https://kolorline.hu/Kazincbarcikán az év legkockább kiállítása!

Kazincbarcikán az év legkockább kiállítása!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Csaknem háromszáz egyedi alkotás, interaktív eszközök és háromféle játszóház, a téma pedig minden esetben a LEGO – néhány szóval így lehetne leírni a Kockabarátok különleges tárlatát, mely február 13-a és 16-a között tekinthető meg a Mezey István Művészeti Központban.  

– Kétéves korom óta legózom, ekkor kezdődött az őrület és mai napig sem sikerült kinőni belőle, innen jutottunk el az egyre komolyabb építményeink, sőt ezek bemutatásáig a nagyközönség számára – mondja érdeklődésünkre Suszter Zoltán, a Kockabarátok csapatának egyik vezetője, a tárlat bemutatása közben.


Fotók: Zele Tímea

Kiemelte, hogy évtizedek hosszú munkája kellett ahhoz, hogy a kiállított tárgyak elkészüljenek és megszervezzék az interaktív kiállításukat. 
– Sok témát igyekeztünk elhozni: kalózhajókat, vonatokat, élethű, működőképes munkagépeket és nem utolsó sorban az Eiffel Torony mását is meg lehet tekinteni, de nem maradhatott ki természetesen az egyik örökkedvenc téma, a Star Wars sem – részletezi Suszter Zoltán, hozzátéve, hogy működő eszközöket: egy kikötői darut és egy pneumatikus asztalt is kipróbálhatott bárki.

Suszter Zoltán azt mondta, nagy öröm volt számukra, hogy a különleges tárlat sok kis és nagy „kocka” érdeklődését felkeltette, hiszen az előzetes regisztráció alapján több mint 2000 érdeklődőt várnak a kiállítás négy napja alatt a Mezey-házba.
 
–Mi akkor vagyunk elégedettek, ha látjuk a gyerekek szemében a csillogást, ahogy belépnek hozzánk. Ez egy kicsit ugyan elhalványul, mikor meglátják a kordonokat bizonyos általunk épített alkotások előtt, viszont az interaktív eszközökkel és játszóházainkkal mindig kárpótoljuk őket – részletezte. 

Nem volt ez másképp Kazincbarcikán sem, a három játszóházban már az első napon is rengetegen építették meg saját alkotásaikat klasszikus, vagy éppen DUPLO LEGÓ-ból. 

Kíváncsiak voltunk arra is, mi a tárlat egyik alkotójának az abszolút kedvence, már, ha a népszerű kis építőkockákról van szó.  „Csak szét kell nézni!” – hangzott a válasz.
– Komolyra fordítva, világ életemben szerettem a munkagépeket, teherautókat, markológépeket. Már kiskoromban is ilyeneket építettem, akkor még csak a hagyományos LEGO-ból. Mára ez annyit változott, hogy gyakorlatilag működő gépeket modellezek le egy az egyben, viszont ma már nem elég az, hogy hasonlítson rá, funkcionálnia is kell úgy, ahogy az eredetinek – zárta Suszter Zoltán.

A Kockabarátok kiállítása tehát február 16-áig, péntekig megtekinthető és kipróbálható a Mezey István Művészeti Központban.


(A képre kattintva további fotókat talál!)

 

További híreink

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk