https://kolorline.hu/Ismét győzelem a MEVZA sorozatban

Ismét győzelem a MEVZA sorozatban

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A férfi röplabda MEVZA liga 4. fordulójában a házigazda Nyitrával játszott a Vegyész RC Kazincbarcika. Daniel Oravec együttese ismét nyert, ezúttal 3-1-re.



A Vegyész ott folytatta, ahol pénteken a Kastela ellen abbahagyta, hiszen az első felvonásban remekül tartotta a lépést ellenfelével. A szlovák együttes azonban más kategóriát képvisel, mint a tegnap legyőzött horvát együttes. Az első felvonásban fej-fej mellett haladtak a felek, hol a Barcika, hol a házigazda Nyitra vezetett. Szabó Dávid és Mészáros Dömötör remekül játszott és a hajrában már 20-18-nál a VRCK-nál volt az előny. A végjáték fordulatosan alakult, hiszen itt zsinórban 5 pontot szerzett a szlovákiai együttes, ám Oravec edző rendezte a sorokat és a pontot az i-re ebben a játszmában a Kazincbarcika tette fel 27-25-re nyerve ezt a felvonást.

A drámai végjátékban megnyert első szett után alaposan bekezdett a hazai együttes. A vendégek 21-21-nél egyenlítettek ugyan, de a nyitraiak főleg jó sáncmunkájuknak köszönhetően megnyerték a játszmát 25-23-ra.

A 3. szakaszban villámrajtot vettek Banaiék, hiszen 8-2-re megléptek a szett elején. A folytatásban sem csökkent a barcikai előny, hiszen a játszma derekán is nagy különbséggel vezetett az Oravec legénység. Végül 25-20 lett ez a felvonás a kék-sárgáknak.

A 4. szakasz elején a nyitraiak remekül kezdtek, mindent megtettek annak érdekében, hogy kiharcolják a mindent eldöntő ötödik játszmát. A szett derekán már 16-10-re is vezettek, de jött a barcikai fordulat, hiszen 24-nél, az utolsó pillanatban egyenlítettek a kék-sárgák. A Kazincbarcika a végjáték drámai izgalmait is elviselve fordított és végül 31-29 megnyerve a játszmát győzött a szlovák bajnok Nyitra ellen 3-1-re. A VRCK így két sikerrel zárta, hat ponttal zárta a MEVZA hétvégét, mely közül ez utóbbi igazi bravúrgyőzelemnek számít. Folytatás az NB I-ben október 31-én, amikor a MAFC ellen idegenben szerepelnek Daniel Oravec tanítványai.

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk