https://kolorline.hu/Csillagtúra - Gyönyörű oldtimerek jártak Kazincbarcikán

Csillagtúra - Gyönyörű oldtimerek jártak Kazincbarcikán

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Nyolcvan gyönyörű oldtimer járt Kazincbarcikán szombaton a X: Mercedes-Benz Classic Csillagtúra keretében.

A csillagtúra az oldtimer Mercedes-Benz tulajdonosok kétévente megrendezett, látványos felvonulása. A 30 évnél is idősebb mérnöki műremekeket ünneplő esemény ráadásul idén a legsportosabb csillagos modellek története előtt tiszteleg. A résztvevők május 19. és 21. között Budapestről indulva teljesíthetik a túrát a Mátra és a Bükk érintésével.

Az idei Classic Csillagtúra központi témája az 50. születésnapjukat ünneplő, sportos AMG modellek, amelyek megtervezésekor a dizájn és a teljesítmény került a középpontba. A legsportosabb modellek régmúltra visszanyúló sikerei nem pusztán a véletlennek, hanem a tudatos mérnöki munkának és a maximális teljesítményre való törekvésnek köszönhetőek – mindezeknek hála az elmúlt évtizedekben a Mercedes-AMG számos bajnokságon állt a dobogó legfelső fokára.

A csillagtúra keretében azonban nemcsak az AMG modelleket, hanem magát az automobil megalkotóját és feltalálását is ünnepli a márka.

A program népszerűségét bizonyítja, hogy 2015-ben több mint 60 oldtimer tulajdonos vett részt az eseményen, hogy közösségi élményautózás keretében tisztelegjen a német prémium márka előtt, míg idén mintegy 80 oldtimert regisztráltak a rajongók a rendhagyó rendezvényre.

Az 50. AMG évforduló alkalmából a veterán műremekek és tulajdonosaik útja ismét az első Csillagtúra helyszínére, Egerbe és annak környékére vezet. A Mátra és Bükk lejtőit és szerpentinjeit népesítik be a veterán autók, melyeknek látványa nemcsak az autózás szerelmesei, hanem a dizájn és a sebesség kedvelői számára is kellemes kikapcsolódást nyújtanak.

A regisztrációból befolyt összeg egy részét, azaz minden nevezési díjra eső tízezer forintot a Mercedes-Benz az idei évben is a Budapesti Korai Fejlesztő Központ számára ajánlott fel.

További híreink

Kolorcitybe érkezett a Mikulás

Dátum: 2022. dec 06. 21:52

Idén duplázott Kazincbarcikán a Mikulás, aki hétfőn és kedden is várta a gyerekeket a Mezey István Művészeti Központban. Nemcsak az óvodás és iskolás csoportok találkozhattak a Télapóval, hanem a családok is, mégpedig a Mikulás-házban.

Kazincbarcikát is elérte az országos üzemanyaghiány

Dátum: 2022. dec 05. 19:36

A kazincbarcikai kutak nagy részén hétfőn már egyáltalán nem volt üzemanyag, a belvárosban található töltőállomáson pedig több sorban kígyóztak az autók arra várva, hogy eljussanak az oszlopokig. Volt, akinek nem volt szerencséje.

Időszakosan megállítják a forgalmat a Mikulás-kocogás idején

Dátum: 2022. dec 05. 11:10

Néhány perces megállásra kényszerülnek az autósok december 5-én, 17:00 órától Kazincbarcika belvárosában.

II. adventi gyertyagyújtás

Dátum: 2022. dec 04. 20:19

December 4-én, vasárnap felgyúlt az advent koszorún a második gyertya lángja. A kazincbarcikaiak a Mezey István Művészeti Központ udvarán gyűltek össze.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

IV. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

A borsodi gyökerek

Don Bosco Sportközpont

Élő betlehem

Szent János görögkatolikus templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk