https://kolorline.hu/Tanári bemutatóval ünnepeltek a „kodályosok”

Tanári bemutatóval ünnepeltek a „kodályosok”

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A művészetoktatás napja alkalmából a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai évről évre, hagyományosan összművészeti műsorral hívják fel a figyelmet a művészetoktatás fontosságára, a művészeti nevelés transzferhatásaira a gyermekek életében. Töretlenül hisznek abban, hogy a maradandó értékek átadásával hozzájárulnak növendékeik teljesítményének, személyiségének és életszemléletének fejlődéséhez. A május 3-án tartott műsorban látható-hallható volt társastánc duett Lara Fabian: Wonderful life szerzeményére, kamarazenekari kísérettel elhangzott Telemann: B-dúr kettősverseny furulyára című műve, Bach: H-moll szvit – négykezes zongora átirata, Willem de Fesch: D-dúr szonáta harsonára I., II. t., Kerek Gábor Közeledő: Három könnyed gondolat című zeneműve. A folklór kategóriában bemutatták A kikapós menyecske és a buta férj népi hangszerekkel és énekkel kísért vígballadát, dudakísérettel a Somogyi kanásztáncot. A prózaműfajban helyet kapott Örkény Egyperces novellák kötetéből az Egy pocsolya emlékiratai írás.

 

További híreink

Újabb kormányzati „ajándék”: tízszeres drágulás az intézményi távfűtésben

Dátum: 2022. okt 01. 17:16

A kormány szeptember utolsó óráiban, október elsejétől egy tollvonással több mint tízszeresére növelte az önkormányzati intézmények távfűtési díját. A megemelkedett költségek egyúttal azt is jelentik, hogy kormányzati támogatás nélkül a településeken bölcsőde- és óvodabezárások, valamint elbocsátások jöhetnek.

Idősek hónapja Kazincbarcikán – Nem csak szépkorúaknak

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A Barcika Art Nonprofit Kft. októberben, az idősek hónapján egy rendkívül változatos programsorozattal várja a kazincbarcikai közönségét.

Októberben is Fitt Barcika

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A népszerű programsorozat októberi órarendje az eddig megszokott módon több korosztálynak: kismamáknak, fiatal felnőtteknek, 40 vagy 50 felettieknek, vagy éppen speciális mozgásformát igénylőknek, esetleg egészségügyi problémákkal szenvedőknek kínál életkoruknak és állapotuknak megfelelő sportolási lehetőséget.

Hamarosan a postaládákban a Kolorhét legújabb lapszáma

Dátum: 2022. szept 30. 10:44

Új lapszámmal jelentkezünk, szeptember 30-án. Ezúttal is közérdekű témákat hoztunk Kedves Olvasóinknak! Megjelenő lapunkat a postaládákon kívül megtalálják a kolorline.hu oldalon.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek Hónapja – Szűcs Judith műsora

Don Bosco Sportközpont

Idősek hónapja – Szűcs Judit 2. műsora

Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok

Fitt Barcika – Ringató

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Pilates

Egressy Béni Művelődési Központ klubterem

Fitt Barcika – Kick box

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk