https://kolorline.hu/Rekordkísérlet, sport és könnyűzene a Kolorfesztiválon

Rekordkísérlet, sport és könnyűzene a Kolorfesztiválon

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

24 órás tollaslabda rekordkísérlet, az aggteleki Hegy- és Sziklamászó Fesztivál, valamint könnyűzenei programok színesítették az 5. Kolorfesztivál 12. napját.

 

Augusztus 10-13. között rendezi meg Aggtelek Kupa néven 44. alkalommal a Hegy- és Sziklamászó Fesztivált az 5. Kolorfesztivál kísérőrendezvényeként a Perem Sziklamászó Egyesület. Az esemény alatt a szervezők Aggtelek összes mászható sziklafelületét beépítették a hegymászóknak, így 5 szektorban közel 1000 négyzetméter, mintegy 30 úttal várja a sport szerelmeseit. A négy nap alatt közel negyven óra áll a versenyzők rendelkezésre a pontgyűjtéshez, emellett pedig különböző vetélkedőket is szerveztek a résztvevőknek. A négynapos program vasárnap zárul.

 

aggtelek (1) aggtelek (2) aggtelek (3) aggtelek (4) aggtelek (11) aggtelek (12)

 

Délelőtt 10 órakor elrajtolt a 24 órás tollaslabdázás, vagyis az idei Kolor-rekordkísérlet. A nem mindennapi programmal kapcsolatban Sável Marianna szervező elmondta, baráti társasággal rendszeresen járnak tollasozni, illetve a közös játékon túl céljuk a sport népszerűsítése.
– Idén támadt az ötletünk, hogy egy ilyen rekordkísérlettel csatlakoznánk a Kolorfesztivál programjaihoz, és nagy-nagy örömünkre mind a munkahelyünk, a BorsodChem Zrt., mind Kazincbarcika önkormányzata, mind pedig a Kolorfesztivál szervezői mellénk álltak, így valósulhatott meg ilyen színvonalas körülmények között, az Irinyi tornacsarnokban ez a rendezvény – mondta Sável Marianna.
A szervező hozzátette: a rekordkísérlet meglehetősen szabadfogású, hiszen mindössze annyi a kikötés, hogy 24 órán keresztül legalább ketten tollasozzanak a csarnokban. Várhatóan azonban ennél jóval többen játszanak majd, és vesznek részt a rekordkísérletben, hiszen előzetesen is közel 50-en jelentkeztek, valamint a helyszínen is sokan érdeklődtek, be lehet-e még kapcsolódni a megmérettetésbe. A rekorderekkel együtt játszottak többek között a városvezetők: Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester is. Az, hogy sikerült-e a rekord, vasárnap délelőtt 10 órakor derül ki. A kísérletet folyamatosan figyelemmel kíséri a Magyar Rekordok Szövetségének munkatársa.

 

tollasrekord (2) tollasrekord (3) tollasrekord (4)

 

Délután három órától Buborékshow és interaktív buborék játszótér várta a gyerkőcöket a Völgy parkba, ahol mind a kicsik, mind pedig a nagyok kipróbálhatták a buborékkészítő eszközöket, melyekkel hatalmas buborékokat is fújhattak, továbbá az animátorok vezetésével táncolhattak is.

 

buborék (2) buborék (4) buborék (5) buborék (7) buborék

 

A könnyűzenei programoknak ismét a Csónakázó-tó adott otthont, ahol este hét órától Lotfi Begi gondoskodott a jó hangulatról. A perzsa dj zenésztársaival csaknem tíz évvel ezelőtt alapította meg az ismert és elismert Compact Disco-t, emellett pedig producerként, dalszerzőként és remixerként is rendkívül foglalkoztatott. Begi olyan magyar zenekarokkal és előadókkal dolgozott már együtt, mint Rúzsa Magdi, a Margaret Island, ByeAlex, Ákos, Zséda, Mező Misi, a Hooligans, Majka, valamint Magashegyi Underground.

 

lofti lotfi_ruzsa (1) lotfi_ruzsa (3) lotfi_ruzsa2 (2) lotfi_ruzsa2 (5)

Majd Rúzsa Magdi, a népszerű magyar énekesnő adott koncertet a kilátogatóknak. A Fonogram-díjas előadó az elmúlt években többször lépett fel a Kolorfesztiválon a közönség legnagyobb örömére. A több mint egy órás koncerten olyan dalokat hallhatott a nagyérdemű, mint a „Jel”, az „Egyszer” és az „Érj hozzám”.

lotfi_ruzsa (4) lotfi_ruzsa (5) lotfi_ruzsa (6)

 

Vasárnap 14 órától tartják a Kolorpikniket, amelyre ezúttal is a családokat várják a szervezők. A Mezey István Művészeti Központ kertjében a Sajómenti Népművészeti Egyesület alkotóinak interaktív bemutatóját láthatják az érdeklődők; 15.00 órától kézműves játszóházban alkothatnak a gyerekek, eközben pedig lesz kézműves vásár, műhelyfoglakozás a Folt Hátán Folt Klubbal, valamint a kilátogatók betekintést nyerhetnek a Modellmix Egyesület munkájába és a ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. ismeretterjesztő kamionjába is.
16.00 órától Balásssy Betti és Varga Feri fergeteges gyermekkoncertet ad a Völgy Parkban, majd 17.00 órától a Czutorborsók: Czutor Zoltán és Köles Eliza mozgatják meg a kicsiket és a nagyokat.
A komolyzenéé lesz a főszerep 17.00 órától a Szent János Görögkatolikus Templomban, ahol Horgas Eszter fuvolaművész örömzenéjével kápráztatja majd el a kultúra iránt érdeklődőket.
Este héttől pedig az 5. Kolorfesztivál utolsó könnyűzenei koncertjeit hallhatják a Csónakázó-tónál, hiszen a következő hétvégén már a Fő térre költöznek a programok.
Elsőként a Kazincbarcikán mindig óriási sikert arató Children of Distance lép a színpadra, 21.30-tól pedig a rap nagyágyúi Majka és Curtis rázzák fel Kolorcity lakóit.
Aznap 20 órától igazi zenei csemegét ígér a Kolorcountry. A Miskolci Dixieland Band a kurityáni kastélykertben ad majd koncertet.

További híreink

Rendhagyó integrációs testnevelésóra jógaoktatással

Dátum: 2023. dec 07. 12:40

Egy decemberi pénteken, ami más lett, mint a többi, Sütő Ágnes, Kazincbarcika Pro Urbe díjas sportszervezője és a Fitt Barcika oktatója érkezett Don Bosco Iskolába rendkívüli tornaórát tartani. Közben a jóga segítségével ösztönözte az egészségmegőrzésre a diákokat a “Közösségi integráció Kazincbarcikán, a Hámán Kató akcióterületen" című jó ügy keretében.

Így változik Kazincbarcika térségi buszközelkedése 2023. december 10-től

Dátum: 2023. dec 06. 21:24

A VOLÁNBUSZ Zrt. 2023. december 10-től – vasárnap – kezdve, az alábbi országos és regionális menetrend-módosítások bevezetését tervezi:

A gyermek-Mikulás csúcstalálkozókat újra Mikulás-vonatozás követte

Dátum: 2023. dec 06. 12:58

A kicsik gyönyörűen berendezett díszletek között találkozhattak Kazincbarcikán a Mikulással és nemcsak egy csomagot vehettek át tőle, de közös fotóra is lehetőségük nyílt 5-én és 6-án a Mezey István Művészeti Központban. Ezután pedig ismét útra kelt a Mikulás-vonat.

Énekszóval várták a Mikulást a Mosolysziget Bölcsőde csemetéi

Dátum: 2023. dec 06. 09:06

Nemcsak a gyerekek, hanem a Kazincbarcikai Szociális és Szolgáltató Központ dolgozói is nagyon várták már a puttonyost, hiszen a város családbarát bölcsődéiben ez fontos esemény.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika Karácsony

Irinyi tornacsarnok

Az illatok kalandjátéka - Adventtől újévig Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Isten pénze musical előadás

Don Bosco Sportközpont

Újévi koncert a Melódia Kamarazenekarral

Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk