https://kolorline.hu/Tízéves a Szent Család templom – pályázatot hirdet az egyházközség!

Tízéves a Szent Család templom – pályázatot hirdet az egyházközség!

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Szent Család templom felszentelésének 10. évfordulója alkalmából pályázatot ír ki az épülethez kapcsolódó alkotások elkészítése és bemutatása céljából a kazincbarcikai Avilai Szent Teréz Római Katolikus Egyházközség Képviselő-testülete.

Beadási határidő: 2017. június 30.
Beadás helye: Szalézi Szent Ferenc Gimnázium gazdasági irodája

Pályamunkát nyújthatnak be: a Kazincbarcikán vagy vonzáskörzetében tanuló általános iskolás vagy középiskolás tanulók, a 20. életévüket be nem töltött egyetemi vagy főiskolai hallgatók.
 A pályamunkán fel kell tüntetni:
•    a pályázó nevét és életkorát
•    lakcímét és telefonszámát
•    oktatási intézményének megnevezését
•    felkészítő pedagógusának nevét


A pályázat témakörei:
1.    A Szent Család templom bemutatása – képeket is tartalmazó írásos formában
2.    A Szent Család templomról készült film – hossza legföljebb 10 perc
3.    Mit jelent életemben a Szent Család templom – írásos formában, prezentációs formában vagy maximum 10-perces film formájában
4.    A Szent Család templommal, a plébániához tartozó templomokkal kapcsolatosan a pályázó által készített rajzok, festmények, makettek és egyéb képzőművészeti alkotások
5.    A Szent Család templom művészeti alkotásainak bemutatása – írásos formában, prezentációs formában vagy elkészített, maximum 10-perces film formájában

A pályamunkák jutalmazása:
A határidőn belül benyújtott, a pályázati kiírásnak megfelelő pályamunkákat a Képviselő-testület által megbízott bizottság értékeli, amelynek elnöke P. Vitális Gábor sdb. plébános. A bizottság minden kategóriában kihirdeti az első három helyezett pályamunkát. A kategóriánként legjobbnak ítélt pályamunkákat az Egyházközség Képviselő-tanácsa pénzjutalomban részesíti, amelynek összege minden pályázó esetében 20 ezer Ft.

A legjobb pályamunkákból a Szent Család templomban kiállítást készítenek, a templomot bemutató filmeket, prezentációkat levetítik a templom felszentelésének tízedik évfordulójára szervezett ünnepség-sorozaton.

További híreink

Bike Day

Dátum: 2023. szept 23. 08:00

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság idén is megrendezte a Bike Day elnevezésű balesetmegelőzési programját. A Don Bosco Sportközpont parkolójában több mint 100 helyi óvodás és általános iskolás mutatta meg, mennyire jártas a KRESZ-ben, és mennyire veszi jól a gyakorlatban a közlekedési akadályokat.

Feloldották az útzárat a Lidl-körforgalomnál

Dátum: 2023. szept 22. 19:25

Nem készült el még teljesen, ám szeptember 22-én feloldották a Mátyás király út-Pollack Mihály utca kereszteződésében az útzárat. Azok a munkálatok, amelyek még hátravannak, már nem járnak teljes korlátozással.

ERASMUS+ BARCELONA – 2023

Dátum: 2023. szept 20. 20:38

Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola megnyerte az Erasmus+ rövidtávú szakmai gyakorlatának lehetőségét. 2023. június 25. és július 16. között Barcelonában bővült 12 grafikus tanuló szakmai tapasztalata, kulturális műveltsége.

Kertünk felkészítése a szélsőséges időjárásra — a kertben alkalmazható alkalmazkodási válaszlépések

Dátum: 2023. szept 19. 09:00

Kertünk fokozottan ki van téve az éghajlati elemeknek, a globális szintű klímaváltozás okozta extrém időjárás súlyosan károsíthatja a növényeket, kerti eszközöket és melléképületeket, ezzel akár jelentős anyagi károkat és terméskiesést okozva. Az ilyen jellegű károk egy része megelőzhető, ha tudatosan felkészítjük kertünket és – ha kert hiányában is kertészkednénk, akkor – erkélyünket az extrém időjárási események okozta kihívásokra. Ehhez fontos átgondolnunk, hogy a kertünknek vagy erkélyünknek milyen adottságai vannak, és a várható jövőbeli éghajlati változásokat figyelembe véve, tudatosan célszerű megtervezni a változtatásokat, beavatkozásokat.

KolorTV élőben

Programajánló

Mezey-workshop II.

Mezey István Művészeti Központ

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk