https://kolorline.hu/Dr. Zacher Gábor: droghelyzet van!

Dr. Zacher Gábor: droghelyzet van!

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Zacher Gábor előadásával folytatódott szerdán Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány „A felelősség a miénk” című közösségi programsorozata. A Honvédkórház sürgősségi osztályvezetője háromszor is teltház előtt osztotta meg gondolatait a közönséggel.

Dr. Zacher Gábor nem először járt Kazincbarcikán, a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány korábbi rendezvényein is szerepelt. Az ország legismertebb toxikológusa szerdai előadásán az aktuális droghelyzetről, illetve a megelőzés fontosságáról beszélt. A résztvevő fiatalok előtt hangsúlyozta: személyes felelősségük van abban, hogy drogfogyasztóvá, függővé válnak-e vagy sem.

– Van egy hihetetlenül egyszerű három betűs magyar szó: NEM. Ami leginkább az embert megtudja óvni attól, hogy ezzel a problémával találkozzon. Tehát ha van a gyereknek megfelelő keretrendszere, jövőképe és példaképe, akkor azt gondolom, hogy megelőzhető, hogy drogfogyasztóvá váljon – mondta Dr. Zacher Gábor.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány március végén indította el „A felelősség a miénk” című közösségi programsorozatát. Ennek keretében három hónapon keresztül 12 különböző programot szerveznek, melyek között a tréningen túl megtalálhatók előadások, drogprevenciós rendezvények, színházi műsorok és interaktív bűnmegelőzési programok is.

A rendezvénysorozat csütörtökön interaktív bűnmegelőzési show-val foolytatódott a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban, illetve június 24-én a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság által szervezett családi nappal zárul a Völgy Parkban.

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk