https://kolorline.hu/Klasszis játékosokkal a bajnoki aranyérmet célozza meg a VRCK

Klasszis játékosokkal a bajnoki aranyérmet célozza meg a VRCK

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az elmúlt szezonban bronzérmes Vegyész Röplabda Club (VRCK) Kazincbarcika idén merészebb terveket szövöget. A kék-sárga alakulat többek között Szabó Dáviddal és Mészáros Dömötörrel megerősödve az aranyérem megszerzését tűzte ki céljául a bajnokságban és a Magyar Kupában, valamint nemzetközi porondon a MEVZA ligában is be szeretne jutni a négyes döntőbe.  

Új támogató és egy megerősített csapat, amely nagy célokkal vág neki a soron következő pontvadászatnak, röviden így összegezhető a VRCK szezonnyitó sajtótájékoztatója. Az eseményen Kárpáti László, a klub elnöke arról beszélt, hogy előrelépést vár a csapattól mind hazai, mind nemzetközi szinten. Az együttes célja a bajnoki és kupaarany mellett a MEVZA ligában a négyes döntőbe jutás. A sportág a közelmúltban bekerült a látványsportok közé, így lehetőségük nyílik a TAO-s pályázatra is. Újdonság még az is, hogy mostantól öt megye – Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg – férfi röplabdájáért felel a Vegyész RC, ami komoly többletfeladatokkal jár. Cél, hogy a sportágat népszerűsítsék a megyék városaiban, valamint szeretnék elérni, hogy egy edzőközpont legyen Kazincbarcikán, melynek létrehozására a várossal együtt pályáznak. Az új játékosok komoly minőséget képviselnek. Szabó Dávid, Mészáros Dömötör, válogatott röplabdázók, komoly erősítést jelentenek a klub számára. Mellettük Vlado Milev macedón válogatott, valamint a magyar-angol kettős állampolgár Zachary Omoshebi is a vegyészt erősíti.  Gebhardt Áron, Gebhardt Norbert is kék-sárga mezt húz, és Blázsovics Péter, valamint Péter Márton is a barcikai csapattal készül a soron következő idényben.
Kárpáti Zoltán az együttes korábbi röplabdázója arról szólt, hogy az utóbbi 10-15 év legerősebb keretét sikerült kialakítani Kazincbarcikán. Amennyiben sikerül megszerezni a bajnoki címet, akkor a Bajnokok Ligájában indul az együttes. Tervben van egy neves tőzsdén jegyzett nagyvállalattal való együttműködés is.
Klimon István arról beszélt, hogy a város most is támogatja a csapatot. Kazincbarcika alpolgármestere kiemelte örülne annak, ha kiélezett volna a bajnokság és a régi fellegvárak, - mint például a vegyész is – ott tündökölnének a hazai „röplabdatérképen”.
A játékosok közül a „korelnök” Mészáros Dömötör is bajnok szeretne lenni. Negyven felett is maximalista, úgy véli lépést kell tartani az európai bajnokságokkal, ami nem könnyű feladat, de csak akkor lehet sikeres a magyar röplabda, ha ez így lesz.
A tájékoztatón szó esett az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő strandröplabdáról is, amelynek szintén kulcsszerepet szánnak Kazincbarcikán, illetve Vadnán, ahol a Vadna Park fejlesztésének köszönhetően nívós nemzetközi tornákat szeretnének majd rendezni.
A felkészülést Daniel Oravec vezetésével a hónap elején kezdte el a VRCK. A 8 hetes folyamat során a tréningek mellett Kassán és Eperjesen szerepel majd egy-egy tornán a csapat, majd a bajnoki rajt előtt Kazincbarcikán sor kerül a II. Don Bosco Kupára is. A bajnokság szeptember végén rajtol. Cél, hogy addigra ütőképes és jól összeszokott együttes vegye fel a küzdelmet az ellenfelekkel.

A Vegyész kerete: Toronyai Miklós, Zachary Omoshebi (feladók), Juhász Péter, Banai Máté, Kozsla Ádám, Gulyás Ádám (centerek), Szabó Dávid, Árva Milán, Péter Márton (átlók), Kovács Zoltán, Gebhardt Norbert, Blázsovics Péter, Budai Balázs, Vlado Milev (ütők), Gebhardt Áron, Dudás Tamás (liberók).
A csapattal készül: Mészáros Dömötör (ütő)
Vezetőedző: Daniel Oravec. Másodedző: Dudás András. Gyúró: Balázs István. Csapatmenedzser: Gulyás Ferenc. Orvos: dr. Rácz Zsigmond.

További híreink

Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület – Karácsonyfa-szépségverseny

Dátum: 2021. dec 08. 10:24

Örömmel adjuk hírül, hogy a megújult Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület meghirdeti első KARÁCSONYFA-SZÉPSÉGVERSENYÉT, melyben keressük városunk legszebben feldíszített fenyőfáját, ezzel arra buzdítva minden városlakót, hogy mutassák meg másoknak is, hogy kezük munkája milyen szépen ragyogja be a szeretet ünnepét.

Baleset miatti forgalomelterelés az Egressy út 26-os főút és Jószerencsét út közti szakaszán

Dátum: 2021. dec 07. 17:25

Öt óra előtt nem sokkal egy személygépkocsi gyalogost gázolt az Egressy úton, a 26. sz. főútról a Jószerencsét út felé haladva. A gyalogos sérüléseit a mentőszolgálat kiérkező munkatársai látják el. A helyszínt rendőrök bíztosítják és a rendészet munkatársai is segítenek a forgalom elterelésében. A helyszínelés idejére az útszakaszt lezárták, a Jószerencsét utat a Tóth Árpád útról lehet megközelíteni. Cikkünket a legújabb információk birtokában folyamatosan frissítjük.

Jótékony futók Kazincbarcikán

Dátum: 2021. dec 07. 14:51

Idén a Télapó indította el a Mikulás-kocogást december 6-na a megújult Fő téren. A népszerű sportrendezvényre szép számban érkeztek nevezők, hiszen több, mint 120 Mikulás-csomag gyűlt össze, amit a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ a Nagycsaládosok Karácsonyán oszt szét a rászoruló családok közt.

A VRCK adománya a rászorulóknak

Dátum: 2021. dec 07. 13:51

A Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika a hétfői mérkőzése alatt adománygyűjtést is szervezett, és idén is rengeteg felajánlás gyűlt össze a kazincbarcikai rászoruló családok részére.

KolorTV élőben

Programajánló

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

III. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Kiskarácsony – Nagykarácsony

Gyermekek Háza – Kézművesház

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

IV. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk