https://kolorline.hu/Kiállítás a térségi művészek alkotásaiból

Kiállítás a térségi művészek alkotásaiból

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Esszenciák” címmel nyílt kiállítás ma a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében a térségi művészek ünnepi alkotásaiból. Az ünnepélyes eseményen kihirdették az "Ősszel" című fotópályázat első három helyezettjét is.

Az október elején életre hívott "Ősszel" című fotópályázat első három helyezettjének kihirdetésével vette kezdetét az „Esszenciák” címmel nyílt kiállítás a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében. A zsűri által választott első három helyezett:

1. helyezést ért el Dedics Judit, Őszi örömök című munkájaval

2. helyezést ért el Hebők András, Búcsú a nyártól című alkotásával és 

3. helyezést ért el Szabó Gréta, Szerelmeslevél című fotójával. 

A szakmai zsűri tagjait Szathmáry - Király Ádám és Simkó Szilárd alkotta.

További díjazottak akik a zsűri dícséretében részesültek: 

Pichler Júlia, Mátyás Tibor, Kakula Nóra és Mecsei Zita.

Az első helyezett lehetőséget kap, hogy 2018. februárjában megrendezhesse saját kiállítását a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében.

A kiállításmegnyitó Gyenes Anna Mária pedagógus és az Ádám Jenő Tagiskola Kamarakórusának előadásával kezdődött, majd dr. Janka Gábor parókus köszöntötte a résztvevőket, kiállítókat, ezután az advent és a karácsony jelentéséről, fontosságáról beszélt a kiállított alkotások tükrében.


Fotók: Zele Tímea

A rendezvényen részt vett Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere és Klimon István alpolgármester, akik a város, illetve a Barcika Art Kft. nevében egy-egy emléklappal és mézeskaláccsal köszöntötték a kiállító művészeket, a műsorral készült diákokat és pedagógusukat.

Somodi-Hornyák Szilárd, az Ózdi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Szakképző Iskolája és Művészeti Szakgimnáziumának zenész-művésztanára a kolorline.hu kérdésére elmondta, hogy kiállított művei a tárlat címének és ünnepi témájának megfelelően készültek el.

A kiállítás 18 térségi művész – Balázs Sándorné, Bolacsek László, Fülöp Tibor, Hegedűs János, Kerekes István, Kovács Gabriella, Lalák Angelika, Majercsik János, Majercsikné Bierbaum Anna, Neszádeli Gyula, Neszádeliné Kállai Mária, Novák Géza, Novák Gézáné, Simkó Fanni, Somodi-Hornyák Szilárd, Szathmáry-Király Ádám, Telekes Balázs és Tóth Lóránt - munkáját mutatja be.

A tárlaton többek között bőrékszereket, népművészeti tárgyakat, fotókat, kerámiaalkotásokat, kovács-valamint ötvösmester munkáit, szobrocskákat lehet megtekinteni.

Az eseményt követően az Öt Órai Tea gitár zenekar koncertjét tekinthették meg a résztvevők. Az Esszenciák ünnepi kiállítás 2018. január 5-éig tekinthető meg a Mezey-ház kiállítótermében.

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk