https://kolorline.hu/Kazincbarcikán az év legkockább kiállítása!

Kazincbarcikán az év legkockább kiállítása!

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Csaknem háromszáz egyedi alkotás, interaktív eszközök és háromféle játszóház, a téma pedig minden esetben a LEGO – néhány szóval így lehetne leírni a Kockabarátok különleges tárlatát, mely február 13-a és 16-a között tekinthető meg a Mezey István Művészeti Központban.  

– Kétéves korom óta legózom, ekkor kezdődött az őrület és mai napig sem sikerült kinőni belőle, innen jutottunk el az egyre komolyabb építményeink, sőt ezek bemutatásáig a nagyközönség számára – mondja érdeklődésünkre Suszter Zoltán, a Kockabarátok csapatának egyik vezetője, a tárlat bemutatása közben.


Fotók: Zele Tímea

Kiemelte, hogy évtizedek hosszú munkája kellett ahhoz, hogy a kiállított tárgyak elkészüljenek és megszervezzék az interaktív kiállításukat. 
– Sok témát igyekeztünk elhozni: kalózhajókat, vonatokat, élethű, működőképes munkagépeket és nem utolsó sorban az Eiffel Torony mását is meg lehet tekinteni, de nem maradhatott ki természetesen az egyik örökkedvenc téma, a Star Wars sem – részletezi Suszter Zoltán, hozzátéve, hogy működő eszközöket: egy kikötői darut és egy pneumatikus asztalt is kipróbálhatott bárki.

Suszter Zoltán azt mondta, nagy öröm volt számukra, hogy a különleges tárlat sok kis és nagy „kocka” érdeklődését felkeltette, hiszen az előzetes regisztráció alapján több mint 2000 érdeklődőt várnak a kiállítás négy napja alatt a Mezey-házba.
 
–Mi akkor vagyunk elégedettek, ha látjuk a gyerekek szemében a csillogást, ahogy belépnek hozzánk. Ez egy kicsit ugyan elhalványul, mikor meglátják a kordonokat bizonyos általunk épített alkotások előtt, viszont az interaktív eszközökkel és játszóházainkkal mindig kárpótoljuk őket – részletezte. 

Nem volt ez másképp Kazincbarcikán sem, a három játszóházban már az első napon is rengetegen építették meg saját alkotásaikat klasszikus, vagy éppen DUPLO LEGÓ-ból. 

Kíváncsiak voltunk arra is, mi a tárlat egyik alkotójának az abszolút kedvence, már, ha a népszerű kis építőkockákról van szó.  „Csak szét kell nézni!” – hangzott a válasz.
– Komolyra fordítva, világ életemben szerettem a munkagépeket, teherautókat, markológépeket. Már kiskoromban is ilyeneket építettem, akkor még csak a hagyományos LEGO-ból. Mára ez annyit változott, hogy gyakorlatilag működő gépeket modellezek le egy az egyben, viszont ma már nem elég az, hogy hasonlítson rá, funkcionálnia is kell úgy, ahogy az eredetinek – zárta Suszter Zoltán.

A Kockabarátok kiállítása tehát február 16-áig, péntekig megtekinthető és kipróbálható a Mezey István Művészeti Központban.


(A képre kattintva további fotókat talál!)

 

További híreink

Tour de Hongrie: 1933 után újra svájci siker

Dátum: 2018. aug 14. 20:29

A svájci Patrick Schelling nyerte a Tour de Hongrie viharos prológját, amelyre Siófokon került sor.

In memoriam Balla Árpád

Dátum: 2018. aug 14. 11:13

Valaki ismét elment közölünk. Valaki megint hiányozni fog az életünkben.

Minőségi koncertek Sajóbábony és Rudabánya közönségének

Dátum: 2018. aug 14. 09:07

A Kolorcountry programjai a fesztivál tizenharmadik napján Sajóbábonyban folytatódtak a Tájház udvarán.

6. Kolorfesztivál – Főszerepben a tánc

Dátum: 2018. aug 14. 09:03

A táncos szakmai hét a Flash Táncstúdió workshopjával indult, ahol a hastánccal ismerkedtek meg az érdeklődők.

Programajánló

Kugler Zsolt-street dance show

Kazincbarcika - Munkácsy tér

Kolor Grillvacsora - 6. Kolorfesztivál

Kazincbarcika - Ambrózia étterem

Muzsikás Együttes - 6. Kolorfesztivál

Dubicsány

Szudki Osayma és Farkas Júlia- Body N Soul

Kazincbarcika - Munkácsy tér

Pély Barna akusztik

Kurityán

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk