https://kolorline.hu/Díjátadó az 5. Kolorfesztivál hivatalos zárónapján

Díjátadó az 5. Kolorfesztivál hivatalos zárónapján

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az augusztus 20-ai nemzeti és állami ünnep alkalmából több kitüntetést is átadtak az 5. Kolorfesztivál keretében az Egressy színháztermében, ugyanitt adott koncertet a Buda Folk Band 17 órától.

Az államalapítás ünnepének délelőttjén szentmisére várták az érdeklődőket a Szent Család Templomba.

 

szentmise (2) szentmise (3) szentmise (4) szentmise (6) szentmise (7) szentmise (10) szentmise (11) szentmise (12)
A Szent István-napi programok az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében folytatódtak, ahol Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tartotta ünnepi tanácskozását. Az idei eseményen Barcika és Sajókazinc 70 évvel ezelőtti egyesítéséről is megemlékeztek a résztvevők.
Az ország egyik leghosszabb és legszínesebb fesztiváljának főszervezője, a Barcika Art Kft. és Kazincbarcika Város Önkormányzata az ünnepi képviselő-testületi ülésen köszönetet mondott a fesztivál együttműködő partnereinek és támogatóinak.

unnepi_testulet (3) unnepi_testulet (4)

Majd Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere szólt. A város első embere beszédében a múlt jelentőségére emlékeztetett és a város dinamikus fejlődését hangsúlyozta. Ezt követően megszegte az új kenyeret.

 

unnepi_testulet (2)
Az eseményen elsőként a „Tiszta udvar, rendes ház” elismerő címeket adták át, melyeknek szerencsés tulajdonosai: Lőrincz Róbert, Pásztor Péter és Takács László voltak.

Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben Bukta Imréné nyugalmazott könyvtáros, Dékány Józsefné nyugalmazott ápolási igazgató, valamint Csala András mentőállomás-vezető részesültek.
„Kazincbarcika Város Egészségügyéért” díjat dr. Balogh Imre radiológus; „Kazincbarcika Város Közszolgálatáért” elismerést Fodorné Bárczi Ildikó, a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal adócsoportjának főtanácsosa vett át.
Kazincbarcika Város Képviselő-testületének „Elismerő Plakettjét” Karikás Lajosné, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ nyugalmazott stratégiai igazgatója kapta, míg „Pro Urbe” díjban dr. Fedor István nyugalmazott belgyógyász főorvos részesült.
Az ünnepségen közreműködött Márczi Anna, a Buda Folk Band énekesnője is.

unnepi_testulet (5) unnepi_testulet (6) unnepi_testulet (7) unnepi_testulet (8) unnepi_testulet (9) unnepi_testulet (10)

Eközben a kedvezőtlen időjárás ellenére teltházzal üzemelt a városnéző kisvonat a gyerekek legnagyobb örömére.

vonat (2) vonat (3) vonat

 

Az időjárásra való tekintettel 17 órától a színházteremben tartotta koncertjét a méltán népszerű Buda Folk Band.

Buda Folk Band (2) Buda Folk Band (3) Buda Folk Band (4) Buda Folk Band (5) Buda Folk Band

 

A rendkívüli időjárás miatt augusztus 21-én, hétfőn új időpontban 17 órától lép fel Bebe és Éliás Jr. & Abrakazabra, 19.30-tól pedig Keresztes Ildikó ad koncertet a Fő téren. A tűzijátékshowt 21 órától láthatják a kilátogatók.

A rendezvénysorozat még egy hétvége erejéig visszatér, augusztus 25-én Sajógalgócon koncertezik a Güsch, majd Péter Szabó Szilvia. Augusztus 26-án pedig déltől másnap hajnalig sportprogramokkal és bemutatókkal, neves dj-kel és tűzijátékkal búcsúzik a Vadna Parkban az V. Kolorfesztivál.

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk