https://kolorline.hu/Esélynap Kazincbarcikán

Esélynap Kazincbarcikán

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg szeptember 9-én az Esélyegyenlőségi Napját a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete. A rendezvényre a városban és a térségben élő mozgáskorlátozottakat várták.

Két lábon járó és kerekesszékes fellépők, előadók és Szandi személyében sztárvendég is szerepelt a szombat délutánt átölelő rendezvény műsorán.
A helyszín hagyományosan a KSK Munkacsarnok volt, ahol több mint kétszáz fogyatékossággal élő és hozzátartozói töltöttek el egy igazi ünnepnapként a délutánt és a koraestét.

Az eseményen előbb Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere mondott köszöntőt, aki beszédében úgy fogalmazott, mindig örömmel jár erre a rendezvényre, mert sok boldog emberrel, egy vidám közösséggel találkozik. Őt követte,  Tomkóné Kiss Mária, a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesületének vezetője, illetve Tokai Edit, a Kazincbarcikai „Teljes Életért” Közhasznú Egyesület vezetője egy-egy ünnepi köszöntővel.

Végül Kovács Ágnes, az országos szervezet elnöke beszélt arról, hogy milyen törekvéseket tesznek azért, hogy a kormány megfelelően kezelje a mozgáskorlátozottak helyzetét.

A rendezvény a beszédek után műsorral folytatódott, előbb a Roll Dance Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes csapata, majd az edelényi Dobi házaspár, végül Szandival lépett a színpadra.


 

 

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk