https://kolorline.hu/Az őszi rajton elért eredményt ismételné meg a KBSC

Az őszi rajton elért eredményt ismételné meg a KBSC

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az előrehozott első „tavaszi” fordulót szeretné megnyerni a kék-sárga alakulat.

Nincs könnyű helyzetben a Kazincbarcika együttese, hiszen legutóbb még a Zalaegerszeg ellen győzött október végén, és azóta 4 mérkőzésen csupán 1 pontot szerzett Vitelki Zoltán együttese. A bajnoki szezont remekül kezdő barcikai alakult így most csak a 9. helyen áll a tabellán, ami egy újonc csapattól nem rossz teljesítmény, ám ha azt nézzük, hogy a bajnokság elején a 10. forduló után dobogós 3. helyen állt az együttes, akkor ez már korántsem nevezhető jó szereplésnek. „Evés közben jön meg az étvágy”, tartja a mondás és ez a kazincbarcikai labdarúgókra hatványozottabban is igaz. Vitelki Zoltán a Cegléd ellen 2-1-re elveszített mérkőzés után úgy fogalmazott: „nem szálltunk el akkor sem, amikor jól ment a szekér, és most sem dőlünk a kardunkba, megyünk előre, tesszük a dolgunkat.” Takácsra, Somodira, Heilreés Benére nem számíthat sérülés miatt a vezetőedző, jó hír viszont, hogy Engel már felépült sérüléséből. A KBSC szakvezetője úgy fogalmazott, mindegy milyen játékkal győz a csapat, a legfontosabb most a 3 pont megszerzése, ám, ha a sikerhez jó játék is párosul, akkor nagyobb lesz az öröm. Fontos, hogy a csapat pontosabban fejezze be támadásait. Minden sorozat egyszer megszakad és Vitelki Zoltán abban bízik, hogy vasárnap végre véget ér a KBSC rossz szériája.

A Békéscsaba a héten pont a barcikaiak ideiglenes otthonában nyert Magyar Kupa mérkőzésen az NB III-as Tiszaújváros ellen 2-0-ra. A csabaiak a legutóbbi két meccsüket a bajnokságban is megnyerték: Soroksáron 2-0-ra, hazai pályán a Dorog ellen pedig 3-1-re. A lila-fehérek korábban NB I-ben is az élmezőnyben szerepelt csapata, most az NB II 4. helyén áll 31 ponttal, vagyis a 28-pontos Kazincbarcika a hétvégén pontszámban utolérheti mostani riválisát. Önbizalmat adhat a barcikaiaknak az is, hogy az őszi első fordulóban, Békéscsabán nyertek Sigér Ákos góljával. A Békéscsaba masszív, jól összerakott csapat, a harmadik legtöbb gólt rúgták a bajnokságban és Birtalan Botond 11 góllal holtversenyben vezeti az NB II góllövőlistáját. Nem lesz könnyű dolga tehát Vitelki Zoltán együttesének. A másodosztály élmezőnye egyébként rendkívül sűrű. Az első két helyen álló 46 pontos MTK és a 44 pontos Kisvárda nagyon ellépett a többiektől. A 3. helyen a Ceglédnek 32, a 4. Békéscsabának 31, míg az 5. Nyíregyházának és a 6. Vácnak egyaránt 30-30 pontja van. Utánuk három 28 pontos következik: 7. a Gyirmót, 8. a Szolnok és 9. a Kazincbarcika, köztük a gólkülönbség rangsorol. A barcikaiak számára fontos lenne a győzelem, mert azzal előreléphetnének a tabellán. A Kazincbarcika–Békéscsaba mérkőzés december 3-án, vasárnap 13 órakor kezdődik, ahol a játékvezető Böcskei Balázs lesz.

További híreink

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk