https://kolorline.hu/Csillagtúra - Gyönyörű oldtimerek jártak Kazincbarcikán

Csillagtúra - Gyönyörű oldtimerek jártak Kazincbarcikán

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Nyolcvan gyönyörű oldtimer járt Kazincbarcikán szombaton a X: Mercedes-Benz Classic Csillagtúra keretében.

A csillagtúra az oldtimer Mercedes-Benz tulajdonosok kétévente megrendezett, látványos felvonulása. A 30 évnél is idősebb mérnöki műremekeket ünneplő esemény ráadásul idén a legsportosabb csillagos modellek története előtt tiszteleg. A résztvevők május 19. és 21. között Budapestről indulva teljesíthetik a túrát a Mátra és a Bükk érintésével.

Az idei Classic Csillagtúra központi témája az 50. születésnapjukat ünneplő, sportos AMG modellek, amelyek megtervezésekor a dizájn és a teljesítmény került a középpontba. A legsportosabb modellek régmúltra visszanyúló sikerei nem pusztán a véletlennek, hanem a tudatos mérnöki munkának és a maximális teljesítményre való törekvésnek köszönhetőek – mindezeknek hála az elmúlt évtizedekben a Mercedes-AMG számos bajnokságon állt a dobogó legfelső fokára.

A csillagtúra keretében azonban nemcsak az AMG modelleket, hanem magát az automobil megalkotóját és feltalálását is ünnepli a márka.

A program népszerűségét bizonyítja, hogy 2015-ben több mint 60 oldtimer tulajdonos vett részt az eseményen, hogy közösségi élményautózás keretében tisztelegjen a német prémium márka előtt, míg idén mintegy 80 oldtimert regisztráltak a rajongók a rendhagyó rendezvényre.

Az 50. AMG évforduló alkalmából a veterán műremekek és tulajdonosaik útja ismét az első Csillagtúra helyszínére, Egerbe és annak környékére vezet. A Mátra és Bükk lejtőit és szerpentinjeit népesítik be a veterán autók, melyeknek látványa nemcsak az autózás szerelmesei, hanem a dizájn és a sebesség kedvelői számára is kellemes kikapcsolódást nyújtanak.

A regisztrációból befolyt összeg egy részét, azaz minden nevezési díjra eső tízezer forintot a Mercedes-Benz az idei évben is a Budapesti Korai Fejlesztő Központ számára ajánlott fel.

További híreink

Fejlesztések Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 04. 12:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata — Szitka Péter polgármester irányításával — 2022-ben is felelősen és takarékosan gazdálkodott, így további fontos fejlesztések kezdődhetnek el és valósulhatnak meg idén a városban. A teljesség igénye nélkül: műfüves pálya épül több tagiskola udvarán, felújítások zajlanak majd a Varázskert Bölcsődében és a Kincsem Napköziben, várhatóan újabb házfalakra kerülhetnek falfestmények, és energetikai korszerűsítés kezdődik az Egressy Béni Művelődési Központban.

Ismét zenével és szépséggel játszik a víz a városban

Dátum: 2023. jún 04. 09:00

Újra eljött az év jobbik fele a szökőkút-hódolók számára is. Megeredtek Kazincbarcika bombázó vízi szépségei, élükön a főattrakciót jelentő Fő téri zenés vízijáték-show-val, hogy beindítsák a tekintetet és a nyári hangulatot is.

Erasmus program — a fenntarthatósággal ismerkedtek nemzetközi vendégek Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 03. 21:00

A Kazinczy Ferenc Tagiskola sikeresen pályázott az Erasmus fenntarthatósági és környezetvédelmi programra, melynek részeként török, román és olasz delegációval közösen térképezik fel a résztvevők egymás zöldprogramjait. A projekt 3. állomásaként — az olaszországi és a törökországi látogatásokat követően — a delegáció tagjai Kazincbarcikára érkeztek egy hétre, ahol helyi fenntarthatósági megoldásokkal ismerkedtek.

Átadták a műfüves pályát a Kazinczy udvarán

Dátum: 2023. jún 03. 18:15

Ünnepélyesen átadták a Kazinczy Ferenc Tagiskola udvarán épült műfüves pályát és atlétikai pályát. A beruházás többes célt szolgál: egyrészt a mindennapos testnevelés keretében a sportiskola diákjai vehetik igénybe, másrészt pedig a Kolorcity Kazincbarcika edzéseinek is ez lesz az egyik helyszíne a jövőben.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári színházi esték Kazincbarcikán — Körúti Színház: Zsákbamacska

Mezey István Művészeti Központ udvara

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

A Miskolci Szimfonikus Zenekar promenád koncertje

Mezey István Művészeti Központ udvara

Nyári színházi esték Kazincbarcikán — Körúti Színház: Óz, a csodák csodája

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk