https://kolorline.hu/Erdélyben jártak az ádámos diákok

Erdélyben jártak az ádámos diákok

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Határtalanul programkeretében jártak Erdélyben az Ádám Jenő Tagiskola diákjai a közelmúltban.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma írja ki évről-évre, melynek célja az, hogy a fiatalok megismerjék a határon túl élő magyarságot, az ott tanuló diákokat, a határon túli magyar városokat, emlékhelyeket. A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola és tagiskolái évek óta sikeresen vesznek részt a programon.

Az Ádám Jenő Tagiskola diákjai tavaly például Kárpátalján jártak, Erdélybe pedig idén első ízben jutottak el a Határtalanul program keretében.  Az utazást megelőzően a tanulók előkészítő órán készültek az utazásra, és az ottani élményekre, május 5-én pedig az iskola aulájában számoltak be erdélyi élményeikről. Mint kiderült, az Ádámos csoport főként Petőfi és Arany nyomán próbált utazni, de felkeresték az Aradi vértanúk emlékhelyeit is.
– Tapasztalataim szerint a diákok nagyon élvezik ezeket az utazásokat, mélyen megérinti őket az, hogy a Magyarország határain túl élő magyar társaikkal találkozhatnak, megismerhetik ezeket a régi magyar városokat, így azt gondolom, hogy ez a program nagyon hasznos tanárnak, diáknak egyaránt – mondta el a kolorline.hu érdeklődésére Fejes Eleonóra, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Ádám Jenő Tagiskolájának tanára.

További híreink

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

Eltemették a hősi halált halt rendőrt

Dátum: 2023. jan 26. 14:46

A Mátészalkai köztemetőben helyezték végső nyugalomra a 2 hete, szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőrt. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőrautóinak szirénái is megszólaltak ma 13 órakor, így búcsúztak barcikai kollégái Baumann Pétertől.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Összevont Óvodák februári programjai

Kazincbarcikai Összevont Óvodák

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk