https://kolorline.hu/Tíz éves évfordulóját ünnepelte a Galagonya Citerazenekar

Tíz éves évfordulóját ünnepelte a Galagonya Citerazenekar

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

 


A kazincbarcikai Galagonya Citerazenekar, idén januárban ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját!

Ezen alkalomból, a Sajómenti Népművészeti Egyesület kiadásában megjelent a citerazenekar jubileumi CD lemeze, az "Akkor szép az erdő..." címmel.

A 76 perc citerazene "galagonyás" hangzásvilágában, olyan számokat is tartalmaz, mint a perui néprajzkutató és zeneszerző Daniel Alomia Robles világszerte ismert dalának feldolgozása, az El Cóndor Pasa, vagy a számukra sok inspirációt adó Gereben együttes alapítójának, Rácz Antalnak emlékére megszólaló "Szereti a tik a meggyet..." című számuk.

A felvételeket maga a zenekar készítette el saját technikával, és a lemezen hallható összeállítások 10 év alatt lettek rögzítve.

A CD lemez a zenekarnál, fellépéseik helyszínén, illetve a Sajómenti Népzenei Egyesületnél vásárolható meg.

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk