https://kolorline.hu/Klasszis játékosokkal a bajnoki aranyérmet célozza meg a VRCK

Klasszis játékosokkal a bajnoki aranyérmet célozza meg a VRCK

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az elmúlt szezonban bronzérmes Vegyész Röplabda Club (VRCK) Kazincbarcika idén merészebb terveket szövöget. A kék-sárga alakulat többek között Szabó Dáviddal és Mészáros Dömötörrel megerősödve az aranyérem megszerzését tűzte ki céljául a bajnokságban és a Magyar Kupában, valamint nemzetközi porondon a MEVZA ligában is be szeretne jutni a négyes döntőbe.  

Új támogató és egy megerősített csapat, amely nagy célokkal vág neki a soron következő pontvadászatnak, röviden így összegezhető a VRCK szezonnyitó sajtótájékoztatója. Az eseményen Kárpáti László, a klub elnöke arról beszélt, hogy előrelépést vár a csapattól mind hazai, mind nemzetközi szinten. Az együttes célja a bajnoki és kupaarany mellett a MEVZA ligában a négyes döntőbe jutás. A sportág a közelmúltban bekerült a látványsportok közé, így lehetőségük nyílik a TAO-s pályázatra is. Újdonság még az is, hogy mostantól öt megye – Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg – férfi röplabdájáért felel a Vegyész RC, ami komoly többletfeladatokkal jár. Cél, hogy a sportágat népszerűsítsék a megyék városaiban, valamint szeretnék elérni, hogy egy edzőközpont legyen Kazincbarcikán, melynek létrehozására a várossal együtt pályáznak. Az új játékosok komoly minőséget képviselnek. Szabó Dávid, Mészáros Dömötör, válogatott röplabdázók, komoly erősítést jelentenek a klub számára. Mellettük Vlado Milev macedón válogatott, valamint a magyar-angol kettős állampolgár Zachary Omoshebi is a vegyészt erősíti.  Gebhardt Áron, Gebhardt Norbert is kék-sárga mezt húz, és Blázsovics Péter, valamint Péter Márton is a barcikai csapattal készül a soron következő idényben.
Kárpáti Zoltán az együttes korábbi röplabdázója arról szólt, hogy az utóbbi 10-15 év legerősebb keretét sikerült kialakítani Kazincbarcikán. Amennyiben sikerül megszerezni a bajnoki címet, akkor a Bajnokok Ligájában indul az együttes. Tervben van egy neves tőzsdén jegyzett nagyvállalattal való együttműködés is.
Klimon István arról beszélt, hogy a város most is támogatja a csapatot. Kazincbarcika alpolgármestere kiemelte örülne annak, ha kiélezett volna a bajnokság és a régi fellegvárak, - mint például a vegyész is – ott tündökölnének a hazai „röplabdatérképen”.
A játékosok közül a „korelnök” Mészáros Dömötör is bajnok szeretne lenni. Negyven felett is maximalista, úgy véli lépést kell tartani az európai bajnokságokkal, ami nem könnyű feladat, de csak akkor lehet sikeres a magyar röplabda, ha ez így lesz.
A tájékoztatón szó esett az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő strandröplabdáról is, amelynek szintén kulcsszerepet szánnak Kazincbarcikán, illetve Vadnán, ahol a Vadna Park fejlesztésének köszönhetően nívós nemzetközi tornákat szeretnének majd rendezni.
A felkészülést Daniel Oravec vezetésével a hónap elején kezdte el a VRCK. A 8 hetes folyamat során a tréningek mellett Kassán és Eperjesen szerepel majd egy-egy tornán a csapat, majd a bajnoki rajt előtt Kazincbarcikán sor kerül a II. Don Bosco Kupára is. A bajnokság szeptember végén rajtol. Cél, hogy addigra ütőképes és jól összeszokott együttes vegye fel a küzdelmet az ellenfelekkel.

A Vegyész kerete: Toronyai Miklós, Zachary Omoshebi (feladók), Juhász Péter, Banai Máté, Kozsla Ádám, Gulyás Ádám (centerek), Szabó Dávid, Árva Milán, Péter Márton (átlók), Kovács Zoltán, Gebhardt Norbert, Blázsovics Péter, Budai Balázs, Vlado Milev (ütők), Gebhardt Áron, Dudás Tamás (liberók).
A csapattal készül: Mészáros Dömötör (ütő)
Vezetőedző: Daniel Oravec. Másodedző: Dudás András. Gyúró: Balázs István. Csapatmenedzser: Gulyás Ferenc. Orvos: dr. Rácz Zsigmond.

További híreink

Június 17-étől a Kazincbarcika Fedett Uszoda karbantás miatt zárva tart

Dátum: 2019. jún 17. 14:39

A Kazincbarcika Fedett Uszoda karbantartás és vízcsere miatt június 17-től előreláthatólag július 31-ig zárva tart.

Újítások és ajándékozás a Muskátli Nyugdíjasházban

Dátum: 2019. jún 17. 14:13

Új bútorok, renoválás és ajándékok színesítik a szépkorúak mindennapjait a Muskátli Nyugdíjasházban, hála Kazincbarcika Város Önkormányzatának és a Barcika Szolg Kft.-nek.

Vegyszeres gyomirtást tart a MÁV

Dátum: 2019. jún 17. 11:52

Tájékoztatjuk városunk lakosságát, hogy a hogy a MÁV Zrt. Miskolc Területi Igazgatóság területének vegyszeres gyomirtásának II.üteme megkezdődik.

Beszéljünk az autólopásról - melyek a legrizikósabb helyzetek?

Dátum: 2019. jún 17. 11:25

A rendőrségi statisztikai adatok alapján szinte minden évben növekszik az autólopások száma. Ez részben annak köszönhető, hogy egyre többen válnak tulajdonossá, de egyben annak is, hogy ezek a tulajdonosok sokszor nem gondoskodnak megfelelően a biztonságról. Vannak olyan tényezők és körülmények, amelyek elkerülésével a lopás esélye csökkenthető. Ebben a cikkben ezekről lesz szó.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk