KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Megkezdődött a II. félév a szenioroknál

Megkezdődött a II. félév a szenioroknál

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika
„Keresztény és iszlám kulturális konfliktusok” címmel kezdődött az idei év első Kolorakadémia Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyeteme. A 2017-2018-as tanév második félévének nyitó előadása február 8-án Kazincbarcikán, a Mezey István Művészeti Központban került megrendezésre.

A rendezvényen Klimon István Kazincbarcika alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében hangsúlyozta, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a képzés iránt, valamint fontosnak tartja a tanulást idős korban is.

Fotók: Kovács Loretta (A képre kattintva további fotókat talál!)

Ezután Papp Mónika, a Szikra Alapítvány elnöke köszöntötte a második félévben regisztrált csaknem 130 főt.

Az előadás-sorozat a Miskolci Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Nyelv és Kommunikáció Kutatócsoport, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány és a Szikra Alapítvány kezdeményezésére, Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával indult útjára 2016 év végén.

A második félév első előadója dr. Utry Attila volt, aki a „Kultúrák harca és együttműködése: menekülés és/vagy hittérítés? Keresztény és iszlám kulturális konfliktusok” témakörébe vezette be hallgatóságát.

Az előadássorozat célja az életen át tartó tanulás biztosítása az Észak-magyarországi régióban, a társadalom egyik legfontosabb erőforrásának, a tudásnak az átadása nem csak idős emberek, hanem bármely generáció részére.

A második félév programjai között dr. habil. Dobos Csilla egyetemi docens - intézetigazgató, a szavak erejéről pedig dr. Mélypataki Gábor, szintén a Miskolci Egyetemről a fogyasztóvédelem időskorban témájáról, és nem utolsó sorban dr. Korányi Mariann jogász, jógaoktató, az „Erő, csend, harmónia – Gondolatok és tapasztalatok az 55 év feletti egészséges életmódról” tart majd előadást.

Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem szervezői egy úgynevezett elégedettségi mérést készítettek. A visszajelzéseket önkitöltős kérdőívek formájában a 2017/18 tanév I. félévének 5., záró előadásán várták az alapítvány munkatársai.

A kérdőíveket több mint hatvanan töltötték ki, a kérdésre a válaszokat 1-től 10-es skálán adhatták meg a résztvevők, a számok emelkedő sorrendje az elégedettség mértékének növekedését jelezte.

A kérdőívben az oktatókat, a képzéshez biztosított segédanyagok színvonalát, a szervezőknek a képzés lebonyolításával összefüggő tevékenységét, illetve a képzés árát lehetett értékelni. A leadott értékeléseket összesítve átlagosan 9-esnél nem volt kisebb eredmény. Az értékelés kapcsán Papp Mónika elmondta, hogy szép az eredmény, de ezt még tovább lehet és kell is fokozni, valamint megköszönte Kazincbarcika Város Önkormányzatának a program támogatását.

 


 

További híreink

Dupla győzelem - a tabella második helyén a delfinek

Dátum: 2018. febr 17. 17:42

Kazincbarcika adott otthont az Észak-keleti Liga Kupa Területi Utánpótlás Vízilabda-bajnokság harmadik fordulójának február 17-én.

Agytorna Idővár módra

Dátum: 2018. febr 17. 15:01

Rejtvényfejtő versenyre várta az érdeklődőket az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub és a Barcika Art Kft. február 17-én a Mezey István Művészeti Központba.

Meghúzták a farsang farkát

Dátum: 2018. febr 16. 17:13

A farsang az evés, ivás, valamint a jelmezbe bújás időszaka.

Mesés karnevál a bölcsiben

Dátum: 2018. febr 16. 15:30

Farsangi ünnepséget tartottak az I.sz. Pollack úti bölcsödében február 16-án. A gyerekeket szüleik is elkísérték, így közösen töltötték kicsik és nagyok a zenés, jó hangulatú délelőttöt.

KolorTV élőben

Programajánló

Jóga

Kazincbarcika

Camoletti: Boeing, boeing - Leszállás Párizsban

Sajószentpéteri Művelődési Központ - Sajószentpéter, Sport út 32/1.

Operett est

Edelény

Vízitorna

Kazincbarcika Fedett Uszoda

Gerinctorna

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Szavazás

Fitt Barcika - Ön melyik ingyenes sportfoglalkozást választaná?

Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásából egész éves, ingyenes sportprogram veszi kezdetét február 19-én. Kéthavonta változó órarenddel, szakképzett oktatókkal több helyszínen, hetente legalább tíz alkalommal várják a mozogni vágyókat. A foglalkozások mindegyike ingyenes, a teljes eszközparkot is az önkormányzat biztosítja.

Tollaslabda Csorba Róberttel és Székelyné Amászta Enikővel

Erősítő edzés Apostol Viviennel

Egészségmegörző torna Szopkó Rolanddal

Alakformáló edzés Grcsics Judittal

Jóga 40 felett Sütő Ágnessel

Fitt-baba Varga Judittal

Kismamatorna Szegediné Aleva Andreával

Gerinctorna Szopkó Rolanddal

Vízitorna Cselei Bélánéval

Szavazok

Facebook

Szurkoljunk