim szerint a diákok nagyon élvezik ezeket az utazásokat, mélyen megérinti őket az, hogy a Magyarország határain túl élő magyar társaikkal találkozhatnak, megismerhetik ezeket a régi magyar városokat, így azt gondolom, hogy ez a program nagyon hasznos tanárnak, diáknak egyaránt – mondta el a kolorline.hu érdeklődésére Fejes Eleonóra, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Ádám Jenő Tagiskolájának tanára.

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk