https://kolorline.hu/Klórömlés: Sikeres volt a katasztrófavédelmi gyakorlat

Klórömlés: Sikeres volt a katasztrófavédelmi gyakorlat

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Külső védelmi tervgyakorlatot tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyi szervezete Kazincbarcika Város Önkormányzatával közösen november 9-én.


fotók: Kovács Loretta

Kétezer-négy óta minden évben külső védelmi tervgyakorlatot rendez a katasztrófavédelem helyi kirendeltsége Kazincbarcika és a környező települések önkormányzataival karöltve.
A gyakorlat megnyitóján elsőként Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere köszöntötte a Helyi Védelmi Bizottság tagjait, majd beszédében elmondta: nagy öröm számára, hogy minden esztendőben részese lehet egy ilyen szakmai programnak. Ezt követően Szent-Királyi László tűzoltó ezredes, a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője hangsúlyozta: idén újdonság, hogy Kazincbarcikán kívül más települést nem vontak be a gyakorlatba.

A délelőtti programon Stefán Ádám a BorsodChem Zrt. tűz- és katasztrófavédelmi vezetője mutatta be a gyáróriást és a jelenlegi gyakorlat veszélyhelyzetét is ismertette, miszerint a cég területén egy cseppfolyós klórt szállító vasúti tartálykocsi lefejtő tömlője megsérült, így cseppfolyós klór áramlott a szabadba, a gázfelhő pedig veszélyeztette a környéket. Az eset során azt próbálták ki, hogy mi a teendője a Helyi Védelmi Bizottság tagjainak és az érintetteknek egy valós katasztrófa során.



A próba leglátványosabb része az elzárkóztatási gyakorlat volt az Ózdi Szakképzési Centrum Surányi Endre Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban, innen a tűzoltók mentettek ki egy – a feltételezések szerint – sérült tanulót, akit a mentők láttak el.

A Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője a Kolorline érdeklődésére elmondta: sikeres volt a külső védelmi tervgyakorlat, amihez ebben az évben nagyban hozzájárult az új kommunikációs csatornák használata is.

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk