https://kolorline.hu/Francia dallamok Kolorcountryban, tánckurzus Kolorcityben

Francia dallamok Kolorcountryban, tánckurzus Kolorcityben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Myrtill és a Swinguistique lépett fel a Kolorcountry következő állomásán, Edelényben, Kazincbarcikán pedig folytatódtak a Táncos Szakmai Hét kurzusai a Mezey István Művészeti Központban augusztus 15-én.


A szakmai hét programjai augusztus 14-e és 18-a között tartanak. Kedden Kugler Zsolt táncos, koreográfus, valamint Bencs Zoltán, a Flash Táncstúdió vezetőjének kurzusain vehettek részt az érdeklődők.

tancos (6) tancos (5) tancos (4) tancos (1)
A programok délután a Völgy parkban, a Kolor Kölyökszigeten „Kézműves bütyköldével”, és Kolor Art Visuallal folytatódott, majd a Kolorcountry következő állomásán, Edelényben Myrtill és a Swinguistique lépett fel este hat órától. A programon előbb Hadobás Pál, az Edelényi Művelődési Központ, Könyvtár és Közérdekű Muzeális Kiállítóhely igazgatója mondott beszédet, amiben kiemelte, hogy Edelényben már évek óta szerveznek programokat a Kolorfesztivál alatt, a Kolorcountry kezdeményezésnek viszont azért örült, mert a reménye szerint ez még a korábbinál is szorosabbra fűzi majd az együttműködést a térség települései között, ami a hosszú távú jó kapcsolat alapja. Micheller Myrtill és zenekara 2011-ben alakult, műsoruk a XX. század Franciaországának hangulatát idézi fel francia és angol nyelvű dalokkal, vidám gipsy swing stílusban. A Kolorfesztiválra a kezdetek óta rendszeresen visszatérő együttes zenéjével igazi francia hangulatot varázsolt a Borsodi Tájház udvarán.

 

edeleny_2 edeleny1

 

Az 5. Kolorfesztivál keddi programjait este héttől a nyíregyházi Cantemus Kórus Pro Musica Leánykarának koncertje zárta a Szent Család Templomban, Kazincbarcikán.

 

korus1 korus2 korus3 korus4
A színes programok szerdán is folytatódnak: a Kolor Kölyöksziget „Játékos tudomány” bemutatóval, sportvetélkedővel és a népszerűvé vált „Kézműves bütyköldével” várja a gyerkőcöket. Szuhakállóba pedig a Miskolci Illés Emlékzenekar hozza el a halhatatlan együttes örökzöld dalait.

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk