https://kolorline.hu/Megyei Prima Díj 2017 - ezüstérmes Pátrovics Géza

Megyei Prima Díj 2017 - ezüstérmes Pátrovics Géza

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Második helyen végzett Pátrovics Géza sportember a Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Prima-díjának Magyar Sport kategóriájában.Tizedik alkalommal tartották meg a Megyei Prima Gálát a Miskolci Nemzeti Színházban. Az ünnepségen a Magyar Irodalom, a Magyar Oktatás és Köznevelés, valamint a Magyar Sport kiválóságait díjazták. Több mint egy hónapig három kategóriában három-három jelöltre lehetett szavazni a Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének weboldalán. A kazincbarcikai Pátrovics Géza kategóriájában az előkelő második helyen végzett. A súlyemelő edző a Kolorline szerkesztőjének érdeklődésére elmondta: óriási megtiszteltetés számára, hogy jelölték a Megyei Prima-díjra, valamint, hogy huszonhét sportember közül az első háromba kerülhetett, akikre voksolni lehetett. Pátrovics Géza az elismerést Lukácsné Deák Dórától, a Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szövetségének elnökségi tagjától vette át.

A kiváló súlyemelő a sportággal 1974-ben ismerkedett meg a sportággal Kazincbarcikán. A hazai bajnokságokon elért sikerei mellett három EB 4. helyen vétette magát észre a 80-as évek elején. Az 1984-es olimpiára Los Angelesbe a „nagy válogatott” tagjaként a bojkott miatt nem mehetett el, ám négy évvel később 1988-ban még mindig tagja volt az olimpiai keretnek, de az utolsó pillanatban sajnos ezúttal is lemaradt az ötkarikás játékokon való indulásról.

Pátrovics Gézát Kazincbarcikán a fiatalok, mint edzőt ismerhetik, hiszen 1990-től a KVSE súlyemelő szakosztályának vezetőedzőjeként dolgozik. Tanítványai közül a legnagyobb sikert a felnőtt női válogatott tanítványa, Ráki Henrietta érte el, aki már Európa bajnoki arany- és ezüstérmet is szerzett. A Magyar Súlyemelő Szövetség megbízásából 2009-2011 között szövetségi kapitányi feladatokat látott el.

Sportolói és edzői tevékenysége mellett kiváló szervező is, hiszen a Szűcs Lajos Nemzetközi Súlyemelő verseny mellett az 1999-es kazincbarcikai Masters Európa Bajnokság, valamint a BorsodChem Grand Prix kvalifikációs viadal szervezésében is aktív részt vállalt. A 2007-es kazincbarcikai már Masters Világbajnokságon a szervezés mellett aranyéremmel is megörvendeztette a helyi sportbarátokat. Hét évvel később pedig ismét a kontinens legjobbjai versenyeztek a borsodi városban az Európa bajnokságon.
Pátrovics Géza ma is rendszeresen edz és indul a különböző Masters versenyeken. „Masters” versenyzőként 35 évesen nyert először Európa-bajnokságot, s ma már többek között tizennyolcszoros Európa-bajnoknak és tizennégyszeres világbajnoknak, valamint örökös csúcstartónak mondhatja magát. A Masters Európa Bajnokságokon való szereplése alapján 2002-től tagja az Európai Halhatatlanok Klubjának. Masters világbajnokságokon elért eredmények alapján, 2008. szeptemberében Görögországban tagja lett a "Halhatatlanok Klub"-jának, vagyis a Hall of Fame-nek.

További híreink

Elmélet és gyakorlat, Fizikaverseny a Szaléziban

Dátum: 2019. febr 22. 17:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium harmincnegyedik alkalommal rendezte meg a Nagy László Fizikaversenyt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gimnazisták részére.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell”

Dátum: 2019. febr 22. 16:30

III. Senior Sportkavalkád a Don Bosco Sportcsarnokban

Stabil, feszes és felelősségteljes gazdálkodásra lesz szükség 2019-ben is

Dátum: 2019. febr 22. 15:11

Február 14-én, közel három­órás testületi ülésen tárgyalta Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei költségvetést. A több mint 120 oldalas, részletes testületi anyagban egyértelműen látszik, hogy a megközelítőleg 2.6 milliárd forintos kormányzati elvonások ellenére stabil lábakon áll a város.

A kicsik és az idősek is farsangoltak

Dátum: 2019. febr 22. 15:04

A héten tovább folytatódtak a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ intézményeiben a farsangi mulatságok. A jeles alkalom kapcsán ezúttal az I.sz. Bölcsibe és az Időskorúak Gondozóházába is jelmezbe bújtak a kicsik és az idősek is.

Programajánló

Amerre még nem jártunk

Tardona

Szezon első motorozása

Dédestapolcsány

Szécsi Pál emlékkoncert Nőnap alkalmából!

Sajószentpéter

Állásbörze az Északkal - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk