https://kolorline.hu/Médiaközpont: új korszak kezdődött a kazincbarcikai média életében

Médiaközpont: új korszak kezdődött a kazincbarcikai média életében

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A térség egyik legkorszerűbb médiaközpontját adták át november 21-én Kazincbarcikán.

A vadonatúj létesítmény a május 31-i svájci projektzáró eseményen átadott KolorLab Innovációs Központ C és D szárnyában került elhelyezésre, itt kapott otthont a korábban a Pollack Mihály úti szolgáltatóházban működő tv stúdió és szerkesztőség.

Az eseményen elsőként Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere mondott köszöntőt. A városvezető úgy fogalmazott, Kazincbarcika Város Önkormányzatának  régi terve volt a folyamatos fejlesztések és beruházások mellett, hogy a mára a térség több mint negyven településén megjelenő televízió és hetilap szerkesztősége modern, korszerű eszközökkel legyen felszerelve, melyek segítségével szemmel látható minőségi változások jelenhetnek meg a képernyőn vagy a kézbe vett újságon, a napi szinten több ezres látogatottságú hírportálon.

- Egy olyan központ kialakítását terveztük, ahol a kollégák méltó körülmények között dolgozhatnak és alkalmas arra, hogy interaktív, innovatív oktatóhely lehessen, ahol a fiatalok is bekapcsolódhatnak a gyártási munkálatokba, beleláthatnak ebbe az izgalmas szakmába, a város és térség lakói pedig jobb minőségben élvezhetik a műsorokat - mondta Szitka Péter.

Dr. Makkai Orsolya, a Médiaközpontot is üzemeltető Barcika Art Kft. ügyvezető igazgatója mérföldkőnek nevezte a fejlesztést, mint a cég, mind pedig a médiafelületek életében.  A cégvezető köszönetet mondott a fejlesztésekért Kazincbarcika Város Önkormányzatának.

- 2017-es évben minden felületünket igyekeztünk megújítani, az O Pont Online-ból Kolorline lett, a Kolorhét új arculatot kapott, és most, a költözéssel egyidőben a Kazincbarcikai Városi Televízió is teljesen megújulhat, ami egyben azt is jelenti, hogy a korábbi KVTV név helyett, mától KolorTV néven találnak meg minket nézőink, jobb minőségben, új főcímparkkal jelentkezik a  tévé, melynek első adását november 28-án, kedden láthatják majd - mondta Dr. Makkai Orsolya.

Új stúdió, korszerű technika


fotó: Kovács Loretta

Az elmúlt 10 évben KVTV-ként működő televízió stúdiója közel 25 éves technikai alapokon működött egészen 2017 októberéig. Az eddig használt technikai eszközpark már jócskán elavult volt, olyan berendezéseket is tartalmazott, melyek analóg rendszerűek és csak kompromisszumok árán illeszthetők a napjainkban használt modernebb technikai elemekhez, mely az adásbiztonságot mar nem tudja garantálni.

A KolorTV új főcímei mellett teljesen új, a Kolorcity brand-be illő színes többfunkciós stúdiót alakítottak ki. Emellett látható majd egy új híradóhattér, ahol a korábbinál is korszerűbb virtuális elemekkel találkozhatnak a nézők. A harmadik helyszín pedig zenei és művészeti produkciók előadására rendszeresített pódium, ahová a város és a térség tehetségeit is várják.

Az egész térségben

A KolorTV adása a jövőben a Parisat Kft. beruházásának köszönhetően a hálózatán HD minőségben lesz élvezhető, a UPC-nél pedig a korábbi analóg helyett digitális csomagban követhetik majd műsort a nézők, illetve a DualPlus hálózatán is elérhető lesz a televízió. A Barcika Art Kft. tervei szerint a következő időszakban további szolgáltatóknál is foghatóvá válhat majd a KolorTV adása.

A Kolorhét hetilap továbbra is 35000 példányban jelenik meg minden pénteken, a Kolorline.hu pedig napi szinten friss híreket szolgáltat a jövőben is a térség lakóinak.

 

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk