https://kolorline.hu/Kazincbarcikán az év legkockább kiállítása!

Kazincbarcikán az év legkockább kiállítása!

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Csaknem háromszáz egyedi alkotás, interaktív eszközök és háromféle játszóház, a téma pedig minden esetben a LEGO – néhány szóval így lehetne leírni a Kockabarátok különleges tárlatát, mely február 13-a és 16-a között tekinthető meg a Mezey István Művészeti Központban.  

– Kétéves korom óta legózom, ekkor kezdődött az őrület és mai napig sem sikerült kinőni belőle, innen jutottunk el az egyre komolyabb építményeink, sőt ezek bemutatásáig a nagyközönség számára – mondja érdeklődésünkre Suszter Zoltán, a Kockabarátok csapatának egyik vezetője, a tárlat bemutatása közben.


Fotók: Zele Tímea

Kiemelte, hogy évtizedek hosszú munkája kellett ahhoz, hogy a kiállított tárgyak elkészüljenek és megszervezzék az interaktív kiállításukat. 
– Sok témát igyekeztünk elhozni: kalózhajókat, vonatokat, élethű, működőképes munkagépeket és nem utolsó sorban az Eiffel Torony mását is meg lehet tekinteni, de nem maradhatott ki természetesen az egyik örökkedvenc téma, a Star Wars sem – részletezi Suszter Zoltán, hozzátéve, hogy működő eszközöket: egy kikötői darut és egy pneumatikus asztalt is kipróbálhatott bárki.

Suszter Zoltán azt mondta, nagy öröm volt számukra, hogy a különleges tárlat sok kis és nagy „kocka” érdeklődését felkeltette, hiszen az előzetes regisztráció alapján több mint 2000 érdeklődőt várnak a kiállítás négy napja alatt a Mezey-házba.
 
–Mi akkor vagyunk elégedettek, ha látjuk a gyerekek szemében a csillogást, ahogy belépnek hozzánk. Ez egy kicsit ugyan elhalványul, mikor meglátják a kordonokat bizonyos általunk épített alkotások előtt, viszont az interaktív eszközökkel és játszóházainkkal mindig kárpótoljuk őket – részletezte. 

Nem volt ez másképp Kazincbarcikán sem, a három játszóházban már az első napon is rengetegen építették meg saját alkotásaikat klasszikus, vagy éppen DUPLO LEGÓ-ból. 

Kíváncsiak voltunk arra is, mi a tárlat egyik alkotójának az abszolút kedvence, már, ha a népszerű kis építőkockákról van szó.  „Csak szét kell nézni!” – hangzott a válasz.
– Komolyra fordítva, világ életemben szerettem a munkagépeket, teherautókat, markológépeket. Már kiskoromban is ilyeneket építettem, akkor még csak a hagyományos LEGO-ból. Mára ez annyit változott, hogy gyakorlatilag működő gépeket modellezek le egy az egyben, viszont ma már nem elég az, hogy hasonlítson rá, funkcionálnia is kell úgy, ahogy az eredetinek – zárta Suszter Zoltán.

A Kockabarátok kiállítása tehát február 16-áig, péntekig megtekinthető és kipróbálható a Mezey István Művészeti Központban.


(A képre kattintva további fotókat talál!)

 

További híreink

A gyermekek, szülő, szociális munkás háromszög

Dátum: 2018. okt 19. 11:15

Projektzáró rendezvényt tartott a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a Mezey István Művészeti Központban október 18-án. Az eseményen a résztvevők értékelték a programban szerzett tapasztalatokat.

„Sosem bántam meg a döntésemet”

Dátum: 2018. okt 19. 09:23

Interjú dr. Bakk Richárddal, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetőjével

„Nem mindenki zenész, akinek hangszere van”

Dátum: 2018. okt 18. 21:03

KolorAkadémia – Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal

Költséghatékonyságra törekednek

Dátum: 2018. okt 18. 15:04

Munkaterv szerinti ülést tartott Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete október 18-án.

Programajánló

MVSC - Rudabánya

Miskolc

Október 23.-i megemlékezés

Bánhorváti Sportcsarnok

1956-os ünnepség

Művelődési Központ - Edelény, Görögkatolikus templom

Október 23-i ünnepi megemlékezés

Kazincbarcika - Fő tér

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk