https://kolorline.hu/Feljutásra törekvő csapat ellen idegenben szeretne meglepetést okozni a KBSC

Feljutásra törekvő csapat ellen idegenben szeretne meglepetést okozni a KBSC

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 16. fordulójában a bajnokságban jelenleg 2. helyen álló Kisvárda otthonába látogat a Kazincbarcika. A kék-sárga együttes most is bízik a sikerben.

Nem lesz könnyű feladat a KBSC számára a soron következő idegenbeli fellépés, hiszen a feljutásra aspiráló Kisvárda már eddig is remekül szerepel a bajnokságban. Kondás Elemér együttese a Magyar Kupában a Ferencvárost is legyőzte, így önbizalommal telve vág neki minden mérkőzésnek. A Kazincbarcika a legutóbbi fordulóban azonban megmutatta, hogy nem lehet leírni, hiszen 2-0-ra győzött a Zalaegerszeg ellen, visszaszerezve ezzel a 3. helyet az NB II-ben és némiképp helyreállítva kissé megtépázott renoméját.
A barcikaiak a 2014/2015-ös szezonban már megmérkőztek a szabolcsiakkal, még az NB III-as pontvadászat során. Kazincbarcikán Lipusz góljával 1-0-ra nyert, míg Kisvárdán 2-0-ra kikapott a KBSC. A mostani szezonban mindkét csapat jól rajtolt, hiszen az első 4 fordulóban 10-10 pontot szerzett. A kisvárdaiak első vereségüket a 10., míg a kék-sárgák az 5. fordulóban szenvedték el. A KBSC akkor a Budaörstől kapott ki idegenben 6-2-re, míg a szabolcsi alakulat hazai pályán veszített a Szolnok ellen. Érdekesség, hogy ez volt a Kisvárda eddigi egyetlen veresége az elmúlt 15 fordulóban, mellette a Mosonmagyaróvár, a Cegléd és a Nyíregyháza ellen játszott döntetlent a várdai csapat.
A Kazincbarcikának eddig 8 győzelem mellett 3 döntetlenje és 4 veresége van. Vitelki Zoltán tanítványai a 4 vereségből hármat idegenben értek el. A barcikai szakvezető azonban most abban bízik, hogy csapatának sikerül meglepetést szerezni. A Kisvárda előnye a KBSC-vel szemben 9 pont, de a borsodiak abban reménykednek, hogy jó játékkal, és némi szerencsével ez a különbség vasárnap késő délután már csupán 6 lesz. A barcikai alakulat egyébként az idegenbeli 1-0-ra megnyert mérkőzések mestere, ugyanis ilyen arányban eddig ötször győzött, ebből négyszer idegenben, Békéscsabán, Dorogon, a Gyirmót FC Győr és a Szeged 2011 Grosics Akadémia otthonában. Ezt a sormintát folytatnák a mostani mérkőzésen is Somodiék. A Kisvárda – KBSC mérkőzés november 5-én vasárnap fél kettőkor kezdődik Kisvárdán, a játékvezető Pillók Ádám lesz.

 

További híreink

Rekordfeszegető kazincbarcikai szereplés a Tenisz Diákolimpián

Dátum: 2024. máj 06. 18:38

A Tenisz Diákolimpia Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei döntőjét május 2-án rendezték Kazincbarcikán. A fővárost kivéve sehol nem jelentkezett olyan sok diák, mint a mi vármegyénkből. Ráadásul a kiemelkedő 103 fő több mint fele, 63 tanuló kazincbarcikai iskolákból nevezett. Végeredményképpen városunk 31 ifjú teniszezője jutott az országos döntőbe.

Kedden és szerdán aszfaltoznak az Újkazinc városrészben

Dátum: 2024. máj 06. 15:12

A kivitelezőnél felmerült váratlan technikai fennakadás megszűnését követően — amennyiben az időjárás is engedi — május 7-én és 8-án történik meg az Újkazinc városrész fő közlekedési útjának aszfaltozása. Mind a keddi, mind a szerdai napon a teljes útszakaszt lezárják reggel 07:00 és 18:00 óra között.

Még a színek is a mozgást sugallják — hétfőn helyére kerül a bicikliversenyző szobra

Dátum: 2024. máj 05. 19:01

Nagy nap lesz május 6. Kazincbarcika életében. Elkészült és a helyére kerül a város új alkotása, a Tour de Hongrie ihlette bicikliversenyző szobor. Szőke Gábor Miklós újabb alkotása a 26-os főút Attila úti körforgalmában kap helyet.

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk