https://kolorline.hu/„Fontos, hogy értsük egymást” – előadás a generációk közti kommunikációról

„Fontos, hogy értsük egymást” – előadás a generációk közti kommunikációról

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A generációk közötti kommunikáció fontosságáról és annak módjairól tartott előadást dr. Dobos Csilla egyetemi docens középiskolások számára január 9-én a Mezey István Művészeti Központban.

A Szikra Alapítvány, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub és a Barcika Art Kft. szervezésében megvalósult eseményen a város középiskoláiból résztvevő diákok, de más generációk képviselői is érdeklődtek az előadás iránt.

Dr. Habil Dobos Csilla egyetemi docens, intézetigazgató a kolorline.hu érdeklődésére emlékeztetett, a témában már korábban volt egy előadás Kazincbarcikán, akkor az Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem előadássorozatának részeként. A téma fontosságára való tekintettel azonban most a fiatalabbak számára is megismételték az ismeretterjesztő programot.

– A kommunikációelmélet első alapszabálya, hogy nem lehet nem kommunikálni. Nagyon fontos az, hogy minél többet kommunikáljunk, az emberek közötti kapcsolat egyik alapja ugyanis a beszélgetés. Ha elzárkózom, bezárkózom, az semmilyen szempontból nem tesz jót sem magamnak, sem a másiknak, sem a társadalomnak. Így van ez a velem egykorúakkal is, és így van ez a generációk között is. Szükség van arra, hogy a fiatalok és az idősek beszéljenek egymással. Ez most egy speciális kontextusban történik hiszen mára megjelentek az úgynevezett digitális bennszülöttek, és a digitális bevándorlók, akik ugye az idősebb generáció képviselői. A kommunikációt alapvetően alakította át az IKT (Információs és kommunikációs technikai – a szerk.) eszközök és az internet megjelenése éppen ezért tudatosítani kell minden generáció képviselőiben azt, hogy a kommunikáció mennyire fontos, mennyi időt kell, érdemes rászánni és hogy miről beszélgessünk, hogyan beszélgessünk. A szavaknak ugyanis ereje van – foglalta össze az előadást röviden dr. Dobos Csilla.

A Kolorakadémia Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem új előadással egyébként legközelebb január 11-én, délután három órától várja az érdeklődőket ugyancsak a Mezey-ház rendezvénytermében. Az érdeklődők akkor Szanyi Mária szakpszichológus, testnevelő, jóga és body ART oktató előadását hallgathatják meg „Test és lélek, egészség-betegség, boldogság és boldogtalanság” címmel.

 

További híreink

KBSC - Újabb játékos érkezett

Dátum: 2018. júl 19. 14:24

A labdarúgó NB II július 29-i rajtjára már gőzerővel készül a Kazincbarcika együttese.

Fókuszban az anyanyelv

Dátum: 2018. júl 19. 14:16

Magyar anyanyelvi tehetségfejlesztő tábort rendezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye június 25-e és 29-e között.

Kazincbarcikai gólkirály

Dátum: 2018. júl 19. 13:50

Jól szerepelt a KKSE

Útlezárás a Kennedy Shriver Emléknapon

Dátum: 2018. júl 19. 08:32

2018. július 20-án (pénteken) reggel 7 órától 23 óráig a Kennedy Shriver Emléknap miatt lezárásra kerül...

Programajánló

Eunice Kennedy Shriver emléknap

Kazincbarcika

TÓTH VERA KONCERT

Kazincbarcika

DENIZ LIVE

Kazincbarcika

Király Linda&Király Viktor a Kennedy Shriver napon

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk