https://kolorline.hu/Isten éltesse Erzsike néni!

Isten éltesse Erzsike néni!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Szitka Péter polgármester Forgács György Mátyásné Erzsike nénit június 14-én. A városvezető egy csokor virág kíséretében átadta a miniszterelnök oklevelét, mely az ünnepelt 90. életévéről tanúskodik.

Erzsike néni és férje 1964-ben költöztek Kazincbarcikára. Aktív éveiben takarítónőként, majd az Irinyi középiskolában kéziszerszám-raktárosként dolgozott. Két gyermeke született, valamint négy unokája és hat dédunokája van.

A születésnapos korát meghazudtolóan aktív, s kiváló szellemi és fizikai állapotban van: néha fáj a térde vagy a foga, de azt mondja, ezeket leszámítva igazán jól érzi magát. Hétköznapjaiban virágait gondozza, szereti a televíziós szappanoperákat, melyeket leginkább a lépcsőházukban élő barátnőjével néz.

A hosszú életet titka szerinte nemes egyszerűséggel: a kemény, élethosszig tartó munka.

 

 

További híreink

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

Dátum: 2023. febr 01. 20:25

Kerek évforduló közeledik. Kazincbarcikát a Minisztertanács 1954. február 1-jén nyilvánította várossá, 2023-ban pedig már a 69. születésnapját ünnepli városunk.

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk