https://kolorline.hu/Klasszis játékosokkal a bajnoki aranyérmet célozza meg a VRCK

Klasszis játékosokkal a bajnoki aranyérmet célozza meg a VRCK

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az elmúlt szezonban bronzérmes Vegyész Röplabda Club (VRCK) Kazincbarcika idén merészebb terveket szövöget. A kék-sárga alakulat többek között Szabó Dáviddal és Mészáros Dömötörrel megerősödve az aranyérem megszerzését tűzte ki céljául a bajnokságban és a Magyar Kupában, valamint nemzetközi porondon a MEVZA ligában is be szeretne jutni a négyes döntőbe.  

Új támogató és egy megerősített csapat, amely nagy célokkal vág neki a soron következő pontvadászatnak, röviden így összegezhető a VRCK szezonnyitó sajtótájékoztatója. Az eseményen Kárpáti László, a klub elnöke arról beszélt, hogy előrelépést vár a csapattól mind hazai, mind nemzetközi szinten. Az együttes célja a bajnoki és kupaarany mellett a MEVZA ligában a négyes döntőbe jutás. A sportág a közelmúltban bekerült a látványsportok közé, így lehetőségük nyílik a TAO-s pályázatra is. Újdonság még az is, hogy mostantól öt megye – Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg – férfi röplabdájáért felel a Vegyész RC, ami komoly többletfeladatokkal jár. Cél, hogy a sportágat népszerűsítsék a megyék városaiban, valamint szeretnék elérni, hogy egy edzőközpont legyen Kazincbarcikán, melynek létrehozására a várossal együtt pályáznak. Az új játékosok komoly minőséget képviselnek. Szabó Dávid, Mészáros Dömötör, válogatott röplabdázók, komoly erősítést jelentenek a klub számára. Mellettük Vlado Milev macedón válogatott, valamint a magyar-angol kettős állampolgár Zachary Omoshebi is a vegyészt erősíti.  Gebhardt Áron, Gebhardt Norbert is kék-sárga mezt húz, és Blázsovics Péter, valamint Péter Márton is a barcikai csapattal készül a soron következő idényben.
Kárpáti Zoltán az együttes korábbi röplabdázója arról szólt, hogy az utóbbi 10-15 év legerősebb keretét sikerült kialakítani Kazincbarcikán. Amennyiben sikerül megszerezni a bajnoki címet, akkor a Bajnokok Ligájában indul az együttes. Tervben van egy neves tőzsdén jegyzett nagyvállalattal való együttműködés is.
Klimon István arról beszélt, hogy a város most is támogatja a csapatot. Kazincbarcika alpolgármestere kiemelte örülne annak, ha kiélezett volna a bajnokság és a régi fellegvárak, - mint például a vegyész is – ott tündökölnének a hazai „röplabdatérképen”.
A játékosok közül a „korelnök” Mészáros Dömötör is bajnok szeretne lenni. Negyven felett is maximalista, úgy véli lépést kell tartani az európai bajnokságokkal, ami nem könnyű feladat, de csak akkor lehet sikeres a magyar röplabda, ha ez így lesz.
A tájékoztatón szó esett az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő strandröplabdáról is, amelynek szintén kulcsszerepet szánnak Kazincbarcikán, illetve Vadnán, ahol a Vadna Park fejlesztésének köszönhetően nívós nemzetközi tornákat szeretnének majd rendezni.
A felkészülést Daniel Oravec vezetésével a hónap elején kezdte el a VRCK. A 8 hetes folyamat során a tréningek mellett Kassán és Eperjesen szerepel majd egy-egy tornán a csapat, majd a bajnoki rajt előtt Kazincbarcikán sor kerül a II. Don Bosco Kupára is. A bajnokság szeptember végén rajtol. Cél, hogy addigra ütőképes és jól összeszokott együttes vegye fel a küzdelmet az ellenfelekkel.

A Vegyész kerete: Toronyai Miklós, Zachary Omoshebi (feladók), Juhász Péter, Banai Máté, Kozsla Ádám, Gulyás Ádám (centerek), Szabó Dávid, Árva Milán, Péter Márton (átlók), Kovács Zoltán, Gebhardt Norbert, Blázsovics Péter, Budai Balázs, Vlado Milev (ütők), Gebhardt Áron, Dudás Tamás (liberók).
A csapattal készül: Mészáros Dömötör (ütő)
Vezetőedző: Daniel Oravec. Másodedző: Dudás András. Gyúró: Balázs István. Csapatmenedzser: Gulyás Ferenc. Orvos: dr. Rácz Zsigmond.

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk