https://kolorline.hu/131 percnyi izgalom: öt szettben nyert a VRCK a Waldviertel ellen

131 percnyi izgalom: öt szettben nyert a VRCK a Waldviertel ellen

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Óriási küzdelmet hozott a VRC Kazincbarcika és az Union Raiffeisen Waldviertel párharca a Közép-európai Liga vasárnapi játéknapján a Don Bosco Sportközpontban. Az osztrákok kétszettes hátrányból álltak fel, meccslabdájuk is volt, de hazai sikerrel ért véget a 131 percig tartó találkozó.

Pénteken a VRCK 3-1-re kikapott a szlovén OK Triglav Kranjtól, majd másnap a Waldviertel nyert ilyen arányban a Kranj ellen.

A hazaiak mindenképpen ki akarták javítani a pénteki betlit, ennek megfelelően kezdték az osztrákok elleni meccset, két szettig az történt a pályán, amit a hazaiak akartak. Az első játékrészben 16-hoz érve már ötpontos volt Daniel Oravec legénységének az előnye, amit még tovább sikerült növelnie (25-16, 1-0). A fordulás után is Banai Mátéék akarata érvényesült, de a Waldviertel támadásban és védekezésben már jobban teljesített (25-21, 2-0).

A harmadik játszmára összeállt a vendégek játéka, Matiss Gabdullins vezetésével végig előnyben voltak, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vendéglátók ekkor több hibával játszottak (20-25, 2-1). A Waldviertel 22-18-ra is vezetett már, innen sikerült Mészáros Dömötöréknek visszakapaszkodniuk, meccslabdához is jutottak, de nem tudtak túljárni az osztrák blokkokon, így jöhetett az ötödik szett (25-27, 2-2).

A mindent eldöntő játszmában az osztrákok indítottak jobban (1-3), de nyolcnál a VRCK vezetett kettővel. Hol a hazaiak, hol a vendégek vezettek, mindkét együttesnek volt meccslabdája, végül a 131 perces csata VRCK-győzelemmel ért véget (21-19, 3-2).

FÉRFI RÖPLABDA KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, KAZINCBARCIKAI TORNA
VRC Kazincbarcika – Union Raiffeisen Waldviertel (osztrák) – (16, 21, -20, -25, )
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 400 néző. V.: Höger, Porvazník.
VRCK: Páez 2, Milev 13, Banai 12, Szabó 18, Mészáros 26, Juhász 8. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Dudás (liberó), Toronyai, Gebhardt N., Blázsovics 1. Vezetőedző: Daniel Oravec.
URW: Peciakowski, Boff 10, Keller 11, Gabdullins 39, Plizga 4, Siwczyk 9. Csere: Tille (liberó), Hahn, Schober 1, Bartos 2, Berger 3. Vezetőedző: Zdenek Smejkal.

Daniel Oravec: Tegnap nagyon jól játszottak az osztrákok a Kranj ellen, de ma két szettig az történt a pályán, amit mi akartunk. A harmadikban nem nyitottunk jól, a negyedikben sok hibát vétettünk, talán fejben is elfáradtunk egy kicsit. Örülök a győzelemnek, gratulálok a játékosaimnak, bár hat pontot akartunk szerezni a hazai tornánkon, nem pedig kettőt. Szurkolóinknak köszönjük a biztatást, ami nagyon kellett az ötödik játszmában.

Zdenek Smejkal: Játszottunk már tegnap itt egy meccset, mégis, mintha először jártunk volna a teremben, nem igazán tudtuk “belőni” a pályát. Sok nyitást rontottunk, az ötödik szettben is, ez pedig meg is bosszulta önmagát. Összességében viszont nem panaszkodhatunk, mert négy pontot szereztünk, aminek köszönhetően előrébb léptünk a tabellán.

A VRCK legközelebb csütörtökön lép pályára, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Szolnok-RA csapatát fogadja.

kép és szöveg forrása: vrck.hu

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk