https://kolorline.hu/Erdélyben jártak az ádámos diákok

Erdélyben jártak az ádámos diákok

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Határtalanul programkeretében jártak Erdélyben az Ádám Jenő Tagiskola diákjai a közelmúltban.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma írja ki évről-évre, melynek célja az, hogy a fiatalok megismerjék a határon túl élő magyarságot, az ott tanuló diákokat, a határon túli magyar városokat, emlékhelyeket. A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola és tagiskolái évek óta sikeresen vesznek részt a programon.

Az Ádám Jenő Tagiskola diákjai tavaly például Kárpátalján jártak, Erdélybe pedig idén első ízben jutottak el a Határtalanul program keretében.  Az utazást megelőzően a tanulók előkészítő órán készültek az utazásra, és az ottani élményekre, május 5-én pedig az iskola aulájában számoltak be erdélyi élményeikről. Mint kiderült, az Ádámos csoport főként Petőfi és Arany nyomán próbált utazni, de felkeresték az Aradi vértanúk emlékhelyeit is.
– Tapasztalataim szerint a diákok nagyon élvezik ezeket az utazásokat, mélyen megérinti őket az, hogy a Magyarország határain túl élő magyar társaikkal találkozhatnak, megismerhetik ezeket a régi magyar városokat, így azt gondolom, hogy ez a program nagyon hasznos tanárnak, diáknak egyaránt – mondta el a kolorline.hu érdeklődésére Fejes Eleonóra, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Ádám Jenő Tagiskolájának tanára.

További híreink

Újabb kormányzati „ajándék”: tízszeres drágulás az intézményi távfűtésben

Dátum: 2022. okt 01. 17:16

A kormány szeptember utolsó óráiban, október elsejétől egy tollvonással több mint tízszeresére növelte az önkormányzati intézmények távfűtési díját. A megemelkedett költségek egyúttal azt is jelentik, hogy kormányzati támogatás nélkül a településeken bölcsőde- és óvodabezárások, valamint elbocsátások jöhetnek.

Idősek hónapja Kazincbarcikán – Nem csak szépkorúaknak

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A Barcika Art Nonprofit Kft. októberben, az idősek hónapján egy rendkívül változatos programsorozattal várja a kazincbarcikai közönségét.

Októberben is Fitt Barcika

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A népszerű programsorozat októberi órarendje az eddig megszokott módon több korosztálynak: kismamáknak, fiatal felnőtteknek, 40 vagy 50 felettieknek, vagy éppen speciális mozgásformát igénylőknek, esetleg egészségügyi problémákkal szenvedőknek kínál életkoruknak és állapotuknak megfelelő sportolási lehetőséget.

Hamarosan a postaládákban a Kolorhét legújabb lapszáma

Dátum: 2022. szept 30. 10:44

Új lapszámmal jelentkezünk, szeptember 30-án. Ezúttal is közérdekű témákat hoztunk Kedves Olvasóinknak! Megjelenő lapunkat a postaládákon kívül megtalálják a kolorline.hu oldalon.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek Hónapja – Szűcs Judith műsora

Don Bosco Sportközpont

Idősek hónapja – Szűcs Judit 2. műsora

Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok

Fitt Barcika – Ringató

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Pilates

Egressy Béni Művelődési Központ klubterem

Fitt Barcika – Kick box

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk