https://kolorline.hu/Elstartolt az 5. Kolorfesztivál

Elstartolt az 5. Kolorfesztivál

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A nem mindennapi tárlat megnyitójának a Kolor Galéria adott otthont, ahol elsőként Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere köszöntötte az érdeklődőket, majd a Kolorfesztivál egyediségét hangsúlyozta.

Krajnyák Csaba 2000-ben egy kirakat előtt állva döntött úgy, hogy egyszer vásárol magának egy Ferraris pólót, amiből végül szenvedélyes gyűjtés kezdődött. „Ezeket a kincseket eddig még nem mutattam meg a nagyközönségnek, de úgy gondoltam, hogy a Kolorfesztivál kiváló alkalom arra, hogy mások is megcsodálhassák a ruhákat. A tárlaton több mint kilencven pulóver, kabát, baseball-sapka és póló látható.


A programon résztvevők egy old timer autót is megcsodáltak és fotózkodtak is a járművel.
A kiállítás a Kolor Galériában (Rákóczi tér 17., volt bank épülete) a fesztivál végéig, augusztus 20-áig tekinthető meg minden nap 10.00-18.00 között. A program díjtalan.

Holnap tízedik alkalommal nyitja meg kapuit a Fignár Fesztiváludvar Dubicsányban. A hagyományokhoz híven idén is kiállításmegnyitókkal kezdődik az a programsorozat, amelynek a Fignár házaspár ad otthont. A rendkívül hangulatos családi ház udvarán helyet kapnak kovács- és fotóművészek alkotásai és a Heszalaga Vizso Deák Művészeti Műhely munkái is. Az esemény 17 órakor kezdődik, ezzel párhuzamosan nyit a Magtár Galéria, amely a dubicsányi emberek életét mutatja be az érdeklődőknek. Majd a Vodku zenekar szórakoztatja a résztvevőket, akik eközben finomabbnál finomabb borokat kóstolhatnak. Az elmúlt évekhez hasonlóan lesz automata antikvárium és kézműves vásár is. A napokban a helyi asszonyok már készítik azt az 1500 darab töltött káposztát, ami minden évben igazi kulináris élménnyé varázsolja a jubiláló Fignár-udvart.
Az udvar házigazdái szívesen vesznek használt könyveket, továbbá kutyaeledelt is, hiszen egy menhelynek kívánnak segíteni a felajánlásokkal.

 

További híreink

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

Eltemették a hősi halált halt rendőrt

Dátum: 2023. jan 26. 14:46

A Mátészalkai köztemetőben helyezték végső nyugalomra a 2 hete, szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőrt. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőrautóinak szirénái is megszólaltak ma 13 órakor, így búcsúztak barcikai kollégái Baumann Pétertől.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Összevont Óvodák februári programjai

Kazincbarcikai Összevont Óvodák

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk