https://kolorline.hu/Elstartolt az 5. Kolorfesztivál

Elstartolt az 5. Kolorfesztivál

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A nem mindennapi tárlat megnyitójának a Kolor Galéria adott otthont, ahol elsőként Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere köszöntötte az érdeklődőket, majd a Kolorfesztivál egyediségét hangsúlyozta.

Krajnyák Csaba 2000-ben egy kirakat előtt állva döntött úgy, hogy egyszer vásárol magának egy Ferraris pólót, amiből végül szenvedélyes gyűjtés kezdődött. „Ezeket a kincseket eddig még nem mutattam meg a nagyközönségnek, de úgy gondoltam, hogy a Kolorfesztivál kiváló alkalom arra, hogy mások is megcsodálhassák a ruhákat. A tárlaton több mint kilencven pulóver, kabát, baseball-sapka és póló látható.


A programon résztvevők egy old timer autót is megcsodáltak és fotózkodtak is a járművel.
A kiállítás a Kolor Galériában (Rákóczi tér 17., volt bank épülete) a fesztivál végéig, augusztus 20-áig tekinthető meg minden nap 10.00-18.00 között. A program díjtalan.

Holnap tízedik alkalommal nyitja meg kapuit a Fignár Fesztiváludvar Dubicsányban. A hagyományokhoz híven idén is kiállításmegnyitókkal kezdődik az a programsorozat, amelynek a Fignár házaspár ad otthont. A rendkívül hangulatos családi ház udvarán helyet kapnak kovács- és fotóművészek alkotásai és a Heszalaga Vizso Deák Művészeti Műhely munkái is. Az esemény 17 órakor kezdődik, ezzel párhuzamosan nyit a Magtár Galéria, amely a dubicsányi emberek életét mutatja be az érdeklődőknek. Majd a Vodku zenekar szórakoztatja a résztvevőket, akik eközben finomabbnál finomabb borokat kóstolhatnak. Az elmúlt évekhez hasonlóan lesz automata antikvárium és kézműves vásár is. A napokban a helyi asszonyok már készítik azt az 1500 darab töltött káposztát, ami minden évben igazi kulináris élménnyé varázsolja a jubiláló Fignár-udvart.
Az udvar házigazdái szívesen vesznek használt könyveket, továbbá kutyaeledelt is, hiszen egy menhelynek kívánnak segíteni a felajánlásokkal.

 

További híreink

Babakiállítás Kazincbarcikán – Marilyn Monroe is várja a látogatókat!

Dátum: 2024. ápr 20. 16:00

Álomvilág címmel nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központban. Bondár Marianna gyűjtő 130 különleges babát, illetve számtalan plüsst és nippet hozott el. A látogatók május 26-ig tekinthetik meg a kiállítást.

Nyílt hét a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében

Dátum: 2024. ápr 20. 07:03

Előadások, szakmai programok és nyílt foglalkozások keretében a szülőknek és a szakmai partnereknek mutatkozott be a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye. Egy héten keresztül számos tehetséggondozó és felzárkóztató programot tekinthettek meg az érdeklődők.

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

KolorTV élőben

Programajánló

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk