https://kolorline.hu/Bővülő szolgáltatások

Bővülő szolgáltatások

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Muskátli Nyugdíjasház az önmaguk ellátására képes nyugdíjasok lakásokban való korlátlan idejű elhelyezését szolgálja bérleti jogviszony alapján.

Az intézményben az időskorúak önállóan élik napjaikat. A havonta fizetendő lakbért a mindenkori önkormányzati rendelet határozza meg, a közüzemi szolgáltatások díjait külön mérés alapján osztják fel. Az időskorúakat a nyugdíjasházban a hozzátartozóik látogathatják, a gyönyörűen kialakított kerthelyiségben beszélgethetnek, közös programokat tervezhetnek.

Biztonságos mindennapok

Az épületben folyamatos gondnoki felügyelet van, a lakók heti egyszeri orvosi vizsgálata is megoldott. A nyugdíjasok további biztonságát szolgálja még, hogy a személyzet bármilyen egészségügyi probléma esetén segítséget tud nyújtani, esetleg orvost, mentőt tud hívni.

Komfortos életkörülmények

Az épület kezelését és működtetését a Barcika Szolg Kft. végzi. Kókai Péter ügyvezető lapunknak elmondta folyamatosan azon dolgoznak, hogy a lakók komfortos körülmények között tölthessék nyugdíjas éveiket.  A lakók korát és fizikai állapotát előtérbe helyezve a biztonságos működtetés nélkülözhetetlen, ezért az elkövetkezendő időszakban elsődleges feladat a ház liftjének korszerűsítése.

További szolgáltatások bevezetését is tervezik

A nyugdíjasok napi feladatainak elvégzését is segítené az intézmény. A közeljövőben plusz szolgáltatások bevezetését is tervezi a Barcika Szolg Kft. Lehetőség lesz mosodai szolgáltatás igénybevételére, időnként gyógytornász segítségével mozoghatnak majd a lakók, mentálhigiénés szakemberrel beszélgethetnek, valamint önkéntes diákok bevonásával alkalmuk lesz a receptek kiváltására, valamint bevásárlásra is.

Szintén fontos a ház lakói számára a kulturális programokon való részvétel és a jeles napokhoz köthető rendezvények megtartása. Ilyen volt nemrégiben a nyugdíjasnap, a közeljövőben a karácsony közös megünneplése, tavasszal pedig a könnyed kerti munkákat, azon belül fa- és virágültetést terveznek. 

További információk: Kecskeméti Andrea Tel.: 06-20/461–3627, E-mail: kecskemeti.andrea@barcikaszolg.hu

További híreink

Tanévzáró előadás és diplomaosztó a Szenior Szabadegyetemen

Dátum: 2019. ápr 19. 11:42

Utolsó előadásához érkezett a Szenior Szabadegyetem 2018/2019-es tanéve április 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Életterünk, a Föld

Dátum: 2019. ápr 19. 10:00

Mennyire óvjuk Földünket?

Mit hozott a feltámadott?

Dátum: 2019. ápr 19. 08:26

Az egyházi év húsvéti ünnepköre hamvazószerdától áldozócsütörtökig tart. Ezen belül hamvazószerdától nagyszombatig a böjt időszaka van, mintegy felkészülés a feltámadás ünnepére.

Tovább szépült az Irinyi úti pihenőpark

Dátum: 2019. ápr 18. 14:36

Új fákat ültettek Kazincbarcikán

Programajánló

II. VIZAMO Edelényi Kastélysziget Körök

Edelény

Húsvét az Edelényi kastélyszigeten

Edelényi kastélysziget

József Attila Színház: Boldogság

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

III. Barcikai Emelkedők terepfutó verseny

Kazincbarcika

Véradás

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk