https://kolorline.hu/Tiszta, virágos mozgalom – idén is díjazták a legjobbakat

Tiszta, virágos mozgalom – idén is díjazták a legjobbakat

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Önkéntesek Hetének utolsó napján tartották a „Tiszta, virágos mozgalom” díjátadó ünnepségét. Az eseményen Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Városszépítő Egyesület a virágos erkélyek, társasházak, közintézmények és vállalkozások mellett a díjazták gyerekpályázatok legjobbjait is.

A Városszépítő Egyesület minden évben versenyt hirdet – a „Tiszta, virágos mozgalom” szellemében – a legszebb virágos erkélyek, lépcsőházak, családi házak, intézmények és üzletek tulajdonosainak. A megmérettetésre idén is számos pályázat érkezett. A rendezvényen Kovács László önkormányzati tanácsadó, Dienes Mária, a Kazincbarcikai Egyesületek Fórumának elnöke és Fancsik József, a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület elnöke adott át elismeréseket az arra érdemeseknek.

Legszebb virágos erkély díjat Kiss Attiláné, Simonné Pál Erzsébet, Boros Zoltánné, Fodor Béláné, Farkas Gábor, Molnár Anna, Katinszki Piroska, Szántai Ildikó és Sándor Andrásné kapott.

Tiszta, virágos lépcsőház díjat ketten – Kovács József István (Egressy Béni út 60. lakókollektívája) és Sarok Györgyné (Pollack Mihály út 35. lakóközössége) – kaptak.

Tiszta, virágos közintézmény igén a Napsugár Tagóvoda lett, míg a legszebb virágos létesítmény címmel hárman – az Ambrózia Étterem és Panzió, a Hotel Lukács és a HBH Bajor Sörház, Étterem és Panzió – dicsekedhetnek.

Majd azokat az óvodásokat és iskolásokat díjazták, akik képzőművészeti, fotós és filmes kategóriák közül választhattak.
Díjazottak:

Óvoda
1. KIRÁLY DIÁNA a Százszorszép Tagóvodából, és DARU MIHÁLY az Eszterlánc Tagóvodából. Diánát SZABÓ PÉTERNÉ és BACSÓ MELINDA, Daru Mihályt MURÁNYI KARDOS ZSUZSANNA és PALÁGYINÉ CSEPREGHY CSILLA készítették föl.
2. CSENGERI ARABELLA a Mesevár Tagóvodából és SZABÓ BIANKA a Székhely óvodából. Arabellát SETÉT LÁSZLÓNÉ, Biankát BALÁZS SÁNDORNÉ és PALLÓSNÉ SÁNDOR CSILLA készítették föl.
3. DINEA DÁRIUS a Napsugár Tagóvodából, Dáriust KIRÁLY LÁSZLÓNÉ készítette fel.

Különdíjat vett át videó kategóriában A Nefelejcs Tagóvoda Napraforgó és Margaréta csoportja. A gyerekek felkészítői GÁLIK VALENTINNÉ KONYHA KRISZTINA és TARNÉ VENCZEL ÁGNES voltak.

Általános iskola – alsósok
1. ERDÉLYI LOTTI és MOLDVÁN HÉDI AJSA érdemelték ki a Dózsa György Tagiskolából, Lotti felkészítő pedagógusa BÉRES ZOLTÁNÉÉ és MERTUS ISTVÁNNÉ, Hédit pedig BULLÁNÉ FARKAS BEÁTA készítette fel.
2. BALÁZS DOMINIKA és PORÁCZKI GEORGINA a Dózsa György Tagiskolából. Mindkettőjük felkészítő pedagógusa BULLÁNÉ FARKAS BEÁTA volt.
3.LUKÁCS DÁNIEL a Dózsa György Tagiskolából és KATONA KRISZTIÁN a Pollack Mihály Általános Iskolából. Dánielt BULLÁNÉ FARKAS BEÁTA készítette fel.

Általános iskola – felsősök

1. LÁSZLÓ EMMA, a Dózsa György Tagiskolából. Felkészítő pedagógusa: SZENTESINÉ SZANISZLÓ JULIANNA.
2. HORVÁTH DÓRA a Pollack Mihály Általános Iskolából és KOVÁCS ÁKOS, a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumból. Dóra felkészítője SZENTESINÉ SZANISZLÓ JULIANNA, Ákosé pedig BUKODINÉ SÓLYOM ILONA volt.
3. III. helyezett lett a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumból TÓTH IZABELLA. Izabella felkészítője BUKODINÉ SÓLYOM ILONA volt.

A felső tagozatosok fotó kategóriájában különdíjat vett át TÓTH MARCELL a Pollack Mihály Általános Iskolából. Marcellt SZMEREKNÉ KRÓJER ANITA készítette föl.

Középiskola
A középiskolások minden kategóriájában a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjait ismerte el a zsűri. A tanulókat BUKODINÉ SÓLYOM ILONA készítette föl.

Rajz kategória
1. ELLEH EMILY és SOMOGYI VANESSZA
2. VOJTKÓ ESZTER és HEGEDŰS MARIANN ÉVA
3. RONECZ IZABEL

Videó kategória
1. DEBRECENI BENCE
2. GAZSÓ PÉTER
3. POLONKAI ÁDÁM

A beérkezett alkotásokból ezen a napon egy tárlat is nyílt az Egressy klubtermében.

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a kazincbarcikai Városszépítő Egyesület 2017 tavaszán második alkalommal hirdette meg saját szervezésben a „Kazincbarcika legszebb konyhakertje” pályázatot, amelynek fő célja, hogy minél többen műveljenek konyhakertet a városban. Pályázat benyújtására Kazincbarcika közigazgatási területéhez tartozó ingatlanokon lévő kertek tulajdonosainak és használóinak volt lehetősége. A pályázat elbírálását a Kazincbarcika Legszebb Konyhakertje Bizottság végezte.
Díjazottak:

Családi ház kertje
SIMÓ VINCÉNÉ

Zártkert
1. BAGÓ LÁSZLÓ
2. KOVÁCS JÓZSEF ISTVÁN
3.  TORDAI JÓZSEF

További híreink

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

Idén is pályázhatnak támogatásra a kazincbarcikai vállalkozások — KolorFund 2024

Dátum: 2024. márc 26. 17:00

Zárt ülésen döntött március 25-én Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete arról, hogy idén is segítséget nyújtanak a helyi cégeknek. A KolorFund vissza nem térítendő támogatást kínál a pályázaton megfelelő mikro- és kisvállalkozások számára.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk