https://kolorline.hu/Csillagtúra - Gyönyörű oldtimerek jártak Kazincbarcikán

Csillagtúra - Gyönyörű oldtimerek jártak Kazincbarcikán

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Nyolcvan gyönyörű oldtimer járt Kazincbarcikán szombaton a X: Mercedes-Benz Classic Csillagtúra keretében.

A csillagtúra az oldtimer Mercedes-Benz tulajdonosok kétévente megrendezett, látványos felvonulása. A 30 évnél is idősebb mérnöki műremekeket ünneplő esemény ráadásul idén a legsportosabb csillagos modellek története előtt tiszteleg. A résztvevők május 19. és 21. között Budapestről indulva teljesíthetik a túrát a Mátra és a Bükk érintésével.

Az idei Classic Csillagtúra központi témája az 50. születésnapjukat ünneplő, sportos AMG modellek, amelyek megtervezésekor a dizájn és a teljesítmény került a középpontba. A legsportosabb modellek régmúltra visszanyúló sikerei nem pusztán a véletlennek, hanem a tudatos mérnöki munkának és a maximális teljesítményre való törekvésnek köszönhetőek – mindezeknek hála az elmúlt évtizedekben a Mercedes-AMG számos bajnokságon állt a dobogó legfelső fokára.

A csillagtúra keretében azonban nemcsak az AMG modelleket, hanem magát az automobil megalkotóját és feltalálását is ünnepli a márka.

A program népszerűségét bizonyítja, hogy 2015-ben több mint 60 oldtimer tulajdonos vett részt az eseményen, hogy közösségi élményautózás keretében tisztelegjen a német prémium márka előtt, míg idén mintegy 80 oldtimert regisztráltak a rajongók a rendhagyó rendezvényre.

Az 50. AMG évforduló alkalmából a veterán műremekek és tulajdonosaik útja ismét az első Csillagtúra helyszínére, Egerbe és annak környékére vezet. A Mátra és Bükk lejtőit és szerpentinjeit népesítik be a veterán autók, melyeknek látványa nemcsak az autózás szerelmesei, hanem a dizájn és a sebesség kedvelői számára is kellemes kikapcsolódást nyújtanak.

A regisztrációból befolyt összeg egy részét, azaz minden nevezési díjra eső tízezer forintot a Mercedes-Benz az idei évben is a Budapesti Korai Fejlesztő Központ számára ajánlott fel.

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk