https://kolorline.hu/Hármas ünnep az Építők Úti Tagóvodában

Hármas ünnep az Építők Úti Tagóvodában

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ötvenötödik születésnapját ünnepelte május 19-én az Építők Úti Tagóvoda. A gyermeknappal egybekötött ünnepségen új nevet is választottak a pedagógusok és a gyerek, így amennyiben a városi képviselő-testület is támogatja, Eszterlánc Tagóvodaként működhet tovább az intézmény.

A Kazincbarcikai Összevont Óvodákban tagintézményeiben minden évben változatos programokkal készülnek a gyermeknapra. Az idei eseménysorozatot az Építők Úti Tagóvoda nyitotta, mely ekkor ünnepelte fennállásának 55. évfordulóját is.

– Ezen a napon a gyermekek megajándékozása volt a legfontosabb számunkra. Egyrészt a Csiribiri együttes műsorát kapták másrészt nagyon sok ajándékot. Vállalkozók segítségével az udvari játszótér bővítése is megvalósult, és készítettünk egy rajzkiállítást is, hogy a szülők megtekinthessék az elmúlt évi munkáinkat – mondta Simon Ildikó, az Építők Úti Tagóvoda vezetője.

A gyermeknap és a születésnap mellett múlt pénteken tartottak egy névválasztó ünnepséget is az óvodában, ahol az Eszterlánc Tagóvoda elnevezés lett a legnépszerűbb. Amennyiben a képviselő-testület is egyetért, a jövőben ezen a néven működhetne tovább a nagy múltú intézmény. Horváthné Geleta Mária a Kazincbarcikai Összevon Óvodák intézményvezetője a kolorline.hu-nak elárulta, nem ez az egyetlen ovi, amely vidámabb és a gyermekeknek is megjegyezhetőbb nevet kapna. A javaslat szerint a Kertvárosi Tagóvoda Százszorszép, a Székhely Óvoda Bóbita, az Alsóvárosi Körúti Tagóvoda pedig Nefelejcs Tagóvóda lehetne a jövőben. A Füzike, a Napsugár és a Mesevár ovik elnevezése nem változik.

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk