https://kolorline.hu/VII. Munkácsy Dezső birkózó emlékverseny Kazincbarcikán

VII. Munkácsy Dezső birkózó emlékverseny Kazincbarcikán

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Észak - Keleti régió utolsó nagy birkózó versenyére került sor Kazincbarcikai Sportközpont Munkacsarnokában.

A karácsony közeli időpont ellenére is nagy volt az érdeklődés, a versenyen az Észak-Keleti régióból 23 csapat 156 versenyzője vett részt, a szépszámú közönség előtt lebonyolított versenyen.

Az ünnepélyes megnyitót Szitka Péter Kazincbarcika Város polgármestere, a verseny fővédnöke nyitotta meg.

Az eseményen részt vett Szaniszló János a Magyar Birkózó Szövetség B-A-Z megyei alelnöke, a verseny társvédnöke, a Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője, valamint Bukó Géza a képviselőtestület Társadalompolitikai Bizottságának elnöke, Kerekes Ottó a Kazincbarcikai Városi Sportegyesület elnöke és Icsó Rita, a Barcika Art Kft. Sportszolgáltatási és Rekreációs igazgatóhelyettese.

A BAZ Megyei Birkózó Szövetség részéről Dr. Mecser Tamás a Magyar Birkózó Szövetség Borsod megyei alelnöke, a verseny társvédnöke, BAZ megyei bűnügyi rendőrfőkapitány – helyettese, valamint az ÉKR Mr.Tus Birkózó Egyesület részéről, Horváth Béla elnök.

A megnyitó részeként díjak átadására is sor került.

A 2017 év legjobb kazincbarcikai birkózó díját Kiss Bence kapta, a legjobb gyermek korosztályú versenyző díját Pálkutas Levente érdemelte ki.

A diákolimpiai második helyezésért Balogh Ferenc kapott kitüntetést, szakmai fejlődésükért és szép eredményeikért Kerekes Viktor és Szakács Verner kaptak elismerést.

Korábbi versenyzők közül díjakat vehettek át Újházi János, Berentés István, Ördög István és Szőgyör Mihály.

A díjakat Szitka Péter polgármester, Dr.Mecser Tamás a Megyei Birkózó Szövetség elnökhelyettese és Kerekes Ottó a KVSE elnöke adta át.

A Magyar Birkózó Szövetség részéről a Magyar Birkózó Szövetség életműdíjjal tüntette ki Kónya Lajos veterán világbajnokot, a KVSE Birkózó Szakosztály vezetőedzőjét.

A díjat - tekintettel arra, hogy a saját versenyünk miatt Budapesten nem vehette át, - Mester Lajos a Hajdú Bihar megyei szövetség elnöke és Szitka Péter polgármester adták át.

A verseny 3 szőnyegen zajlott, ahol nagyon sok színvonalas mérkőzést láthattunk.

A verseny végén eredményhirdetésre és díjak átadására került sor.

Legjobb külföldi versenyző díjat Pavel Rapcsan kapta, aki Rimaszombatról érkezett Kazincbarcikára.

Legjobb hazai vendég versenyző díját Pádár Levente Adács érdemelte ki míg a legjobb hazai versenyző Pálkutas Levente lett Kazincbarcikáról.

A csapatverseny eredményeként, az első helyet Kazincbarcika, a másodikat Diósgyőr csapata és a harmadik helyezést Eger csapata nyerte.

Kazincbarcikai felkészítők, Kónya Lajos vezetőedző, Csepregi György edző és Szőgyör Mihály segédedző voltak.

 

 

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.