https://kolorline.hu/Bővülő szolgáltatások

Bővülő szolgáltatások

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Muskátli Nyugdíjasház az önmaguk ellátására képes nyugdíjasok lakásokban való korlátlan idejű elhelyezését szolgálja bérleti jogviszony alapján.

Az intézményben az időskorúak önállóan élik napjaikat. A havonta fizetendő lakbért a mindenkori önkormányzati rendelet határozza meg, a közüzemi szolgáltatások díjait külön mérés alapján osztják fel. Az időskorúakat a nyugdíjasházban a hozzátartozóik látogathatják, a gyönyörűen kialakított kerthelyiségben beszélgethetnek, közös programokat tervezhetnek.

Biztonságos mindennapok

Az épületben folyamatos gondnoki felügyelet van, a lakók heti egyszeri orvosi vizsgálata is megoldott. A nyugdíjasok további biztonságát szolgálja még, hogy a személyzet bármilyen egészségügyi probléma esetén segítséget tud nyújtani, esetleg orvost, mentőt tud hívni.

Komfortos életkörülmények

Az épület kezelését és működtetését a Barcika Szolg Kft. végzi. Kókai Péter ügyvezető lapunknak elmondta folyamatosan azon dolgoznak, hogy a lakók komfortos körülmények között tölthessék nyugdíjas éveiket.  A lakók korát és fizikai állapotát előtérbe helyezve a biztonságos működtetés nélkülözhetetlen, ezért az elkövetkezendő időszakban elsődleges feladat a ház liftjének korszerűsítése.

További szolgáltatások bevezetését is tervezik

A nyugdíjasok napi feladatainak elvégzését is segítené az intézmény. A közeljövőben plusz szolgáltatások bevezetését is tervezi a Barcika Szolg Kft. Lehetőség lesz mosodai szolgáltatás igénybevételére, időnként gyógytornász segítségével mozoghatnak majd a lakók, mentálhigiénés szakemberrel beszélgethetnek, valamint önkéntes diákok bevonásával alkalmuk lesz a receptek kiváltására, valamint bevásárlásra is.

Szintén fontos a ház lakói számára a kulturális programokon való részvétel és a jeles napokhoz köthető rendezvények megtartása. Ilyen volt nemrégiben a nyugdíjasnap, a közeljövőben a karácsony közös megünneplése, tavasszal pedig a könnyed kerti munkákat, azon belül fa- és virágültetést terveznek. 

További információk: Kecskeméti Andrea Tel.: 06-20/461–3627, E-mail: kecskemeti.andrea@barcikaszolg.hu

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk