https://kolorline.hu/Elstartolt az 5. Kolorfesztivál

Elstartolt az 5. Kolorfesztivál

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A nem mindennapi tárlat megnyitójának a Kolor Galéria adott otthont, ahol elsőként Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere köszöntötte az érdeklődőket, majd a Kolorfesztivál egyediségét hangsúlyozta.

Krajnyák Csaba 2000-ben egy kirakat előtt állva döntött úgy, hogy egyszer vásárol magának egy Ferraris pólót, amiből végül szenvedélyes gyűjtés kezdődött. „Ezeket a kincseket eddig még nem mutattam meg a nagyközönségnek, de úgy gondoltam, hogy a Kolorfesztivál kiváló alkalom arra, hogy mások is megcsodálhassák a ruhákat. A tárlaton több mint kilencven pulóver, kabát, baseball-sapka és póló látható.


A programon résztvevők egy old timer autót is megcsodáltak és fotózkodtak is a járművel.
A kiállítás a Kolor Galériában (Rákóczi tér 17., volt bank épülete) a fesztivál végéig, augusztus 20-áig tekinthető meg minden nap 10.00-18.00 között. A program díjtalan.

Holnap tízedik alkalommal nyitja meg kapuit a Fignár Fesztiváludvar Dubicsányban. A hagyományokhoz híven idén is kiállításmegnyitókkal kezdődik az a programsorozat, amelynek a Fignár házaspár ad otthont. A rendkívül hangulatos családi ház udvarán helyet kapnak kovács- és fotóművészek alkotásai és a Heszalaga Vizso Deák Művészeti Műhely munkái is. Az esemény 17 órakor kezdődik, ezzel párhuzamosan nyit a Magtár Galéria, amely a dubicsányi emberek életét mutatja be az érdeklődőknek. Majd a Vodku zenekar szórakoztatja a résztvevőket, akik eközben finomabbnál finomabb borokat kóstolhatnak. Az elmúlt évekhez hasonlóan lesz automata antikvárium és kézműves vásár is. A napokban a helyi asszonyok már készítik azt az 1500 darab töltött káposztát, ami minden évben igazi kulináris élménnyé varázsolja a jubiláló Fignár-udvart.
Az udvar házigazdái szívesen vesznek használt könyveket, továbbá kutyaeledelt is, hiszen egy menhelynek kívánnak segíteni a felajánlásokkal.

 

További híreink

Rendhagyó integrációs testnevelésóra jógaoktatással

Dátum: 2023. dec 07. 12:40

Egy decemberi pénteken, ami más lett, mint a többi, Sütő Ágnes, Kazincbarcika Pro Urbe díjas sportszervezője és a Fitt Barcika oktatója érkezett Don Bosco Iskolába rendkívüli tornaórát tartani. Közben a jóga segítségével ösztönözte az egészségmegőrzésre a diákokat a “Közösségi integráció Kazincbarcikán, a Hámán Kató akcióterületen" című jó ügy keretében.

Így változik Kazincbarcika térségi buszközelkedése 2023. december 10-től

Dátum: 2023. dec 06. 21:24

A VOLÁNBUSZ Zrt. 2023. december 10-től – vasárnap – kezdve, az alábbi országos és regionális menetrend-módosítások bevezetését tervezi:

A gyermek-Mikulás csúcstalálkozókat újra Mikulás-vonatozás követte

Dátum: 2023. dec 06. 12:58

A kicsik gyönyörűen berendezett díszletek között találkozhattak Kazincbarcikán a Mikulással és nemcsak egy csomagot vehettek át tőle, de közös fotóra is lehetőségük nyílt 5-én és 6-án a Mezey István Művészeti Központban. Ezután pedig ismét útra kelt a Mikulás-vonat.

Énekszóval várták a Mikulást a Mosolysziget Bölcsőde csemetéi

Dátum: 2023. dec 06. 09:06

Nemcsak a gyerekek, hanem a Kazincbarcikai Szociális és Szolgáltató Központ dolgozói is nagyon várták már a puttonyost, hiszen a város családbarát bölcsődéiben ez fontos esemény.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika Karácsony

Irinyi tornacsarnok

Az illatok kalandjátéka - Adventtől újévig Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Isten pénze musical előadás

Don Bosco Sportközpont

Újévi koncert a Melódia Kamarazenekarral

Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk