https://kolorline.hu/Hazai Pályán az MTK ellen

Hazai Pályán az MTK ellen

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 11. fordulójában az MTK együttesét fogadja október 1-jén a KBSC. A listavezető fővárosi alakulat elleni mérkőzés igazi rangadónak ígérkezik, hiszen a Barcika a harmadik a bajnokságban.

Két idegenbeli siker után ismét Tiszaújvárosban lép pályáraVitelki  Zoltán együttese. Most azonban erős ellenfél, az előző idényben még NB I-es MTK lesz a vendég, mely szeretne aszezon végén visszakerülni a legjobbak közé. A fővárosi csapat korábban 23 alkalommal nyert élvonalbeli bajnokságot,és 12-szer hódította el a Magyar Kupát. A kék-fehér együttes 1977-ben KEK döntőt is játszhatott és kétszer megnyerte aKözép-európai Kupát (1955, 1963). A vendégek dicső múltjaután a jelen már nem ennyire sikeres, hiszen az utóbbi 25 évben harmadszor szerepelnek a honi labdarúgás második vonalában. Legutóbb az NB II nyugati csoportjában játszottak, így nem mérkőzhettek a KBSC-vel. Az 1994/1995-ös idényben azonban kétszer is megmérkőztek egymással a felek. Ezekre a meccsekre a kazincbarcikaiak emlékeznek szívesebben ugyanis kétszer is legyőzték a budapesti gárdát, amely ezenkívül mindössze a Tiszakécskétől kapott ki és aszezon végén visszakerült az NB I-be. a Kazincbarcika akkor otthon 2-1-re, idegenben1-0-ra győzött az MTK ellen és lett végül harmadik a bajnokságban. 

A helyzet most is hasonló, hiszen 9 forduló után a fővárosi kék-fehérek az első, még a barcikaiak a harmadik helyen állnak. A KBSC Tiszaújvárosban még nem talált legyőzőre, mérlege 3 győzelem és egy döntetlen. az MTK viszont idegenben már nem ennyire sikeres, ugyanis 3 győzelem és egy döntetlen mellett egyszer attól a Dorogtól kapott ki 2-1-re, amelyet a Kazincbarcika vendégként legyőzött 1-0-ra. Az előző két fordulóban a KBSC kétszer is hozta az idegenbeli „slágereredményét” az 1-0-t, míg az MTK a legutóbbi fordulóban 5-2-re verte a Soroksárt, de előtte volt a már említett dorogi kudarc. a két csapat között mindössze két pont a különbség, tehát egy esetleges barcikai sikert követően afelek helyet cserélnének a tabellán. Vitelki Zoltán célja most is, mint eddig mindig győzelemre vezetni csapatát, amelyre az előjelek szerint az esély megvan, a kérdés csupán az élnek-e vele a kék-sárgák.

 Az MTK – KBSC mérkőzés 15 órakor kezdődik Tiszaújvárosban.

A mérkőzés megtekintése díjtalan.

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk