https://kolorline.hu/Programkavalkád az 5. Kolorfesztivál utolsó előtti napján

Programkavalkád az 5. Kolorfesztivál utolsó előtti napján

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Városnézés kisvonattal, Bormustra, élő koncertek Kazincbarcikán és Sajószentpéteren – az 5. Kolorfesztivál 19. napja is bőven tartogatott programokat a fesztiválozóknak.

Az idei Kolorfesztivál zárónapjain, augusztus 19-én és 20-án, már hagyományosan, nem csak Kazincbarcikán van lehetőség városnéző, egyórás kisvonatos túrákon részt venni, hanem a környék településeiről is van mód DOTTO-vonattal érkezni a Kolorfesztiválra, Kolorcity Fő terére. A Kolortúrák iránt – mint mindig – idén is nagy volt az érdeklődés, a kisvonaton tűt nem lehetett elejteni a kicsiktől és nagyoktól.
Délután négykor elkezdődött a IX. Barcikai Bormustra a Kolorfesztivál keretében. A programon három napon át számos pincészet borait és finomabbnál finomabb ételeket kóstolhatnak meg az érdeklődők a Fő téri gasztroutcában.

 

kisvoat kisvonat2

bormustra

Rockabilly a Kolorcountryban


A Kolorcountry következő állomásán, Sajószentpéteren este héttől a Bravo Johnny szórakoztatta a fesztiválozókat. A Bravó Johnny egy vadonatúj hibrid-rockabilly formáció. Saját dalok írása mellett ismert dalok feldolgozását tűzték ki célul. A klasszikus rockabilly-ből kiindulva, de határait átlépve, valami újat, érdekeset próbálnak meg alkotni.
A koncert előtt Csorba Csaba, a Sajószentpéteri Kulturális és Sportközpont, Városi Könyvtár Petőfi Sándor Művelődési Ház igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Az intézményvezető beszédében úgy fogalmazott: Sajószentpéter tíz éven keresztül adott otthont 2001 és 2011 között a Borsodi Művészeti Fesztivál programjainak, és öröm a város számára, hogy idén első ízben csatlakozhattak a Kolorfesztiválhoz is.

 

bravo (1) bravo (2) bravo (3)

Nép- és könnyűzene, nem középiskolai fokon


Eközben Kazincbarcikán a Fő térre költözött nagyszínpadon ugyancsak este héttől Pál István „Szalonna” lépett a színpadra, az est sztárfellépője pedig 21.30 órától az évről évre visszatérő élő legenda, Demjén Ferenc volt.

 

kzozonseg szalonna szalonna2 szalonna3 szalonna4

demjén (2) demjén (3) demjén (4) demjén (5)

Tűzijátékshow zárja az 5. Kolorfesztivált


Az. 5. Kolorfesztivál zárónapján, augusztus 20-án az ünnepi programok délelőtt 10 órakor a hagyományoknak megfelelően szabadtéri szentmisével indulnak a Fő téren, majd délután fél négytől ünnepi testületi ülést tart Kazincbarcika Városának Képviselő-testülete az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében.
Vasárnap is lesznek Kazincbarcikán és a térségben kisvonatos Kolortúrák, melyhez továbbra is előzetes regisztráció szükséges (bővebb információ a www.kolorcity.hu oldalon), és a Bormustrát is meglátogathatják még a gasztronómia szerelmesei.
A zenei programok szintén folytatódnak a nemzeti ünnepen. Délután öt órától a Buda Folk Band szórakoztatja az ünneplő közönséget a Fő téren, este héttől Heincz Gábor „Biga”, Veres Mónika „Nika” Éliás JR. és az Abrakazabra, fél tíztől pedig Keresztes Ildikó lép majd a színpadra.
Az augusztus 20-ai ünnepet, és vele együtt az 5. Kolorfesztivált minden eddiginél látványosabb tűzijátékshow zárja vasárnap este 11 órától. A zenére komponált látványosságot egy különleges szerkezettel indítja majd el Csákó Edit, aki csatlakozott a Kolorcity Facebook-játékához, és a szerencse is mellé áll. A show több mint negyedórás lesz, amit a több ezer wattos hangtechnika, több száz bomba és telep, vetőcsövek és hangeffektek tesznek még élvezhetőbbé.

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk