https://kolorline.hu/Esélynap Kazincbarcikán

Esélynap Kazincbarcikán

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg szeptember 9-én az Esélyegyenlőségi Napját a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete. A rendezvényre a városban és a térségben élő mozgáskorlátozottakat várták.

Két lábon járó és kerekesszékes fellépők, előadók és Szandi személyében sztárvendég is szerepelt a szombat délutánt átölelő rendezvény műsorán.
A helyszín hagyományosan a KSK Munkacsarnok volt, ahol több mint kétszáz fogyatékossággal élő és hozzátartozói töltöttek el egy igazi ünnepnapként a délutánt és a koraestét.

Az eseményen előbb Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere mondott köszöntőt, aki beszédében úgy fogalmazott, mindig örömmel jár erre a rendezvényre, mert sok boldog emberrel, egy vidám közösséggel találkozik. Őt követte,  Tomkóné Kiss Mária, a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesületének vezetője, illetve Tokai Edit, a Kazincbarcikai „Teljes Életért” Közhasznú Egyesület vezetője egy-egy ünnepi köszöntővel.

Végül Kovács Ágnes, az országos szervezet elnöke beszélt arról, hogy milyen törekvéseket tesznek azért, hogy a kormány megfelelően kezelje a mozgáskorlátozottak helyzetét.

A rendezvény a beszédek után műsorral folytatódott, előbb a Roll Dance Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes csapata, majd az edelényi Dobi házaspár, végül Szandival lépett a színpadra.


 

 

További híreink

Durva hőség közelít

Dátum: 2024. jún 18. 14:30

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján. A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Díjeső a Borsod Sport Klub évzáró ünnepségén

Dátum: 2024. jún 18. 14:00

A Borsod Sport Klub (BSK) a Don Bosco Sportközpontban tartotta az évzáró ünnepségét június 12-én. Itt értékelték az elmúlt időszakot, sportolóik kiemelkedő teljesítményeit, és átadták a díjakat, dicséreteket.

A KVSE atlétái Székesfehérváron szerepeltek

Dátum: 2024. jún 18. 08:00

A KVSE atlétika szakosztálya részt vett a Kölyökből Atléta Program Országos Fesztiválján. A fiatal versenyzők az eredmények tükrében büszkén térhettek haza.

Előretekintő és -gondolkodó klímakonferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jún 17. 20:20

A klímaváltozás okozta kihívásokra kerestek és kínáltak válaszokat és megoldásokat a LIFE-CLIMCOOP projekt legutóbbi interaktív rendezvényén. A Mezey István Művészeti Központban tartott eseményen téma volt a helyi környezeti kockázatok kezelése, a vízgazdálkodás, sőt a vízgyűjtőszintű közösségépítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk