KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Kazincbarcikán az év legkockább kiállítása!

Kazincbarcikán az év legkockább kiállítása!

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Csaknem háromszáz egyedi alkotás, interaktív eszközök és háromféle játszóház, a téma pedig minden esetben a LEGO – néhány szóval így lehetne leírni a Kockabarátok különleges tárlatát, mely február 13-a és 16-a között tekinthető meg a Mezey István Művészeti Központban.  

– Kétéves korom óta legózom, ekkor kezdődött az őrület és mai napig sem sikerült kinőni belőle, innen jutottunk el az egyre komolyabb építményeink, sőt ezek bemutatásáig a nagyközönség számára – mondja érdeklődésünkre Suszter Zoltán, a Kockabarátok csapatának egyik vezetője, a tárlat bemutatása közben.


Fotók: Zele Tímea

Kiemelte, hogy évtizedek hosszú munkája kellett ahhoz, hogy a kiállított tárgyak elkészüljenek és megszervezzék az interaktív kiállításukat. 
– Sok témát igyekeztünk elhozni: kalózhajókat, vonatokat, élethű, működőképes munkagépeket és nem utolsó sorban az Eiffel Torony mását is meg lehet tekinteni, de nem maradhatott ki természetesen az egyik örökkedvenc téma, a Star Wars sem – részletezi Suszter Zoltán, hozzátéve, hogy működő eszközöket: egy kikötői darut és egy pneumatikus asztalt is kipróbálhatott bárki.

Suszter Zoltán azt mondta, nagy öröm volt számukra, hogy a különleges tárlat sok kis és nagy „kocka” érdeklődését felkeltette, hiszen az előzetes regisztráció alapján több mint 2000 érdeklődőt várnak a kiállítás négy napja alatt a Mezey-házba.
 
–Mi akkor vagyunk elégedettek, ha látjuk a gyerekek szemében a csillogást, ahogy belépnek hozzánk. Ez egy kicsit ugyan elhalványul, mikor meglátják a kordonokat bizonyos általunk épített alkotások előtt, viszont az interaktív eszközökkel és játszóházainkkal mindig kárpótoljuk őket – részletezte. 

Nem volt ez másképp Kazincbarcikán sem, a három játszóházban már az első napon is rengetegen építették meg saját alkotásaikat klasszikus, vagy éppen DUPLO LEGÓ-ból. 

Kíváncsiak voltunk arra is, mi a tárlat egyik alkotójának az abszolút kedvence, már, ha a népszerű kis építőkockákról van szó.  „Csak szét kell nézni!” – hangzott a válasz.
– Komolyra fordítva, világ életemben szerettem a munkagépeket, teherautókat, markológépeket. Már kiskoromban is ilyeneket építettem, akkor még csak a hagyományos LEGO-ból. Mára ez annyit változott, hogy gyakorlatilag működő gépeket modellezek le egy az egyben, viszont ma már nem elég az, hogy hasonlítson rá, funkcionálnia is kell úgy, ahogy az eredetinek – zárta Suszter Zoltán.

A Kockabarátok kiállítása tehát február 16-áig, péntekig megtekinthető és kipróbálható a Mezey István Művészeti Központban.


(A képre kattintva további fotókat talál!)

 

További híreink

Dupla győzelem - a tabella második helyén a delfinek

Dátum: 2018. febr 17. 17:42

Kazincbarcika adott otthont az Észak-keleti Liga Kupa Területi Utánpótlás Vízilabda-bajnokság harmadik fordulójának február 17-én.

Agytorna Idővár módra

Dátum: 2018. febr 17. 15:01

Rejtvényfejtő versenyre várta az érdeklődőket az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub és a Barcika Art Kft. február 17-én a Mezey István Művészeti Központba.

Meghúzták a farsang farkát

Dátum: 2018. febr 16. 17:13

A farsang az evés, ivás, valamint a jelmezbe bújás időszaka.

Mesés karnevál a bölcsiben

Dátum: 2018. febr 16. 15:30

Farsangi ünnepséget tartottak az I.sz. Pollack úti bölcsödében február 16-án. A gyerekeket szüleik is elkísérték, így közösen töltötték kicsik és nagyok a zenés, jó hangulatú délelőttöt.

KolorTV élőben

Programajánló

Jóga

Kazincbarcika

Camoletti: Boeing, boeing - Leszállás Párizsban

Sajószentpéteri Művelődési Központ - Sajószentpéter, Sport út 32/1.

Operett est

Edelény

Vízitorna

Kazincbarcika Fedett Uszoda

Gerinctorna

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Szavazás

Fitt Barcika - Ön melyik ingyenes sportfoglalkozást választaná?

Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásából egész éves, ingyenes sportprogram veszi kezdetét február 19-én. Kéthavonta változó órarenddel, szakképzett oktatókkal több helyszínen, hetente legalább tíz alkalommal várják a mozogni vágyókat. A foglalkozások mindegyike ingyenes, a teljes eszközparkot is az önkormányzat biztosítja.

Tollaslabda Csorba Róberttel és Székelyné Amászta Enikővel

Erősítő edzés Apostol Viviennel

Egészségmegörző torna Szopkó Rolanddal

Alakformáló edzés Grcsics Judittal

Jóga 40 felett Sütő Ágnessel

Fitt-baba Varga Judittal

Kismamatorna Szegediné Aleva Andreával

Gerinctorna Szopkó Rolanddal

Vízitorna Cselei Bélánéval

Szavazok

Facebook

Szurkoljunk