https://kolorline.hu/Megnyílt a KolorLab Innovációs Központ

Megnyílt a KolorLab Innovációs Központ

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A vállalkozói környezet fejlesztése érdekében az egykori kazincbarcikai Központi Általános Iskola megüresedett épületét alakították át az Jószerencsét út 1/A. sz. alatt. A mintegy 4300 m2 alapterületű létesítményben három szinten irodahelyiségeket, tárgyalókat, műhelyeket, illetve a pincében raktárakat helyeztek el. 

 

Az inkubátorház teljes energetikai felújításon és átalakításon esett át. Műszaki szempontból is korszerűsítettek, amelynek keretében megtörtént a teljes homlokzati felújítás, nyílászárócsere, hőszigetelés, hűtés-fűtéskorszerűsítés, valamint a kor igényeinek megfelelő irodákat is kialakítottak. 
A KOLORLAB Innovációs Központ nevet viselő épület kedvezményekkel segíti kezdő vállalkozások indulását, illetve - többek között - ösztönzi a technológiai intenzív, kutatásfejlesztési tevékenységet végző vállalkozások betelepülését. 
Ennek érdekében a bérleti díjak kialakításakor szem előtt tartották, hogy minél kedvezőbb áron lehessen a helyiségeket a bérlők rendelkezésére bocsátani, hogy ezzel is segíteni tudják a tevékenységüket. 
 
 
A kedvezményezetti kategóriába nem tartozó szervezetek bérleti díja 2000 Ft/m2/hó + áfa, amely tartalmazza az alábbi szolgáltatásokat is: közös helyiségek takarítása, külső és belső területek igénybevétele, épülettartozékok karbantartása, internet-szolgáltatás biztosítása, rezsiköltségek (villamos áram, víz, szennyvíz, távfűtés, kommunális hulladékszállítás), felújítási és ingatlankezelési költségek; viszont nem tartalmazza az egyedi tevékenység során keletkezett nagy mennyiségű gyártási hulladék és veszélyes hulladék elszállítását. 
A kedvezményezetteknek két kategóriát állapítottak meg. Az ide tartozó vállalkozásoknak a betelepülés 1-3 évében az általánosnál kedvezőbb lesz a bérleti díja. 
Szeptember 1-jétől már számos vállalkozó beköltözött az épületbe, valamint helyet kapott még egy közösségi-oktató műhely, illetve az északi szárny­ban a város médiaközpontja: a Kazincbarcikai Városi Televízió, a Kolorhét hetilap és a kolorline.hu hírportál szerkesztősége.
Az épületben vannak még üres, kiadásra váró helyiségek, ezek megtöltésére szeretettel várják az érdeklődőket.­­
 

Részletes információt a Barcika Szolg Kft.-nél kaphatnak az érdeklődők a következő elérhetőségeken:

Barcika Szolg Kft.
Kapcsolattartó: Kecskeméti Andrea
Tel.: +36-20/461-3627
E mail: kecskemeti.andrea@barcikaszolg.hu

 

További híreink

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

Szeptemberben új tanév indul – hétfőn becsengetnek az iskolákban

Dátum: 2024. aug 29. 09:24

Nem lehet majd órán mobilozni, csak kivételes esetben; kizárólag az oktatást segítve kerülhet a padra mobiltelefon. Az eszközök egy zárható szekrényben várják majd a tanítás végét. Ez is egy új szabály a következő tanévben. Mit kell tudni a hétfőn kezdődő, 2024/25-ös tanévről, mikor lesznek a tanítási szünetek, és mikor lesz a Gólyafióka-avató – ezeket foglaljuk össze.

Hagyományindító streetball-bajnokság Kazincbarcikán

Dátum: 2024. aug 28. 18:09

Augusztus 24-én, szombaton rendezték Kazincbarcika első újkori streetball-bajnokságát a KolorPlatzon. A félpályás, egy palánkra játszott, New Yorkból világhódító útjára indult kosárlabda-variáns városunkból és környékéről is gyorsan bevonzotta a játék szenvedélyes gyakorlóit. Egy hangulatos, népes, jól sikerült esemény alapozta meg a folytatást, a SLÁGER KSE támogatásával.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk