https://kolorline.hu/Zubogyi Macskazaj a Szüreti Vigalom színpadán

Zubogyi Macskazaj a Szüreti Vigalom színpadán

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Zubogyi Macskazaj Dalkör 2010 áprilisában alakult Molnár László kezdeményezésére a zenélni, énekelni szerető emberek részvételével és a helyi önkormányzat, valamint a Zubogy Jövőjéért Alapítvány támogatásával.

A tagok között több generáció képviselője is megtalálható. Megzenésített versek, a magyar népzene elemeiből építkező Sebő Ferenc és Ghymes dalok, keresztény énekek, illetve a magyar popzene elismert előadóinak dalai szerepelnek a repertoárban.

A dalkör sok fellépést vállal határon innen és túl. Sokszínűségét mutatja, hogy sikerrel szerepel kulturális rendezvényen, gyümölcsfesztiválon, bányásznapi ünnepségen, idősek estéjén,

falunapokon, kézműves vásáron, társadalmi ünnepségeken, de szívesen énekelnek templomi ünnepségeken is.

Kétezer-tizenegyben a kulturális értékek közvetítéséért, a zenei hagyományok őrzéséért, közösségépítéséért a Zubogy Községi Önkormányzat elismerő oklevélben részesítette a dalkört.

Kazincbarcikán, október 13-án pénteken, 17 órakor, a Kolorfolk – Szüreti Vigalom programsorozatán belül láthatja és hallhatja a nagyközönség.

 

További híreink

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

Közelít a Tour de Hongrie — jöhetnek a szurkolók, állítsunk rekordot!

Dátum: 2024. máj 01. 13:00

Május 9-én és 10-én Kolorcity szolgáltatja a híreket a Tour de Hongrie-hoz. Hogy ne csak minden a versenyzőkről szóljon, Kazincbarcika városa két programmal is csatlakozik a sporteseményhez. Az első napon csak szurkolnunk kell, a másodikon pedig a cél az, hogy megdöntsük az egyidőben történő városi kerékpározás rekordját!

Szavazott már a diákpolgármester-jelöltekre? Ismerje meg őket!

Dátum: 2024. máj 01. 07:00

A végzős diákok köszöntésén, a KiRepülőshow-n, amely arra hivatott, hogy elbúcsúzzon a város utolsóéveseitől, egy régi-új hagyományt elevenített fel Szitka Péter polgármester. Ennek kapcsán elhangzottak a diákpolgármester-jelöltek nevei is.

„Miénk a város!” – Helytörténeti vetélkedő a kazincbarcikai iskolásoknak

Dátum: 2024. ápr 30. 18:00

Az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub a 70 éves Kolorcity tiszteletére rendezte a lakóhelyismereti és várostörténeti versenyt, amelynek utolsó fordulóján 12 csapat mérte össze tudását a Mezeyben.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk