https://kolorline.hu/A szociális szférában dolgozókat ünnepelték

A szociális szférában dolgozókat ünnepelték

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A szociális munka napja alkalmából ünnepséget rendeztek az Egressy színháztermében november 24-én. A rendezvényen igazgatói dicséreteket és polgármesteri elismerő okleveleket adtak át, valamint átnyújtották a „Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért” kitüntető címet is.



A Szociális munka napját világszerte november 12-én ünneplik. Magyarországon csaknem húsz éve köszöntik a szakterület dolgozóit. Ez alkalomból rendeztek ünnepséget városunkban is, melyen elsőként Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere a Képviselő-testület nevében köszönte meg a szociális szférában dolgozók áldozatos munkáját, majd hangsúlyozta: az intézmény dolgozói azok, akik az ember életének szakaszait valamilyen formában végigkísérik.

Fotók: Zele Tímea

A hagyományokhoz híven Klimon István alpolgármester is köszöntötte a megjelenteket. Az ünnepi beszédek sorát István Zsolt a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatója zárta.

Ezt követően igazgatói dicséreteket nyújtott át István Zsolt az intézmény igazgatója és Szabóné Zsuponyó Ágnes igazgatóhelyettes az arra érdemeseknek.

2017-ben elismerésben részesültek:
Gál Józsefné a II. Sz. Bölcsőde kisegítője
Husvéth Bernadett a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítője
Kelemen Melinda az intézmény gazdasági főelőadója
Kormos Istvánné az I. Sz. Bölcsőde csoportvezető kisgyermeknevelője
Kovácsné Gergely Edina az I. Sz. Idősek Klubja szociális gondozó-ápolója
Labancz Csabáné a II. Sz. Bölcsőde csoportvezető kisgyermeknevelője
Nagyné Komjáthy Éva az I. Sz. Idősek Klubja mentálhigiénés munkatársa
Pálné Gór Anita a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítője
Ráki Ilona a II. Sz. Bölcsőde kisgyermeknevelője
Román Roland a Család- és Gyermekjóléti Központ esetmenedzsere
Szathmáriné Cselei Krisztina a II. Sz. Idősek Otthona szociális gondozó-ápolója
Szemerszkiné Voda Anikó a Házi Segítségnyújtás szociális gondozó-ápolója
Sztari Gyuláné az Időskorúak Gondozóháza szociális gondozó-ápolója
Wágner Györgyné az I. Sz. Idősek Otthona szociális gondozó-ápolója



Majd polgármesteri elismerő okleveleket nyújtott át Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere és Klimon István, a város alpolgármestere.
Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben Katona Brigitta a II. számú Idősek Otthonának szociális gondozó-ápolója, Mértenné Majoros Noémi a Család- és Gyermekjóléti Központ esetmenedzsere, Taskó Jánosné a II. Számú Bölcsőde kisgyermekgondozó-nevelője, valamint Juhász László a Létesítményüzemeltető Csoport gépkocsivezetője részesültek.

A helyi önkormányzat 2009 decemberében alapította meg a Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat, melyet minden esztendőben annak a személynek adományoznak, aki a szociális ellátás területén több éve kiemelkedő színvonalú munkát végez.

A díjat a szakmai kuratórium 2017-ben Bucsai Irmának a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ nyugalmazott igazgatóhelyettesének ítélte.

Bucsai Irma 1946 augusztus 29-én született Tiszacsegén. Debrecenben végezte el az egészségügyi szakiskolát, mely után az ottani Klinikán helyezkedett el. Később körzeti betegápolóként és általános ápolóként dolgozott Tiszacsegén. 1978-ban költözött családjával Kazincbarcikára, ahol a Városi Kórház szakrendelőjében helyezkedett el.1979-1993 között a Május 1. út 56. szám alatti, akkori nevén Egyesített Kórház és Rendelőintézet körzeti szakápolójaként dolgozott. Éveken át a Városi Kórház szakrendelőiben látta el a betegeket, ahonnan ismét kikerült körzetekbe Kazincbarcikán, majd a B-A-Z megye területén lévő Körzeti szakrendelők szakdolgozóinak a felügyeletét, ellenőrzését, irányítását vállalta magára, mint tiszti főnővér, szakfelügyelő. Az akkori Városi Tanács VB. Egészségügyi Osztályától kapott megbízást, melyhez 33 település tartozott. Áthelyezéssel 1993 augusztusában került a Szociális Szolgáltató Központba, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ jogelődjéhez.  Itt vezető gondozónőként kezdett el dolgozni, a Gondozóházban. 1998-ban elvégezte a Debreceni Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar diplomás ápoló szakát, s ennek birtokában végezte tovább munkáját. Ekkor már Ő a Gondozóház szakmai vezetője, mint intézményegység-vezető. Irányította a szociális képzésben résztvevők gyakorlati munkáját. Ugyanakkor folyamatosan képezte önmagát továbbképzéseken, konferenciákon, tanulmányutakon.Közreműködött az Intézmény szinte minden egységnek a szervezeti működési szabályzatának és annak megvalósításának kialakításában, a mindennapi jogszabályoknak megfelelően.  Nagy részt vállalt a II. Sz. Idősek Otthon kialakításában, a tervezéstől a kivitelezésig.2002 októberében öregségi nyugdíjjal nyugdíjba vonult. 2003-ban az akkori igazgató tartós távolléte miatt polgármesteri engedéllyel általános szakmai helyettes, majd igazgató helyettesi pozícióban vezette az intézményt. Ezt követően tovább folytatta nyugdíjas éveit, azonban rövid szünet után ismét visszatért a munka világába. Jelenleg is kötődik a szociális szférához: a Don Bosco Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium–ban oktat szakmai tantárgyakat, szociális gondozóknak, s készíti fel őket tudása átadásával a jövőre.


Az ünnepség a The Voice című tehetségkutató műsor 2012-es győztesének, Pál Dénesnek fergeteges koncertjével zárult.

További híreink

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk