https://kolorline.hu/Megyei Prima Díj 2017 - ezüstérmes Pátrovics Géza

Megyei Prima Díj 2017 - ezüstérmes Pátrovics Géza

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Második helyen végzett Pátrovics Géza sportember a Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Prima-díjának Magyar Sport kategóriájában.



Tizedik alkalommal tartották meg a Megyei Prima Gálát a Miskolci Nemzeti Színházban. Az ünnepségen a Magyar Irodalom, a Magyar Oktatás és Köznevelés, valamint a Magyar Sport kiválóságait díjazták. Több mint egy hónapig három kategóriában három-három jelöltre lehetett szavazni a Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének weboldalán. A kazincbarcikai Pátrovics Géza kategóriájában az előkelő második helyen végzett. A súlyemelő edző a Kolorline szerkesztőjének érdeklődésére elmondta: óriási megtiszteltetés számára, hogy jelölték a Megyei Prima-díjra, valamint, hogy huszonhét sportember közül az első háromba kerülhetett, akikre voksolni lehetett. Pátrovics Géza az elismerést Lukácsné Deák Dórától, a Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szövetségének elnökségi tagjától vette át.

A kiváló súlyemelő a sportággal 1974-ben ismerkedett meg a sportággal Kazincbarcikán. A hazai bajnokságokon elért sikerei mellett három EB 4. helyen vétette magát észre a 80-as évek elején. Az 1984-es olimpiára Los Angelesbe a „nagy válogatott” tagjaként a bojkott miatt nem mehetett el, ám négy évvel később 1988-ban még mindig tagja volt az olimpiai keretnek, de az utolsó pillanatban sajnos ezúttal is lemaradt az ötkarikás játékokon való indulásról.

Pátrovics Gézát Kazincbarcikán a fiatalok, mint edzőt ismerhetik, hiszen 1990-től a KVSE súlyemelő szakosztályának vezetőedzőjeként dolgozik. Tanítványai közül a legnagyobb sikert a felnőtt női válogatott tanítványa, Ráki Henrietta érte el, aki már Európa bajnoki arany- és ezüstérmet is szerzett. A Magyar Súlyemelő Szövetség megbízásából 2009-2011 között szövetségi kapitányi feladatokat látott el.

Sportolói és edzői tevékenysége mellett kiváló szervező is, hiszen a Szűcs Lajos Nemzetközi Súlyemelő verseny mellett az 1999-es kazincbarcikai Masters Európa Bajnokság, valamint a BorsodChem Grand Prix kvalifikációs viadal szervezésében is aktív részt vállalt. A 2007-es kazincbarcikai már Masters Világbajnokságon a szervezés mellett aranyéremmel is megörvendeztette a helyi sportbarátokat. Hét évvel később pedig ismét a kontinens legjobbjai versenyeztek a borsodi városban az Európa bajnokságon.
Pátrovics Géza ma is rendszeresen edz és indul a különböző Masters versenyeken. „Masters” versenyzőként 35 évesen nyert először Európa-bajnokságot, s ma már többek között tizennyolcszoros Európa-bajnoknak és tizennégyszeres világbajnoknak, valamint örökös csúcstartónak mondhatja magát. A Masters Európa Bajnokságokon való szereplése alapján 2002-től tagja az Európai Halhatatlanok Klubjának. Masters világbajnokságokon elért eredmények alapján, 2008. szeptemberében Görögországban tagja lett a "Halhatatlanok Klub"-jának, vagyis a Hall of Fame-nek.

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk