https://kolorline.hu/Tanári bemutatóval ünnepeltek a „kodályosok”

Tanári bemutatóval ünnepeltek a „kodályosok”

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A művészetoktatás napja alkalmából a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai évről évre, hagyományosan összművészeti műsorral hívják fel a figyelmet a művészetoktatás fontosságára, a művészeti nevelés transzferhatásaira a gyermekek életében. Töretlenül hisznek abban, hogy a maradandó értékek átadásával hozzájárulnak növendékeik teljesítményének, személyiségének és életszemléletének fejlődéséhez. A május 3-án tartott műsorban látható-hallható volt társastánc duett Lara Fabian: Wonderful life szerzeményére, kamarazenekari kísérettel elhangzott Telemann: B-dúr kettősverseny furulyára című műve, Bach: H-moll szvit – négykezes zongora átirata, Willem de Fesch: D-dúr szonáta harsonára I., II. t., Kerek Gábor Közeledő: Három könnyed gondolat című zeneműve. A folklór kategóriában bemutatták A kikapós menyecske és a buta férj népi hangszerekkel és énekkel kísért vígballadát, dudakísérettel a Somogyi kanásztáncot. A prózaműfajban helyet kapott Örkény Egyperces novellák kötetéből az Egy pocsolya emlékiratai írás.

 

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk