https://kolorline.hu/A megye fiatal zongoristái a Kodályban

A megye fiatal zongoristái a Kodályban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola május 11-én rendezte meg a III. Megyei Papp Lajos Zongoraversenyt.  A viadal népszerűségét jelzi, hogy tizennégy zeneiskolából csaknem száz növendék érkezett. Voltak itt hétévesek, csakúgy, mint középiskolások. Összesen kilenc korcsoportban versengtek a gyerekek. Minden korcsoportban két zongoradarabot adtak elő a versenyzők, melyből az egyik – a verseny névadója után – egy kötelezően megadott Papp Lajos mű.  A verseny névadója egyébként egy Németországban élő zeneszerző – zongoraművész.

A produkciókat kéttagú zsűri bírálta: Gáspárné dr. Tóth Marica a Miskolci Egyetem művésztanára, illetve Telek Zsuzsa a gödöllői Frédéric Chopin Zeneiskola zongoratanára személyében. A verseny fő támogatója a Kazincbarcika Város és Környéke Művészetéért Egyesület volt. A díjazottak értékes kotta- és könyvjutalmakban részesültek, de senki sem tért haza üres kézzel. A rendező iskola emléktárggyal és szívélyes vendéglátással igyekezett minden résztvevő kedvében járni. A legszínvonalasabban teljesítő zongorista "Kiemelt 1. helyezést", Szlanyina Tímea, a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola továbbképzős növendéke kapta.  Felkészítő tanára Papp Ágnes volt.

További híreink

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

Eltemették a hősi halált halt rendőrt

Dátum: 2023. jan 26. 14:46

A Mátészalkai köztemetőben helyezték végső nyugalomra a 2 hete, szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőrt. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőrautóinak szirénái is megszólaltak ma 13 órakor, így búcsúztak barcikai kollégái Baumann Pétertől.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Összevont Óvodák februári programjai

Kazincbarcikai Összevont Óvodák

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk