https://kolorline.hu/A megye fiatal zongoristái a Kodályban

A megye fiatal zongoristái a Kodályban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola május 11-én rendezte meg a III. Megyei Papp Lajos Zongoraversenyt.  A viadal népszerűségét jelzi, hogy tizennégy zeneiskolából csaknem száz növendék érkezett. Voltak itt hétévesek, csakúgy, mint középiskolások. Összesen kilenc korcsoportban versengtek a gyerekek. Minden korcsoportban két zongoradarabot adtak elő a versenyzők, melyből az egyik – a verseny névadója után – egy kötelezően megadott Papp Lajos mű.  A verseny névadója egyébként egy Németországban élő zeneszerző – zongoraművész.

A produkciókat kéttagú zsűri bírálta: Gáspárné dr. Tóth Marica a Miskolci Egyetem művésztanára, illetve Telek Zsuzsa a gödöllői Frédéric Chopin Zeneiskola zongoratanára személyében. A verseny fő támogatója a Kazincbarcika Város és Környéke Művészetéért Egyesület volt. A díjazottak értékes kotta- és könyvjutalmakban részesültek, de senki sem tért haza üres kézzel. A rendező iskola emléktárggyal és szívélyes vendéglátással igyekezett minden résztvevő kedvében járni. A legszínvonalasabban teljesítő zongorista "Kiemelt 1. helyezést", Szlanyina Tímea, a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola továbbképzős növendéke kapta.  Felkészítő tanára Papp Ágnes volt.

További híreink

Jókai Mór a Jókai téren — szobrok Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 02. 20:02

Gazdag történetű, sok helyi összefüggéssel bíró alkotással folytatjuk Kazincbarcika egész várost érintő szoborparkjának feltérképezését kortárs szoborszakértőnkkel, Somodi-Hornyák Szilárd „Távolodó” képzőművésszel és művésztanárral.

Aki életre kelti a fémeket – id. Bolacsek László iparművész tárlata a Gimi Galériában

Dátum: 2024. márc 01. 20:12

A napokban nyílt meg id. Bolacsek László ötvös és fémműves iparművész kiállítása a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Galériájában. A különleges alkotó művei minden hétköznap 18:00 óráig tekinthetőek meg az intézmény emeletén.

Színes Szomszédok (2013) — Kazincbarcika Kolormuráliái

Dátum: 2024. febr 29. 16:00

Új cikksorozatban mutatjuk be képeken és szavakkal városunk, Kazincbarcika most már büszkén 45-nél is több, nagyméretű falfestményét a külvilágnak és a mögöttük rejlő sztorikra kíváncsira városlakóknak. Időrendi sorrendben kezdjük sorozni a 2013 óta készült műveket.

Rendészeket keresnek – közbiztonsági feladatok fiataloknak

Dátum: 2024. febr 29. 07:07

Új munkatársakat keres a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet. Azokat az érettségizett fiatalokat várják, akiket vonz az egyenruha, szívesen vállalnának közterületi szolgálatot és szeretnék megtanulni a szakma sokrétű ismereteit is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk